SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

KUPANIN İNTİKAMI ACI OLDU

Yayınlanma:
ABONE OL
KUPANIN İNTİKAMI ACI OLDU

Güzel bir zemin, centilmen taraftarlar ve maç start aldı. İlk çeyrekte her iki taraf birbirini tartarak mücadele etti ve bu durum 35.dk.ya kadar bu şekilde devam etti. 36.dk.da Aykut Karşıyaka adına sağ taraftan geliştirdiği vuruşu direkte patlayınca öne geçme fırsatını kaçırmış oldu. Sonraki dakikalarda Kartal ve Karşıyaka birbirlerine üstünlük sağlayamayınca ilk yarı golsüz berabere tamamlandı.

 

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Kartal, sağlı sollu gelmeye başladı. Sağ taraftan serbest vuruş kullanan Mehmet Uslu’nun topunu Kürşat ceza sahası içinden mükemmel bir şekilde yükselerek kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden hemen sonra Yakubu kendi götürdüğü topu ceza sahası içinden şık bir vuruşla direğin az farkla auta gönderince ikinci golü kaçırmış oldu.

 

51.dk.da yine soldan içeri dalan Kartal’ın incisi Yakubu bu sefer affetmedi ve güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0’a getirdi. Neye uğradığını şaşıran Karşıyaka’da Reha Hoca Mutlu’yu oyundan alıp yerine Tisdell’i sokarak oyunda etkili olmaya başladı. 60. dk.da Kartalspor Emre’nin çok büyük hatasıyla Karşıyakalı Erçağ bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı; ancak Oğuz soluna gelen topu müthiş bir refleksle kurtararak gole izin vermedi.

 

Bu dakikadan sonra oyundan düşen Kartalspor’da Mehmet Kahraman Selçuk’un yerine oyuna girdi. 70.dk.da çift sarı kartla oyundan atılan Karşıyaka oyuncusu Serkan takımını on kişi bırakırken Kartalspor’a da rahat bir nefes aldırdı.

Kadir Hoca İbrahim’in yerine Aliyev’i oyuna dahil ederek skoru perçinlemek istedi.

 

Son dakikalarda şov yapan Yakubu kalitesini bu maçta da sergiledi. Son dakikalarda Kartalspor’un yaptığı ferdi hataları değerlendiremeyen Karşıyaka için mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Puanını 17’ye çıkaran Kartalspor Karşıyaka ile oynadığı kupa maçının intikamının acısını acı bir şekilde almış oldu.

 

 

Kartal Belediye her şeyin en iyisine layıktır

 ATAMAYANA ATARLAR

Hava çok güzel, zemin güzel, Beylerbeyi güzel. Güzel olmayan tek şey bugüne kadarki en kötü maç performansını sergileyen Kartal Belediye Spor’du.

Beylerbeyi akın akın geliyor, Kartal Belediye ise sadece seyrediyordu; buna karşılık kontrataklarla gol arıyordu. İlk yarı akıllı bir hücum ya da tek şut olmadan tamamlandı.

İkinci devre başladığında değişen hiçbir şey yoktu. Oyunun tek hakimi Beylerbeyi’ydi. Kartal Belediye ancak dönen toplarla hızlı hücuma çıkarak golü bulabilirdi. Nitekim 68.dk.da hızlı gelişen Kartal atağında Timuçin takımını 1-0 öne geçirdi. Soner Hoca iki oyuncu değiştirerek biraz olsun kötü gidişi engellemiş oldu. Buna karşılık Beylerbeyi’nde 75.dk.da iyi oynayan Cem’in oyundan alınarak yapılan hatayla oyun dengelenmiş oldu. Son dakikalarda ataklarını sıklaştıran Beylerbeyi birçok net gol pozisyonundan faydalanamayınca yenilgi onlar için kaçınılmaz oldu. Güzel futbol Beylerbeyi’nin ama üç puan Kartal Belediye’nin oldu.

Kartal Belediye oynanan bu kötü futbolunu bir an önce sorgulamalı ve sakat oyuncularının en kısa zamanda düzelmesiyle ağırlığını bu ligde hissettirmelidir. Kartal Belediye her şeyin en iyisine layıktır, bu da herkesçe böyle bilinmelidir.

Bu maç bize bir deyişi hatırlattı: ATAMAYANA ATARLAR

   Erdoğan ÖZYUVA

 

 

author avatar
Erdoğan Özyuva

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]