SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gülçin Zaza Koştu: İstifaların perde arkasını açıkladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Zaza Koştu, Kadın kolları yönetim kurulundan yedi yönetim kurulu üyesinin istifa etmelerine çok sert tepki gösterdi ve “ Cay bahçesinde bir araya geliyorlar ve orada bir tutanak hazırlıyorlar. Partisine saygı duyan insan çay bahçelerinde değil, partisine gelir ve orada istifa dilekçelerini usulüne göre verirler” hatırlatması yaptı.

 

 

 

“ PARTİYİ LÜTFEN KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANMASINLAR”
Koştu; şöyle devam etti: “ Çay bahçesinde olayı başlattılar, çay bahçesinde sonlandırdılar. Partiyi lütfen kendi çıkarları için kullanmasınlar. İstifa gerekiyorsa birlikte istifa ederdik. Ekip olarak geldik, ekip olarak giderdik. Arkadaşlarım sağ olsunlar bu konuda çok hızlı hareket ettikleri için Genel Merkezden ve Milletvekillerinden telefonlar aldım ve olayı anlattım. Yani çok şaşırdılar ve “Senin gibi bir başkana bu yapılmamalıydı” dediler. Ama hiç önemli değil, sonuçta ben yine mücadeleme devam edeceğim. Bu şekil ve etik olmayan istifaları duyduğumda üzüldüm. Şöyle üzüldüm arkadaşlarımın arkamdan DOLAP ÇEVİRMELERİNE çok üzüldüm. Çünkü bazı arkadaşlarımızla uzun süredir birlikteyiz. İşin enteresan tarafı da şu; yıllardır Kadın Kollarında projeleri ben yaptım, her zaman hedef ben oldum. Hiç biri olmadı çünkü başkan olduğum için toplu hedef oldum. Bana şunu diyebilirlerdi üç hafta önce. “ Başkanım, biz çalışmak istemiyoruz biz istifamızı verelim” bende o zaman gönüllüydüm bunu yapmaya. Yorulduğum için” dedi.

 

 

“ KENDİLERİ YAZIP KENDİLERİ OYNADILAR”

 
Koştu: “ İnsanların çalışmayıp dedi kodu üretmelerinden, kadın kolları üzerinden yol gitmelerinden bende yoruldum. Onların hepsinden daha da yorgunum bu konuda matti-mağnevi yani birden bire pazartesi günü bu iş açıklanıyor ve Salı günü yani bugün bunu yaptılar. Karar defterine geçmedi bu, il başkanlığına fakslanmadı bu. Kendileri yazıp kendileri oynadılar ama ben hiçbir şey demiyorum yukarı da Allah var. Herkesin ne kadar emeği olduğunu ne kadar haklı olduğunu biliyor. Kartallı ve Cumhuriyet Halk Partisini de çok seviyorum. Cumhuriyet Halk Parti sininde bir neferi olmaktan da gurur duyuyorum. Birde şunu söylemek istiyorum belediye başkan aday adayları ortaya çıktığı zaman dan çok daha önce biz sahalarda çalışmalarımızı yapıyorduk. Tek tek evlere girdik ve bunu Türkiye’de ilk kez yapan Kadın Kollarıyız. Sokak sokak mahalle mahalle çalıştık bütün Sivil Toplum Örgütleriyle çalıştık, çalış mayada devam ediyoruz. Kartal’daki bütün okullara gittik belediye başkanımızı götürdük ve okulların sorunlarını bir bir çözdük. Şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Hep birlikte çalıştık ekip mantığı bu değil yani” yorumunu yaptı.

 

 

“ BANA KOMPLO KURDULAR”

 
Tecrübeli siyasetçi Koştu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz nasıl başladıksa öyle bitirmeliydik ben bunu böyle düşünüyorum. Sadece çok üzgün olduğumu söylüyorum çünkü arkadaşlarıma güveniyordum ama maalesef ne olursa olsun belediye başkanımıza da kıssalar işe girmeseler de gerçek parti kimlikleri ile bu yola devam etmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Ayrıca şunun da altını çizmek istiyorum. Ben çok kinci bir insan değilim af etmeyi çok severim aslında. Af ederim de ancak benim emeğime saygısızlık yapan kadın olsun erkek olsun bu hiç fark etmiyor. Asla af etmem çünkü onlar birahanelerde, kahvelerde ve çay bahçelerinde otururlarken bizler Broşür dağıttık.

 

Çocuklarımızı evde yalnız bırakıyorduk. Tabii bu bana kurulmuş bir Komplo iki hafta önce ben size söylüyorum siz gereğini benimle birlikte yapmıyorsunuz. Ve çok enteresan dilekçelerini ekip mantığı ile yazmışlar. Ben şunu açıklamadığım için mi kötü oluyorum? Bir birleri arasında bir birleri hakkında konuştuklarını ben asla bir birlerine söylemedim. Bu konu da da çok üzgünün çünkü yapamam karakterim değil. Aynı zamanda onlara bir abla gibi oldum bir başkanlığımın ötesinde asla onları yarı yolda bırakmadım. Eğer bir yere toplu gidiyorsak arabalarını her zaman temin ettim. Biz hepimiz koskocaman kadınlarız. Sonuçta benim bir arkadaşımla problemim varsa ben o problemi de çözerim. Ben başkan olarak bunlara karışamam ki sadece onları bir araya getiririm ve çözerim” diye konuştu.

 

 

“KAYBEDEN BEN OLMADIM”
Koştu, “ O zaman herkes dilini tutacak bizim Alevilik felsefesinde var ya . Eline, beline ve diline herkes diline sahip çıkacak sağda solda konuştuğuna çok dikkat edecek. Ben onları uyardım çay bahçelerinde konuşmayın arkadaşlar. Daha ileriye gitmeyin ”Parti bizi maf etti” beni niye maf etmedi? Ben çay bahçelerinde gece on ikilere kadar oturmuyorum. Eğer partimle ilgili bir üretkenliğim varsa ki, var. Onu yapıyorum ve evime gidiyorum O yüzden ben şahsen bu hareketi bana yapılmış bir baş kaldırı ve KOMPLO ‘dur diyorum. Ama hiç önemli değil kaybeden ben olmadım Gülçin Zaza Koştu’yu Kartal’da herkes tanıyor, seviyor ve saygı gösteriyor.

 

 

Arkadaşlar gecenin saat on ikilere kadar sahillerde ne işimiz var bizim? Biz 50 yaşına gelmiş insanlarız çalışmamız bittiyse evimize gideriz. Yok parti bizi maf etti yok parti bizi şöyle yaptı. Kimse bunları konuşmasın. Esas kırılması gereken insan benim. Benim arkamdan işler çevrildi meclis üyeliğine adaylığımı koymadım. Ne Milletvekili olma beklentim var ne Parti Meclisi var. Sadece ve sadece partime hizmet etmek için yola çıktım. Hizmet ettiğime de inanıyorum. Belediye başkan aday adaylarımızda hangisi bu parti için çalıştı? Hangi biri bu partinin tozunu yuttu? Kimse kendini DEV aynasında görmesin herkes elini vicdanına koysun ve iyi düşünsün.” İfadesini kullandı.

 

 

“GENEL BAŞKANA SÖYLEDİM”
Koştu, “ Ben gerçekten güzel kararlar verdim evet, Altınok Başkanın arkasında oldum çünkü Kartal’da seçimi o alabilirdi. Biz evleri tek tek gezdik ben buna geçen hafta Ankara’ya gittiğimde Sayın Genel Başkana da söyledim. Altınok Öz’ün aday gösterilmesinde en doğru karar buydu. Kartal’da ben Alevi aday lan alamayız demedim. Maltepe Belediye başkanımız bizden daha çok fark attı ve ben hep şunu söyledim arkadaşlara. Bu seçim çanta da keklik değil beş bin oy fark alırsak öpün başınıza koyun gerçekten de öyle oldu sayımdan sonra 5 bin 400 oy farkla seçimi kazandık. Salı günü öğleden sonra telefonlarım hiç susmadı. Milletvekilleri aradı genel Başkan aradı. Ve arkamda olduklarını söylediler. Ben ömrümün sonuna kadarda Kadın Kolları Başkanı olmayacağım” hatırlatmasını yaptı.

 

 

Koştu, genel seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen yol arkadaşlarının böyle bir üzücü süreç başlatmalarına bir anlam veremediğini de sözlerine ekledi.

Haber-Foto: Fethi SATICI

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]