SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Vahap Küçük İle Cihan Kamer’den Gençlere Tavsiyeler!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan ve yaklaşık 1500 öğrencinin üye olduğu İTÜ Yatırım Kulubü tarafından düzenlenen ‘Global Opportunities in Business and Investment – İş ve Yatırım Alanında Küresel Fırsatlar (GOBİ)” adlı uluslararası etkinliğin ikinci gününe LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ile Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer katıldı.

 

Prof. Dr. Kerem Alkin’in moderatörlüğünü yaptığı “Dünyada Öne Çıkan Türk Markaları” panelinde konuşan Küçük ve Kamer, öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp, tavsiyelerde bulundular.

 

Perakende sektörünün Türkiye’deki büyüklüğünün 343 milyar TL olduğunu anlatan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 1 milyon kişiye istihdam sağlayan bu sektörün 145 Milyar TL’sinin organize perakende de olduğunu ancak organize perakendenin payının her geçen gün daha da arttığını söyledi.

 

Konuşmasında LC Waikiki’nin marka hikayesine ve gelişim sürecine de değinen Küçük, 1985 yılında Fransız hazır giyim sektöründe temelleri atılan LC Waikiki markasının bugün, yüzde yüz Türk markası olarak hizmet verdiğini söyledi. Dizdar, Küçük ve Kısacık Aileleri’nin 1988 yılında kurdukları tekstil şirketi ile Fransız LC Waikiki Şirketinin yollarının 1991 yılında kesiştiğini söyleyen Küçük “Süreç içinde üretim ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye’de Taha Tekstil ile çalışmaya başlayan LC Waikiki için Türkiye macerası da böylece başlamış oldu. Başarılı projelerimiz ile kısa zamanda LC Waikiki’nin üretim alanındaki ana iş ortağı konumuna ulaştık.1997 yılında ise, LC Waikiki’nin Türkiye pazarında yakaladığı başarıyı dikkate alarak LC Waikiki’yi Fransız Grubundan satın aldık” dedi.

 

vahap-kucuk-lcw“Ya değişecek ya da ölmeye mahkumsunuz”

LC Waikiki’nin bugünkü konumuna ulaşmasında en önemli itici gücün “değişim” olduğunun altını çizen LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, “Profesyoneller veya işletmeler olarak mutlaka değişmelisiniz. Ya değişeceksiniz ya da ölmeye mahkumsunuz. Biz de Grup olarak her aşamada değiştik. Bunlar o kadar kolay olmadı. Arka planda oldukça sancılı süreçlerdi. Size bu vesileyle Gelişim Kitaplarındaki Kartal Örneğini okumanızı tavsiye ediyorum: ‘Gelişim Kitaplarında sözü edilen kartal cinslerinden biri, kendi türünde yaşayan en uzun canlıdır. 30 yaşına geldiğinde pençeleri sertleşerek avını yakalamayacak hale gelen kartal, ölmemek için bir karar vermek zorundadır. Ya değişecek ya da ölecektir. Değişime karar veren kartal yüksek bir kayalığa çıkarak, ilk önce gagasını kırar, gagası düzeldikten sonra tırnaklarını söker, tırnakları iyileştikten sonra tüylerini yolar… Ve yeni tüyleri ortaya çıkar…  Kartal yeniden doğmuş gibi 30-40 yıl daha ömrüne ömür katar. Biz de gerek iş hayatında gerek kişisel hayatımızda zamanı geldiğinde değişime karar vermiyorsak zaman zaman bu acı şurubu gerektiğinde içmiyorsak işletmemizin ömrü kısa olacaktır.’

 

“Hayal etmekten vazgeçmeyin”

Gençlere başarılı olmaları için tavsiyelerde de bulunan Küçük, en önemli unsurun hayal etmek olduğunu söyledi. “Kendinizi marka olarak, kişi olarak nerede görmek istiyorsunuz bunu hayal etmelisiniz. Biz de şirket olarak, ortaklarımız olarak para kazandık. Ancak para kazanmak bizi tatmin etmedi. Yaptığımız işin hakkını vermeliyiz dedik ve kendimize bir vizyon belirledik. Bu vizyonu belirlerken de dünyada alanımızdaki en iyi örnekleri inceledik. Kendimizi sadece Türkiye ile sınırlandırmadık. Öte yandan bir ‘Ortaklık Kültürü’ oluşturduk. Bu kültüre göre, ortaklar olarak her birimiz farklı alanlardan sorumlu olduk. Eğitime ve teknolojiye yatırıma çok önem verdik. Kriz dönemlerinde bile en fazla bütçeyi eğitime ayırmaya özen gösterdik. Yaptığımız işi yerel değil global rekabet standartlarına göre dizayn ettik. Doğru zamanda doğru yerde bulunduk. 2001 yılında perakende sektörüne odaklanma kararı almasaydık bugün bu konuma ulaşamazdık.”

 

Gençlerle sohbet sırasında sorulan bir soru üzerine LC Waikiki’nin sosyal sorumluluk yaklaşımına da değinen Küçük “Biz Grup olarak; her yıl karımızın yüzde 10’unu sosyal sorumluluk projelerine ayırıyoruz. Bunu; ayni ve nakdi olmak üzere 2 ayrı yöntemle yapıyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde hemen hemen ulaşmadığımız yer yoktur” dedi.

 

Kamer: “Hayatınızın her alanında inovatif olun”

Türkiye’yi 2023 vizyonuna gençlerin taşıyacağını ifade eden Atasay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, “ Ben hayatım boyunca parayı hep inovatif işlerden kazandım. Bu nedenle hayatınızın tüm alanlarında her zaman inovatif olun” dedi. Gençlerle Atasay’ın kuruluş hikayesini paylaşan Kamer, “Temelleri Denizli’nin Çivril kasabasından atılan Atasay’ın geçtiğimiz yıl 75. Yılını kutladık. Atasay Türkiye’de mücevher alanında ne kadar ilk varsa altına imza atmış bir kuruluştur. Ama biz bile markalaşmanın önemini çok geç fark ettik. Yıllarca dünyanın fasonculuğunu yaptık. Ama 2000 yılından itibaren markalaşmaya hız verdik. O dönemde Türkiye genelinde 2500 satış noktamız vardı. Hepsiyle ilişkimizi koparıp kendi franchising mağazalarımızı kurmaya başladık. Bugün Türkiye genelinde 130, yurtdışında ise 4 mağazamız var. Bundan sonraki hedefimiz önce Ortadoğu’da ardından da Çin üzerinden Asya’da büyümek” diye konuştu.

 

“Asya dillerini öğrenmeyi ihmal etmeyin”

Bir markanın dünya markası olması için ülkesinin marka olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kamer şunları söyledi: “ Türkiye son yıllarda özellikle Ortadoğu Ülkeleri’nde ciddi anlamda bir marka olmuş durumda. Bu durum Türk markalarının Ortadoğu’daki işini çok kolaylaştırıyor. Bu kapsamda biz de dahil olmak üzere birçok Türk şirketi yönünü Ortadoğu’ya çevirmiş durumda. Bu nedenle siz gençlere tavsiyem İngilizce’yi mutlaka öğrenin ama Ortadoğu ve Asya dillerini de ihmal etmeyin.”

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]