SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe’ye “Montessori” tipi eğitim geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe ilçesinde her çocuğun bireyselliğini ön planda tutan eğitim sistemi olarak bilinen “Montessori tipi eğitim” sisteminin, kreşlerde pilot uygulama olarak başlatılacağını söyledi.

 

 

Sabah kahvaltısında Maltepe Okul Aile Birlikleri ile bir araya gelen Başkan Kılıç, okulların güvenlik ve altyapı gibi sorunlarını ele aldı. Kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan Kılıç, “Sizlerle bir araya gelmek istedik. Maltepemiz’de eğitimin ne noktada olduğunu ve sorunlarınızı değerlendirmek istedik. Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ışık olması gereken okullarımızı ve siz değerli yöneticilerini ağırlamaktan onur duyuyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faik Kaptan ile sürekli diyalog halindeydik, artık bu diyalogu sizlerle de sürdürmek istiyoruz. Yine ilk defa Maltepe Belediyesi olarak, bütün sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, yöneticiler, meclis üyeleri ve vatandaşlarımızın katıldığı 5 yıllık bir stratejik planı birlikte oluşturduk. Seçildiğim günden bu yana, parti rozetimi çıkarttım. Ben herkesin belediye başkanıyım. Sadece insanların değil, her canlının hizmetçisiyim” dedi.

 

ZABITALAR OKUL ÖNLERİNDE

Mahalle toplantıları, uluslararası kongre ve fuar merkezi projesi, kentsel dönüşüm, belediye başkan adayları ve siyasi parti ilçe başkanlarıyla yapılan toplantılar, evde sağlık hizmeti, ücretsiz sağlık taramaları, inanç merkezlerine yapılan ziyaretler, okullarda yapılan hizmetler ve kuracakları uyuşturucu merkezinden de bahsederek konuşmasını sürdüren Kılıç, “Amaç uyuşturucu konusunda toplumsal duyarlılığı üst düzeylerde tutmak. Herkesin çocuğunu kendi çocuğumuz gibi görmeliyiz. Bu kapsamda uyuşturucu merkezleri kuracağız. Yine pilot uygulama olarak 30 okulumuzda başlayan bir uygulamayla, okulların önüne zabıta birimleri kurduk, bu arkadaşlarımız göreve başladı. Sabah 07.30, akşam 17.00 saatleri arasında okul önlerinde görevlendirilen bu zabıta birimleri hem uyuşturucu satıcıları ve çeteleri yıldırmak noktasında görev yapacaklar, hem de çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmasını engelledikleri gibi onlara yardımcı da olacaklar” şeklinde konuştu.

 

MALTEPE’YE MONTESSORI TİPİ EĞİTİM

Kılıç, yeni bir eğitim sistemini Maltepe’deki kreşlerde uygulamak için ilk adımı atacaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Okullarda ücretsiz dil kursları başlatıyoruz. Gençlerimiz buraya gelerek İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça gibi anadillerden bir tanesinin eğitimini alacaklar ve onlara sertifika vereceğiz. Bu sertifikaları alanlar bize başvururlarsa, onlara iş bulmaları konusunda yardımcı olacağız. Yani gerçekten çalışan ile çalışmayan ayrılacak. Bu müjdeden sonra sizlere, bir başka müjde daha vermek istiyorumu. 1870’li yıllarda İtalya’da bir rahibe, doktor ve pedagog olan Maria Montessori, zengin çocukların oyuncaklarla oynadığını ama fakir çocukların oyuncaklarla oynayamadığını görüp, biraz da içlenip bir eğitim sistemi kurmuş. Bu sistemde, çocukların görerek öğrenmesi baz alınmış, çocukların kendine has, özel bir varlık oldukları kabul edilerek, bireysel öğrenme sistemi geliştirilmişi. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de dediği gibi; ‘Birinin ismini unutmak istemiyorsan üç kez söyle’ Bu kapsamda ayın 29’unda bu sistemin uygulandığı bir diğer ülke olan Almanya’dan arkadaşlarımız gelecek ve kreşlerdeki eğitmenlerimize ders verecek. Bunu daha sonra yaygınlaştırıp, Maltepe geneline yaymayı düşünüyoruz.”

 

BAŞKAN’DAN ANITKABİR SÖZÜ

Son olarak öğretmen, öğrenci, veliler ve okul aile birlikleriyle tekrar kapsamlı bir toplantının yapılması gerektiğini de belirten Kılıç, 10 Kasım’da öğrencileri ve öğretmenleri Anıtkabir’e gönderme sözü verdi. Toplantı sonunda Başkan Kılıç’a, Celal Avşar Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Avukat Arzu Yıldız tarafından, yaptığı çalışmalardan ötürü plaket takdim edildi. Ayrıca Tepe İnşaat İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Halise Çindar da Kılıç’a, çiçek verdi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]