SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Zeki Müren Bodrum’da Alkışlarla Yaşayacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı, Sanat Güneşi Zeki Müren’i ölümünün 18. yılında, Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenecek konserle anacak. Mustafa Yolaşan’ın sunumuyla, 27 Eylül Cumartesi günü saat 21:00’de başlayacak anma konserinde, Türk Sanat Müziği sanatçısı Bekir Ünlüataer’in ve Ali Sabancı başkanlığındaki Zeki Müren’in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Korosu, Sanat Güneşi Zeki Müren’in sesiyle hatırladığımız unutulmaz şarkılar ile izleyicilere keyifli saatler yaşatacak.

 

 
Zeki Müren’in tüm mal varlığını bağışladığı, başarılı ve ihtiyaç sahibi Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayan TEV ile şehit ve gazi çocuklarına, yakınlarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığı’nın her yıl düzenlediği anma konseri, Sanat Güneşi’nin ölümünün 18. yılında 27 Eylül Cumartesi günü Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Konser, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

 

Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren için doğduğu şehir olan Bursa’da bir Anıt Mezar yapıldı. Devlet Sanatçısı merhum Zeki Müren’in Bodrum’daki evi Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde “Zeki Müren Sanat Müzesi”ne dönüştürülerek 8 Haziran 2000 tarihinde ziyarete açıldı.

 

 

TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı, 2002 yılında Bursa’da TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ni yaptırdı ve bu okulda sanatın her dalı ile ilgili eğitim veriliyor.

 

 

TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan ise bugüne kadar 2452 öğrenci yararlandı. Sadece 2014-2015 öğretim yılında TEV Zeki Müren Burs Fonu 210 öğrenciye ayda 400 TL ödeme yapılacak.

 

 

Zeki Müren, malvarlığının yarısını da TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. TSK Mehmetçik Vakfı bu bağışlar sayesinde, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik’in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 40 bin TL, birinci derece bir gaziye aylık 1060 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 700 TL yardımda bulunuyor.

 

 

TEV bağışçısı olan Merhume Safiye Ayla Targan ile TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı bağışçısı Zeki Müren adına isimlerinin ve hatıralarının yaşatılması, Türk Musikisi’ne genç sesler kazandırılması amacıyla her üç yılda bir ses yarışması düzenleniyor.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Magazin
29 Mart 2024
İnci Taneleri dizisine 2 ünlü isim dahil oluyor

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve başrolünü paylaştığı Kanal D’nin sevilen dizisi İnci Taneleri’ne İki ünlü isim daha dahil oluyor. Kanal D ekranlarında her hafta perşembe akşamları yayınlanan ve sezonun en çok ses getiren dizilerinden biri olan İnci Taneleri dizisinde başrolleri Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü paylaşıyordu. Dizinin kadrosuna iki yeni ismin daha dahil olduğu ortaya çıktı. […]

Magazin
28 Mart 2024
Şevket Çoruh Arka Sokaklar’a geri mi dönüyor? Ayrılık sebebini ilk kez açıkladı

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar’da 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine hayat veren Şevket Çoruh diziden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı. Kanal D ekranlarında Uzun yıllardan beri izleyici karşısına çıkan ve Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi olma özelliğini de Taşıyan Arka Sokaklar dizisinde 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine […]

Magazin
28 Mart 2024
Yıldız Tilbe emekli oldu! Emekli maaşına isyan etti

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla emekli olduğunu duyurdu. Yıldız Tilbe emekli maaşına da isyan etti. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, X hesabından bir paylaşım yaparak emekli olduğunu duyurdu. Ancak düşük emekli maaşları nedeniyle de tepki gösteren Ünlü şarkıcı, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan isyan etti […]