İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI’NDAN EZİDİ KÜLLİYATINA KAYNAK NİTELİĞİNDE YENİ BİR KİTAP:
“KARA KİTAP KARA TALİH”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Amed Gökçen’in, Ortadoğu’nun kadim topluluklarından Ezidiler’i ve Ezidi inanışlarını ele aldığı kitabı “Kara Kitap Kara Talih”, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından okurla buluşturuldu.
Bugünün sıcak gündemi dolayısıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çeken Ezidi topluluğunun zorlu yolculuğunu kayıt altına alan eser, Ezidiler ile ilgili bilinmeyenleri yakın plana alırken, merak edilen sorulara da yanıt niteliği taşıyor. 2004 yılından beri bu alanda çalışmalar yürüten ve kaynak kitaplar sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan “Kara Kitap Kara Talih”in sunuş bölümü yazar Murathan Mungan’ın imzasını taşıyor.
Amed Gökçen’in Türkiye, Suriye, Irak, Gürcistan, Ermenistan ve Almanya’da yürüttüğü saha araştırmalarında elde ettiği sözlü kültüre ait kıymetli bilgilerin, Ezidi topluluğunun çoğu mensubu tarafından unutulmuş mitolojik anlatıların; Ezidi topluluğuna ilişkin süregelen tartışmalı konuların yer aldığı “Kara Kitap Kara Talih”, fotoğraf sanatçısı Saner Şen’in tarihe ışık tutan fotoğraflarıyla zengin bir arşivi Ezidi külliyatına kazandırıyor.
İlgili Haberler
AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya ve İletişim Eğitimine başladı
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Kan ve Kök Hücre Bağışı
Anayasa ve Toplum Ahlakı İçin Haykırdılar “Aile Kırmızı Çizgimizdir”
Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Hayati Durmuş oldu
Kartal Belediyesi, İstanbul Depremine Karşı Teyakkuza Geçti
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser