SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sokak Pilavının Tadı Burada Çıkar

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Unkapanı’nda bulunan Meşhur Unkapanı Pilavcısı’ndan karşınızdayız…

 
İstanbul’un ilçelerini dolaşarak tarihe tanıklık eden ve İstanbul’la özdeşleşen lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizdeki durağımız Unkapanı’nda bulunan Meşhur Unkapanı Pilavcısı.

 

25 yıla yakındır hizmet veren pilavcının tarihini ve nasıl meşhur olduğunu Mahsun Erdemir’den dinledik.

Unkapanı Pilavcısı ilk olarak İstanbul Manifatura ve Kumaşçılar Çarşısı’nın (İMÇ) girişindeki ağacın önünde seyyar arabada satışa başlamış. Zamanla artan talep ve yoğunluk nedeniyle trafiği de aksatmamak için seyyar arabadaki satışı bir dükkana taşınmış. Dükkan yine İMÇ’nin girişinde ve yoğun bir talep var.

Pilav sade, nohutlu ve tavuklu olmak üzere servis ediliyor. Turşu biber ve ketçapla da yenilen pilavın alıcısı çok.

İki buçuk yıl önce marka tescili ve patent de alan pilavcı lezzetinden ödün vermemek için şu an kendi imalathanelerinde yaptıkları pilavı sadece dükkanın yanına açtıkları seyyar pilav arabasında satıyor. Pilavcıda kuru fasulye, çorba ve tatlının çeşitleri de mevcut.

İki buçuk yıldır dükkanda hizmet veren pilavcının toplumun her kesiminden müşterisi var.

Birçok ünlü bu pilavdan yemiş

Meşhur Unkapanı Pilavcısı’na uğrayan isimlerin arasında rahmetli Savaş Ay, İbrahim Tatlıses, Meltem Cumbul, Nihat Hatipoğlu, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç çifti, Ahmet Selçuk İlkan, Ahmet Kural, Doğa Rutkay ve Alişan’da bulunuyor.

Pilavın püf noktası nedir?

Meşhur pilavcı genellikle cuma ve cumartesi günleri yoğunlaşıyor. Seyyar arabayla çıkan pilavın servis saati 07:30. Günde 3 defa pilav takviyesi yapılıyor.

Pilavın püf noktası ise ürünün günlük yapılması ve markalı, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi. Tavuk, nohut ve pilav günün belli saatlerinde tükenerek yenileniyor. Pilav et suyu ile yapılıyor, pilavın kavrulması ve pişirilmesinin anlaşılması önemli.

Seyyar araçta satılan pilavın tadı bir başka

Seyyar araçla satılan pilav da dükkanın içerisinde satılan pilavla aynı. Fakat müşteriler ayakta veya dışarda yedikleri pilavın tadının ayrı bir güzelliği olduğunu belirtiyor.

Mahsun bey şu an farklı bir şube açmayı düşünmediklerini ama ileriki süreçlerde bunu düşenebileceklerini dile getirdi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]