SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Muhtarlardan fuara tam destek

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’nin muhtarları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın davetlisi olarak gittikleri Almanya ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

 
Sabah kahvaltısında bir araya gelen Maltepe’nin 14 muhtarı, 7-10 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Münih kenti ve Avusturya’ya yapmış oldukları ve yerel yönetimler konusunda bilgilendikleri Avrupa ziyaretinden sonra edindikleri bilgi ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşma imkânı buldular. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aydınevler Mahalle Muhtarı Sami Soydal, gezi programından bahsederek şunları söyledi:

 
“Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç’ın davetiyle Almanya’nın Münih kentine ve Avusturya’ya biz dizi ziyaret gerçekleştirdik. Uyuşturucuyla mücadele merkezleri, sokak hayvanlarıyla ilgili kurulan barınaklar, yaşlılar, engelliler ve kimsesizler için yapılan yaşam köyleri ve çalışma alanları konusunda önemli bilgiler edindik. Münih Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret ettik, Avusturya’ya giderek Tuzdağı’nı ziyaret ettik, Alpler’in eteğine çıktık. Münih’in yüzde 75’i yeşil alan, yüzde 25’i şehir alanı. Şehrin nüfusu 1 milyon 400 bin. Altyapısı sağlam, donanımlı, kültürel değerleri yüksek bir dünya şehrini gördük.”

 

 
“ANADOLU YAKASI BU FUARLA UÇAR”
Konuşmasında, Münih Enternasyonal Fuarı’nın da önemine değinen Soydal, “Bu fuar projesiyle Münih oteller kenti olmuş, esnaf çok ciddi kazanç sağlıyor. Satıcılar, müşterilerle bu alanlarda görüşüp, toplantı yapabiliyor. Oldukça geniş bir alan sahip olan bu fuar, yılın her günü dolu. Sayın Başkanımız Ali Kılıç, bu fuarın bir benzerini Maltepe ilçemizde yapmayı düşünüyor, buna hep beraber destek verelim. Şu an nerede kurulacağı net olarak belirlenmeyen bu fuar Anadolu yakasını uçurur, sadece Maltepe’ye değil bütün bir İstanbul’un kalkınmasına olanak sağlar. Başkanımıza bu projede destek olalım, el ele verip bu fuarı Maltepemize kazandıralım” dedi.

 
“REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDEN ETKİLENDİK”
Münih Anakent eski Belediye Başkanı Christian Ude ve Türk kökenli Meclis Üyesi Cumali Naz tarafından, Münih Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi aldıklarını belirten Soydal, konuşmasına şöyle devam etti: “Münih’te mahalle muhtarları yerine 25 kişiden oluşan semt meclisleri var. Kararları onlar alıyor. Belediyede, aday belediye başkanları da yer alıyor. Tam anlamıyla bir demokratik düzen kurulmuş. Kaymakamlık ve muhtarlık denilen yapılar yok. Yetki merkezi hükümete, eyaletlerde ise belediyelere ait. Belediyenin yapmış olduğu sosyal işler bizleri çok etkiledi. Engelliler için ve uyuşturucuya alışmış gençler için rehabilitasyon merkezleri ve bu arkadaşlar için matbaa kurmuşlar. Burada çalıştırıyorlar. Ali Başkanımız, Maltepe’de de böyle bir proje yapılabilir dedi” şeklinde konuştu.

 
“BİZLERE GÖNÜLLERİNİ, KAPILARINI AÇTILAR”
Son olarak Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eşi Çiğdem Kılıç ve kardeşi Dursun Kılıç’ın büyük bir misafirperverlik örneği sergilediklerini ifade eden Soydal, “Bizlere gönüllerini, kapılarını açtılar. Yoğun programlarına rağmen bir an olsun bizi yalnız bırakmadılar, özellikle Başkanımızın kardeşi bize evlerinin kapılarını açtı ve en iyi şekilde ağırladı. Başkanımız adeta bir illüzyonist, gerçekten insanları etkiliyor. Umarız Maltepe’de de el birliğiyle gerçekleştireceğimiz projelerle, Maltepemizi ileriye götürebiliriz” diye konuştu. Maltepeli muhtarlar da, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, edindikleri deneyimler noktasında Maltepe’ye neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio