SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Şimdi ne olacak

Yayınlanma:
ABONE OL
Şimdi ne olacak

İstanbul MHP milletvekili Engin Alan tahliye oldu.

 

“Darbe yapacaklar”, “Suikast yapacaklar”, “Cami bombalayacaklar”, “Casusluk yapıyorlar”, “Fuhuş çetesi” gibi suçlarla ceza evlerine sokulan yüzlerce asker, tahliye oldu.

Makamından alınarak cezaevine sokulan; genelkurmay başkanı, kuvvet komutanı, ordu ve alay komutanları üniformaları ile dışarı çıktı.

Dosyalar boş, belgeler sahte, tanıklar yalancıymış.

Sanıkların ifadeleri alınmamış, şahitler dinlenmemiş, sahte belgeleri çürüten bilirkişi raporları kabul edilmemiş, çelişkili ifadeler görülmemiş. Tarih, saat ve mekânlardaki tutarsızlıklar dikkate alınmamış. Özel mahkeme kurulup, gizli tanık dinlenmiş.

2000’li yıllarda bir dizi tutuklamalar yapılmış Bu tutuklamalarda: ordunun komuta kademesi çeşitli belge ve tanıklarlarla suçlanmış,  tutuklanmış, görevlerinden alınarak ceza evine konmuştu. Şimdi tüm bu askerler dışarıda. Sebep, dün orduya kumpas kurulmuştu,  bugün kumpas çözüldü.

Şimdi soruyoruz.

Karakolda fezleke düzenleyen polis, adliyede tutuklanmaya karar veren savcı, mahkemede hüküm veren hakim şimdi ne diyecek?Televizyonlara çıkıp askeri suçlayanlar, şimdi ne diyecek?

Gazetelerinde yaptıkları haberlerle askeri suçlayanlar, şimdi ne yazacak? Köşelerinde yazı yazanlar, şimdi ne diyecek?

Askeri suçlamak ya da karalamak için: miting yapan, konferans, panel veya açık oturum düzenleyen sivil toplum örgütleri, şimdi ne yapacak?

Kahvede, dernekte askeri suçlayanlar, şimdi arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacak?

Seçim meydanlarında: “Darbe yapacaklardı”, “Hükümeti yıkacaklardı”, “Suikast düzenleyeceklerdi” gibi ifadelerle oy toplayanlar, şimdi istifa mı edecek?

Oy verenler, oylarını nasıl geri alacak?

Asker suçsuzsa kim suçlu? Anayasa Mahkemesi oy birliği ile “Hak ihlali var” diyor.

Ortada delil yok, suç yok, suçlu yoksa: Askeri suçlayarak cezaevine atanlar kimlerdi? Neden askeri cezaevine atmışlardı? Askerler cezaevine girince kim ne kazandı? Biz vatandaş olarak ne kaybettik? Ülke ne kaybetti?

Ceza evinde geçen yılların, kahrından ölenlerin,  bunalıma girip intihar edenlerin hesabını kim nasıl verecek? Tutukladığımız yüzlerce askerin eş ve çocuklarının, anne ve babalarının yüzüne nasıl bakacağız?

Vatandaş olarak her birimiz bu soruları sormalı ve bu soruların doğru cevaplarını bulmalıyız.

Artık çok iyi biliyoruz ki: “Doğru”, önümüze konan ya da kulağımıza fısıldan değil, büyük fotoğrafta gizli. Doğruyu bulmak içinse fotoğrafın tümüne,  önüne ve arkasına bakmalı. Deklanşöre basan ve modele bakmalı, ışık ve yansımalarını incelemeliyiz. Sormalı, sorgulamalı, araştırmalı, zaman ve emek harcamalıyız.  Adaleti sağlamanın, Hakka ve hakikate ulaşmanın yolu da budur.

MHP milletvekili Engin Alan, şahsında hürriyetine kavuşan tüm tutuklulara, ailelerine ve Türk Milletine geçmiş olsun diyorum.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]