SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Koca çınar devrildi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Profesyonelliğe başladığı 1984 yılından bu yana hiç küme düşmeyen Kartalspor’un PTT 1. Lig serüveni sona erdi. Tavşanlı’ya konuk olan Bordo-Beyazlılar, rakibine 2-0’la boyun eğerek tüm Kartal taraftarını kahretti.

Haftanın en önemli maçlarından birinde lige tutunma mücadelesi veren Bordo-Beyazlılar’ın ligin kuvvetli ekiplerinden iki Adana takımını yenip en zayıf halkalarından biri olan Tavşanlı’ya yenilmesi anlaşılır gibi değildi. Kartal camiasının gözünde daima istisnai bir yeri olan Kartalspor’umuzu akıl almaz hatalarla 28 seneden sonra ilk kez küme düşürmeyi başardılar.

 

Kartalspor’a gönül veren bir Kartallı olarak o kadar içim yanıyor ki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

 

Baştan beri öylesine hatalar zinciri oluşmuştu ki tıpkı bir domino taşı gibi birbirini devirerek takımın sonunu getirdi. Hiç kimse bu işten kendini haklı çıkaracak bahaneler bulamaz. Başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm Yöneticiler ve Kulüp Başkanı gelinen noktada pay sahibidir. Tabii ki burada Teknik Kadro ve futbolcuların sıralamada en sonda yer aldıklarının altını çizmek gerekir, çünkü yıllardır finans durumuna bir türlü çare bulunamadı. Bu da Kartalspor’un belini her zaman büken en önemli etken oldu.

erdogan--ozyuva-kartalspor

O zaman ne yapılmalıdır? Yıllardır topluma mal olmuş ve herkes tarafından sevilen profesyonel bir futbol takımı ancak ve ancak maddi olarak üstesinden gelinebilecekse ele alınmalıdır, her sorumluluk Belediye Başkanı’ndan beklenmemelidir. Kartal’da konusuna hakim değerli futbol adamları varken ısrarla dışarıdan kişiler getirme amacında olmak yapılan yanlışların bir diğeridir. Zannediyorum birçok önemli başarıya imza atan Kadir Özcan’ın kıymeti bir kere daha anlaşılmıştır.

 

Tüm bunların haricinde bir de buzdağının görünmeyen kısmı var. PTT 1. Lig’den düşmenin ve bu lige tekrar geri dönebilmenin bir takıma son derece yüksek maddi kayıplara mal olduğu herkes tarafından bilinmelidir. Zamanında nokta transferler yapılsaydı takımımız şu an ligde kalmayı başarabilecekti. Derhal bunun değerlendirilmesi yapılıp iyi bir kadro oluşturularak tekrar PTT 1. Lig’e çıkmamız lazım. Aksi takdirde işler gevşek tutulup yanlış transferler yapılırsa yıllarca bu ligde top koştururuz.

 

Gelelim hoca meselesine… Kadir Özcan’ı istemeyenler ne olduğunu gördü. Sevgili Hocamız taraftarlar tarafından sevilen ve takımın en kötü zamanında bile gelip düşmekten kurtaran kişiydi. Ama değeri anlaşılmadı ve kimin yanlış yaptığı da böylelikle ortaya çıktı.

 

Gazeteci Fethi abimiz bas bas bağırdı; Kartallı futbol adamlarını ve akademik kariyerli kişilerin Teknik Heyetin muhakkak içinde olması gerekir diye ama yine kimse anlamadı, yine herkes bildiğini okudu. Kartallı olup da işi bilen kişilerin yanlış yapma lüksü yoktur, ama yabancı kişiler gelir parasını alır gider. Takım düşmüş mü kalmış mı umurunda olmaz.

 

Transferler yapılırken bile en iyi futbolcuları uygun rakama aldırıp kulübe büyük menfaatler sağlar ama bunun bile hesabını yapamayanlar var. Neyse sonunda olan oldu Koca Çınar devrildi. Şimdi yapılacak tek şey var; bu iş soğumadan akıllı transferler yapılıp paralı yöneticilerle bu takım layık olduğu yere hemen getirmek gerekir. Lütfen bu sefer işi bilen kişilerle yola çıkılmak dileğiyle…

 

Erdoğan ÖZYUVA

author avatar
Erdoğan Özyuva

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erdoğan Özyuva See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]