SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ören’i sevdim

Yayınlanma:
ABONE OL
Ören’i sevdim

Bu yaz, aldığım bir davete icabet ederek, Burhaniye Belediyesi tarafından organize edilen, Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’ni izlemek üzere Ören’e gittim.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın önderliğinde organize edilen festivalde: bir birinden güzel halk oyunları, yarışmalar, sergiler ve konserler yer aldı. Ören’in tarihi, doğal ve turistik güzellikleri ile zenginliklerini tanıtıldığı festivale, İstanbul başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden binlerce kişi katıldı.

 

Eğe Denizine bakan hilal şeklinde bir koy olan Ören, tabiat harikası yemyeşil bir doğaya sahip. Tertemiz ve uçsuz bucaksız bir kumsalın, deniz ve güneş ile buluştuğu Ören, sanki cennetten bir köşe.

Binlerce palamut ağacın yeşillikleri arasına serpişen iki katlı evler, tarihi kalıntılar, deniz ve batık liman ile doğanın tüm güzelliklerinin korunduğu doğal bir sit alanı görünümünde. Yeşillikler arasında yaşayan tavşan, kaplumbağa ve sincap gibi sevimli hayvanlarsa bu güzelliklerin tuzu biberi.

Ören’de yaz – kış açık onlarca otel, pansiyon ve kamp alanları var. Geçimlerini zeytin ve turizmden kazanan Ören’de, sanki her ev bir pansiyon. Bu evlerden biri de bizim kaldığımız Çiçek Pansiyon. İki katlı bir bina olan pansiyonun tüm odalarında banyo, tuvalet, mutfak, kılıma, televizyon ve internet erişimi var. Pendik dostu Ender Güder, tarafından işletilen pansiyon; fiyatı, temizliği, güler yüzü, bahçesi, terası, yemek salonu ve çamaşırhanesi ile öne çıkıyor.

İstediğiniz hemen her şeyi bulabileceğiniz minik çarşıda; giyim mağazaları ve lokantalar arasına sıkışmış her yaş ve ihtiyaca cevap veren sağlık ocağı, kitapçı, pastane, çay ocağı, kahve, kafe, kuaför, dondurmacı, patatesçi ve eğlence mekanları gibi yerler var.

Günün her saati denize girilen Ören’de, sabahın ilk ışıkları ile uyanıp sabah sporu ile başladığınız güne denizin tadını çıkararak devam edebilir, akşam faytonla tur atar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar çay bahçesinde çay eşliğinde sohbet edip, yıldızları seyredebilirsiniz.

Zamanınız ve paranız varsa; Tarihi Şahinler Köyü Cami, Taylı Baba Türbesi, Madra Dağları, Ayıklı Ören, Sinekli Yaylası, Güven Zeytinyağı Fabrikası, Deliktaş ve Sunaklar’a gidebilir, Öğretmenler Mahallesi’ndeki balık restoranda güneşin batışını izleyerek balık yiyebilirsiniz.

İyot ile çam kokusunun bir biri ile birleştiği dünyanın ender yerlerinden biri olan Burhaniye – Ören yılın 365 günü açık pansiyon, otel ve kamp alanları sizi bekliyor.

Ören’de yer alan Turizm Meslek Yüksek Okulu ise turizmme gönül veren gençler için iyi bir iş ve ekmek kapısı. Söylemesi benden, tercih sizden

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]