SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dadaşlar, madenciler ve şehitler için vakıfta dua ettiler!

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfında her ay “Herefene” toplantılarıyla bir araya gelen Dadaşlar, bu kez şehitlerimiz ve madenciler için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar ettiler.

Dengizek, “Biz birlikte Güçlüyüz”

Başkan Suha Dengizek, Vakıf adına yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi; “Maltepe’de hedeflediğimiz kültür adına tüm hizmetleri hemşerilerimizin beğenisine sunduk. Şu an vakfımızda İngilizce, Bağlama, Bilgisayar, Karate, Kuran-ı Kerim ve bayanlar için jimnastik sporları verilmektedir. Bunların yanı sıra gençlik ve kadın kollarımız planladıkları gezi ve sosyal aktivitelerin çalışmalarınada başlamış bulunuyorlar.

  suha-dengizek-tek

Geçen sene yapmış olduğumuz çalışmaların yanı sıra en büyük hedeflerimizden biri ise İstanbul’a camii yapmak. Camii projemiz için birkaç bölgeden teklif aldık ve yönetim kurulumuzla değerlendirme adınada çalışmalarımızı başlattık. Camiimizin adını ‘’Erzurumlular Vakfı Camii’’ olarak inşallah imar edip tüm Dadaşların gurur duyacağı bir ibadet hane haline getireceğiz. Bu cami Erzurum’luların yaptırdığı bir camii olarak İstanbul’daki yerini inşallah alacaktır. Bu gün programımıza davetlimiz olarak teşrif eden bütün konuklarımıza geldikleri için tek tek teşekkür ediyorum.’’Biz birlikte Güçlüyüz’’ diyerek saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

abubekir-tasyurek-vakifta

Taşyürek, Erzurum demek, milli hassasiyet demek güzel insanlar diyarı demek!

Abubekir Taşyürek, “ Bizlerin biraraya gelmesine vesile olan Vakfın Başkanı ve Yönetimine teşekkür ediyorum. Bir arada olarak cem etmenin güzelliklerini paylaşmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Erzurum adına Vakıflarımız, derneklerimiz ile ilgili her türlü çalışmalarda elimizden gelen destekleri vereceğimizi de belirteyim. Erzurum Günleri konusunda da birlik beraberlik içinde Erzurum Kültürünü yeni nesillere yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız. Erzurum demek Türk coğrafyasına 1945 metreden bakan güzel güzel bir vatan toprağı demek, milli hassasiyet demek güzel insanlar diyarı demek kendisi için bir şey istemeyen memleket için çok şey isteyen memleket toprağı demek. Erzurum öyle bir şey ki Erzurum’a bir kere gelen asla unutamıyor ve her daim Erzurum ile hemhal olmak ister. Erzurum’da Anadolunun her yerinden gelerek gerek görev yapan, gerekse Atatürk Üniversitesi gibi eğitim kurumlarında okuyarak Erzurum kültürünü maneviyatını yaşayabilençok sayıda da Erzurum sevdalıları mevcuttur.

eyup-kaymakami-

Kaymakam Dölek, Eyüp’te açık kapınız olduğunu unutmayın!

Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, “ 1996 2000 yılları arasında Erzurum’da görev yaptım. Erzurum’dan tayinen ayrıldıktan sonrada Erzurum’lu ahbabımız eşimiz dostumuz ile her daima ortak noktalarımız oldu. Erzurum’un ekmeğini yedim suyunu içtim, dolayısıyla makam şoförüm Ferruh Keskin ile ayrılırken sarılıp ağlayarak ayrıldığımı hatırlıyorum. Erzurum’dan Erzurum’lulardan çok şey öğrendik. Unutmayın Eyüp’te size açık bir kapınızın olduğunu unutmayın. Eyüp Sultan dergahına’a geldiğinizde dualarımızla sizlerleyiz.

vakif-erzurum-baskanlari-

Konuk olarak programa katılan misafirlerde birer konuşma yaparak Başkan Suha Dengizek ve ekibine teşekkür ettiler. Programa iştirak edenler arasında Türk Halk Müziğinin duayenlerinden İzzet Altınmeşe’de; “Kardeşlik adına her yerde Dadaşların ön planda olduğunu görüyoruz, Dadaşların bütün davetlerine katılmaktan onur ve memnuniyet duyuyoruz” dedi.

  vakifta-herefene-izzet-a

Herefene toplantısına katılanlar arasında, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Kartal Müftüsü Mustafa Baytar, THM Sanatçısı İzzet Altınmeşe, TRT İstanbul THM Sanatçısı Yavuz Değirmenci, İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Mehmet Seven, Kartal Erzurumlular Vakıf Başkanı İlhami Özer, Beyoğlu Erzurumlular Vakıf Başkanı Yahya Öztürk, İstanbul Erzurumlular Federasyon Başkanı Kenan Kağanaslan, Pendik Erzurumlular Dernek Başkanı Bünyamin Özbek, Ümraniye Erzurumlular Dernek Başkanı Aziz Öz, Ataşehir Erzurumlular Dernek Başkanı Ömer İlgün, Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Murat Taşlıçay, Av. Necati Bölükbaşı, MHP Erzurum Eski İl Başkanı işadamı Ertürk Çimen, Sanatçı Veysel Sayan, Sıtkı Eminoğlu Ozan, Aşık Ozan Baki Çetin, iş adamları ve çok sayıda katılanlar oldu.

vakifta-herefene-yönetimmm

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]