SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

”Nasıl Olsa Ölecekler Boşver” veya ”Nasıl Olsa Oy Verecekler Boşver”

Yayınlanma:
ABONE OL
”Nasıl Olsa Ölecekler Boşver” veya ”Nasıl Olsa Oy Verecekler Boşver”

”Nasıl Olsa Ölecekler Boşver” veya ”Nasıl Olsa Oy Verecekler Boşver”

Adamlar piyasaya kanser ilaçları da dâhil bir sürü sahte ilaç sürmüşler ve bu ilaçları satarak hayatın sefasını sürüyorlarmış. Üstelik telefonda birbirlerini de, sanırım vicdanlarını rahatlatmak için, “zaten ölecekler boş ver” diyerek teselli ediyorlarmış.

Şimdi bu adamlar vicdansız, insafsız ve belki de katil hükmündedir. Amma velakin yıllardır sağlık sisteminde yaşanan kötü gidişatın, içinde kanser tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu ithal edilmeyen ilaçların ve 10 yılda 600 milyon kutudan 2 milyar kutuya çıkan ilaç kullanımının kısaca genel sağlık sisteminin ve buna sebep olanların bu olanlarda hiç mi suçu yok?

Bu yazıyı okurken kendinizi, hastalarına ilaç bulamayan anaların, babaların, evlatların, ilacı bulunamadığı için tedavi olamayan hastaların, hastalarına ilaç bulamayan ve bu sebeple gerekli tedaviyi yapamayan hekimlerin yerine koyunuz. Ailenizde kanser hastası veya ağır hasta yoksa bir ilacı bulamamanın, alamamanın insana verdiği hissi, çaresizliği bilemezsiniz. Bu nedenle sakın büyük konuşmayınız ve olayı tek taraflı değerlendirmeyiniz.

Yıllardır Tabip Odaları, Diş hekimleri Odaları, Eczacılar ve sağlıkla ilgili aklınıza gelen her kuruluş ve sağlıkla ilgili çalışan her insan;

– Sağlığın parayla satılamayacağını, hastaların müşteri olmadığını, ama şu an uygulanan sağlık sisteminin hastaları müşteri, doktorları ve hastaneleri tüccar haline getirdiğini,

– Hastaları puan ve para gibi bir meta haline getiren performans sisteminin yanlışlığını,

– Son birkaç yıldır ilaçlarda uygulanan yanlış fiyat politikası ve buna bağlı olarak ilaç sektörünün dışarıya bağımlı hale gelmesi, kanser ilaçları dâhil birçok önemli ilacın ithal edilmemesi sebebiyle çaresiz kalan insanlarımızın işporta tezgâhlarında kaçakçıların, karaborsacıların ve sahtekârların eline düşürüldüğünü söylemiyorlar mı?

Ama ne yazıktır ki; Bu sağlık sistemini bizlere ve sizlere dayatanlar, yıllardır doktorları, diş hekimlerini, eczacıları ve bütün sağlık çalışanlarını halkın önüne hedef olarak koymuş, sağlık sisteminin yanlışlarını, eksiklerini dile getirenleri de ideolojik hesaplarla konuşmakla suçlamışlardır.

Şimdi gelinen bu noktada ve yaşanan bu kadar sahtekârlık ve artık çuvala sığmayan mızraklar karşısında bütün bunlara sebep olanlar vicdanen rahatsız oluyorlar mı bilemiyorum. Fakat bizler bütün iyi niyetimizle ülkemizin ve milletimizin iyiliği için ve ahirette vereceğimiz hesabın korkusuyla uyarılarımızı ve eleştirilerimizi yapmaya, yanlışların düzeltilmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.

İlaç konusunda daha bu yıl kendi yaşadığım bir olayı anlatayım; geçen aylarda İstanbul’daydım ve bir tanıdık rahatsızlanınca başhekim olan bir dostumu aradım o da sağ olsun bizi hastanede bir hekime götürdü. Yapılan tahlil, tetkik ve muayenenin sonunda hastanın uzun süre kullanması gereken bir ilaç yazıldı ama sayın hocamız “ne yazık ki bu ilaç devlet tarafından artık getirtilmiyor eczanelerde bulamazsınız ama ben size yolunu öğreteyim” dedi ve sağ olsun her hastasına yaptığı gibi o ilacı bulabilmenin yolunu bizlere de gösterdi. Şimdi bu yazıyı okuyan herkes bilsin ki; yarın bu olay açığa çıksa birileri tarafında suçlanacak olan bu doktor arkadaşımız çaresizlikten ve kendini riske atarak hastalarına bu yolu göstermek zorunda kalmaktadır ve suç doktorda değil açıkça sistemdedir.

Ve sizler emin olunuz ki; İnsanlarımızı para ve puandan ibaret bir meta haline getiren bu kötü ve aksak sağlık sistemine mahkûm edildiğimiz sürece sağlık alanında aklınıza gelen her alanda yaşanan bu ve benzeri sahtekârlıklar ne ilk, ne de son olacaktır.

Bu konu ile yazdığım birçok yazımda defalarca sorduğum bir sorum var hala cevabını alamadım.

Ey Halkım; Dünyanın en pahalı etini, sütünü, benzinini, doğalgazını kullanıyor, alabildiğin hemen her şeye dünyanın en yüksek vergisini ödeyerek sahip oluyorsun da nasıl oluyor da dünyanın en ucuz ilacını alabiliyorsun bu sana mantıklı ve gerçekçi geliyor mu?

Son olarak bilinmesini istiyoruz ki bizler; Bu gibi olaylarda “Nasıl olsa ölecekler boş ver” diyenler kadar, “Nasıl olsa oy verecekler boş ver” diyenlerin de hatalı olduğu kanaatindeyiz.

AHMET BERHAN YILMAZ

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]