SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe-Münif Fuar Kardeşliği

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Uluslararası Fuar Merkezi için ilk adım atıldı
Maltepe’de yapılması planlanan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin ilk adımı Münih’te atıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyenin fahri danışmanı Münih eski belediye Başkanı Christian Ude ve Münih Uluslararası Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Dietrich bir araya gelerek, Maltepe’de yapılacak fuar için işbirliğini değerlendirdiler.
İstanbul’un Anadolu Yakası’nın ilk fuar ve kongre merkezi ile ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan ve yaklaşık 100 dönümlük alan üzerine yapılması planlanan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi çalışmalarına hız veren Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, Almanya ’nın Münih kentindeki Münih Uluslararası Fuar yöneticileriyle bir dizi görüşmelerde bulundu. Kılıç, görüşmelerden sonra şu açıklamayı yaptı:

 

 
ANADOLU YAKASI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

“Münih fuar yöneticilerinin, oldukça uzun sayılacak fuar yönetimi tecrübesi var. Ayrıca Çin ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede fuar işletmeciliği yaparak uluslararası tecrübede kazanmış ekipleri var. Maltepe olarak bu tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Birlikte çalışma kararı aldık, önümüzdeki ay fuar yetkilileri İstanbul’a gelecek. Ticaret Odası, Sanayi Odası, Belediye Meclisi üyelerimiz, siyasi partilerin temsilcileri ve işadamlarıyla biraraya gelerek fuar projemizi tartışacağız. Maltepe için doğru neyse onu yapacağız. Maltepe’yi Anadolu yakasının parlayan yıldızı yapacağız. Fuar projesi Anadolu yakasının çehresini değiştirecek” dedi.

 
MALTEPE EKONOMİNİN MERKEZİ OLACAK
Christian Ude de, belediye başkanı olduğu dönemlerde Münih fuar yönetiminin başkanlığını yaptığını hatırlatarak, Maltepe’deki fuar projesinin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti. Kurulması planlanan fuar projesi ile Maltepe’nin ekonominin merkezi haline getirileceğini vurgulayan Ude, aynı zamanda fuarın kültürleri buluşturan bir özellik taşıyacağını söyledi.

 
Münih Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Dietrich ise Maltepe’de kurulacak fuarın Avrupa ile Asya ülkeleri arasında köprü görevi üstleneceğini ifade ederek, “Pakistan, Afganistan, Iran, Irak, Suriye, Kazakistan, Özbekistan ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeden işadamları vize uygulamaları nedeniyle Avrupa ülkelerinde rahat seyahat edemiyor. Maltepe fuarı bu nedenle daha da anlam kazanacak. İşadamları, yöneticiler gönül rahatlığı ile İstanbul’a gelerek tanıtımlar yapabilecekler” şeklinde konuştu.

 

 

FUAR HAKKINDA BİLGİ
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, görüşmeden sonra Münih Uluslararası Fuarı’nda incelemelerde bulundu. Münih Uluslararası Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Dietrich ile Belediye Başkanı olduğu dönemlerinde Uluslararası Münih Fuarı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Ude, Kılıç’a fuar konusunda bilgi verdiler.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio