SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal Stadı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal Stadı

Birkaç gün sonra 29 Ekim. Tüm yurtta ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde, Cumhuriyet Bayramımızın 86 yılını kutlayacağız.

Bu kutlamalardan biri de Kartal Stadı’nda yapılacak. Kartal Stadı’nı dolduran binlerce Kartallı, coşku ve heyecanla çocuklarını seyredecek.

Dileyim stadın tıklım tıklım dolması. Ancak üzülerek söyleyeyim ki Kartal Stadı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde dolmuyor? 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik ve Spor Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde stat dışına taşan halk, 29 Ekim’lerde stat da yok.

Oysa 29 Ekim Cumhuriyetin ilan edildiği gün. Atatürk’ün değimi ile “Cumhuriyet en büyük bayram” ve biz ister istemez soruyoruz. 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerine gösterdiğimiz ilgiyi 29 Ekim’e neden göstermiyoruz? Bu ilgiyi neden 29 Ekim’e taşımıyoruz?

Geçtiğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Kartal Stadı’ndaydım.

Törenleri baştan sona izledim. Gözüme ilk takılan ilk şey stadın boşluğu oldu. Hemen her 19 Mayıs töreninde dolan Kartal Stadı, bu defa dolmamıştı. Kapalı tribünde sorun yok. Her nokta tıklım tıklım dolu. Kale arkalarında yer yer boşluklar olmasına rağmen eh dedirtecek gibi. Ya açık tribün? Taş çatlasa 100 kişi. Yani 15 bin kişilik statta 10 bin kişi var. 5 bin kişi yok?

Havanın puslu olması, yağmur yağdı yağacak endişesi stat boşluğunu izah eder miydi bilmiyorum ama Kartal Stadı ilk defa bu kadar boştu. Bize göre stadı dolduran, milli ruh ve milli heyecandır. O ruh ve heyecansa aidiyet duygusu Milletten olma, devletten olma heyecanı ve şuurudur. O şuur da burada verilir.

Ya milletin ruhu kaybolmuş ya da statta milletin ruhu yok ya da gösteriler yetersiz.

Bu tespit doğruysa derhal gereği yapılmalı Kartallı, Kartal Stadında yapılan töreni izlemelidir. Çünkü bu törenler birlik ve beraberliğimizin birer kilometre taşlarıdır. Bu Törenler varlığımızı perçinler, birliğimizi pekiştiririz. Bu törenlerle dünü hatırlar geleceğe yürürüz.

O halde Kartal Stadı, dolmalı. Bunun için de gerekiyorsa tören programı, milli ruha uygun ve tüm Kartallıyı kucaklayacak, şevk ve heyecan verecek, eğlendirecek ve bilgilendirecek şekilde yeniden ele alınmalıdır.

Tören yalnızca öğrenci geçidi değildir, olmamalıdır da. Belediye bandosu, askeri bando birer alternatif, halkın beklentisi ise tüm okulların kendi boru ve trampet takımları ile katılmalarıdır. Mesela hepimizin zevkle seyrettiği ve izlediği mehteran bölüğü, Kartal Stadı’na girmeli, ünlü bir sanatçımız program sonunda sahne almalıdır. Küçükler için eğlendirici oyunlarsa bir başka alternatiftir.

İşin en kolayı ise törene katılan okul ve öğrenci sayısını arttırmaktır.

Bayramınız kutlu, geleceğiniz aydınlık olsun.

M. Nazım Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]