SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tayvan Teknolojisi İstanbullularla Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’ye yılda yaklaşık 1,6 milyar dolar ihracat yapan Tayvan, 3 yıl içinde Türkiye’ye yaptığı ticareti iki katına çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’yi 2013-2015 dönemi için stratejik ülke olarak seçen Tayvan, ödüllü 43 markası ile İstanbullularla buluştu.

 

 
Geçtiğimiz cuma gana başlayan ve yarın bitetecek olan ’Taiwan Excellence Günleri’ Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Tayvan Dış Ticaret Ofisi (BOFT) girişimi olarak, Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (TAITRA) tarafından gerçekleştirildi. Açılışına, Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yaser Cheng, Tayvan Ticaret Merkezi Türkiye Direktörü Patty Yen, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Ekonomi Bölümü Direktörü Philip J.P. Fan, Tayvan Türkiye Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gema Wang, Acer Ülke Müdürü Sinan Kender, Asus Ülke Müdürü Kevin Li, D-Link Ülke Müdürü Harun Sönmez, HTC Ülke Müdürü Canan Taşar ve Zyxel Ülke Müdürü Vefa Tarhan yaptı. Açılışa, İstanbul Ticaret Odası Başkan (İTO) Yardımcısı Dursun Topçu da katıldı.

 

 
Türkiye’de Tayvan markalarına yönelik tüketici farkındalığını artırmak için düzenlenen etkinlikteki tüm katılımcı firmalar, Taiwan Excellence Ödülü’nü kazanarak uluslararası standartta mükemmelliğini kanıtlayan markaları sergilendi. İstinye Park’ta, Asus, Acer, HTC gibi dünya çapındaki teknoloji markaları ile bilgi ve iletişim teknolojileri, ev aletleri ve spor ile eğlence ürünlerinin de arasında bulunduğu ‘Taiwan Excellence Ödülü’ alan 43 Tayvanlı marka, 100’den fazla ürünü Türk yatırımcısı ve tüketicisiyle buluştu.
’Taiwan Excellence Günleri’nin açılışında bir konuşma yapan Tayvan Türkiye Büyükelçisi Yasin Cheng, Tayvan ve Türkiye’nin uzun ve kazançlı bir ekonomik ilişki paylaştığını belirterek şöyle konuştu: “Geniş ürün çeşitliliği için Orta Doğu’da Türkiye, şu an Tayvan’ın ticaret yaptığı partnerlerin başında gelmekte. Bölgesel gümrük istatistiklerine göre, 2013’te Türkiye’ye olan Tayvan ihracatının toplam değeri 1.6 milyar Doların üzerinde. Bu sayı,2014’te Ocak – Ağustos döneminde 8 ayda yüzde 6.3 arttı. Tayvan’ın stratejik Pazar seçtiği Türkiye için önümüzdeki 3 yılda tahmini ticaret büyüme oranı da yüzde 9.

 

 
Ticari ilişkilerin yanı sıra, karşılıklı ülke ziyareti gibi alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesi için Tayvan ve Türkiye ortak bir çalışma yürütüyor. 2013’de Türkiye, Tayvan’a vizeyi kolaylaştırmayı kabul eden 133.ülke oldu. Karşılık olarak, Tayvan hükümeti de Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıklarını genişletti. Vize programı, iki ülke arasındaki kişi değişimlerine olanak sağlamayı, turizm, akademik, kültürel ve ticari alanlarda ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlamakta.”

 
Tayvan Ticaret Merkezi’nin 56 ülkede faaliyet gösterdiğine ve 26 yıldır Türkiye’de yer almasına değinerek konuşmasına başlayan Tayvan Ticaret Merkezi-İstanbul Türkiye Direktörü Patty Yen ise şu açıklamalarda bulundu: “Bizim asıl görevimiz Tayvan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri teşvik etmek ve sizlere ücretsiz iş hizmeti sağlamaktır.

 

 

Bu etkinlikte yer alan markaların birçoğunu sizler de çok yakından tanıyorsunuz ancak belki de Tayvan markası olduğunu bilmiyorsunuz. Bizim bu etkinlikteki amacımız Tayvan ürünlerinin kalitesini ve yeniliklerini sizlere daha yakından tanıtmak” dedi. Patty Yen, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tayvan Ticaret Merkezi 56 ülkede faaliyet gösteriyor ve 26 yıldır Türkiye’de yer alıyor. Tayvan Ekonomi Bakanlığı tarafından 2013-2015 yılları için stratejik ülke seçilen Türkiye, Tayvan’ın bilişim teknolojileri sektöründe en büyük ortaklarından biri.

 

 

Tayvan’ın Türkiye’ye yaptığı yatırım 4,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye’ye ihraç edilen belli başlı BT ürünleri ise cep telefonları, bilgisayar aksesuarları, dijital kameralar, kapalı devre kamera sistemleri, opto-elektronik görüntüleme sistemleri, televizyon parçaları ve SSD’ler bulunuyor. Tayvan’da bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü 2013 yılında üretim cirosunda yüzde 20,5 oranında büyüme oranına sahip olacak.

 

 

Bu büyüme oranının temel nedeni, tablet PC’lerin küresel sevkiyatındaki hızlı büyümenin yanı sıra bulut veri merkezine yapılan yatırımlar ve dokunmatik ekranlı PC’lerin ortaya çıkması. Ayrıca Tayvan’ın bilişim endüstrisindeki rekabetçiliğinin artında yatan güç ise, oturmuş bir üretim zinciri, engin tecrübeye sahip mühendisler, güçlü Ar-Ge olanakları ve stratejik lokasyon olarak sıralanabilir. Tayvan’ın dünyaca ünlü firmaları yüksek kaliteye ve katma değere sahip ürünler üretmek için en yeni yöntemleri Ar-Ge faaliyetlerini ile geliştirerek kullanıyor. Akıllı telefon üreticisi HTC, 2011’de Interbrand’in En İyi 100 Global Marka listesine giren ilk Tayvan şirketi olarak Tayvan’ın inovatif ürünlerin vatanı olduğunu kanıtladı. Tayvan halen dünya pazarındaki yüzde 87,8’lik oranla dünyanın bir numaralı dizüstü bilgisayar üreticisi konumunda bulunuyor.”

(İHA)

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]