SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atatürk Kitaplığı gelecek nesillere hazırlanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Atatürk Kitaplığı gelecek nesillere hazırlanıyor

 

Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden Beyoğlu’ndaki Atatürk Kitaplığı İKSV Tasarım Bienali kapsamında başlatılan projeyle yeni nesillere hazırlanıyor.

 

 

Artık tüm bilgilere internet vasıtasıyla kolayca ulaşım sağlanırken, kütüphanelerin değeri de ne yazık ki yavaş yavaş unutulmaya başladı. Ancak özellikle tarihi değeri yüksek olan kütüphaneleri eski günlerine döndürmek için yapılan çalışmalar da yok değil.

 

 

Koleksiyonunda 228 bin kitap, 20 bin dergi, 10 bin gazete cildi, 445 albüm, 12 bin 320 kartpostal, 10 bin harita, dört bin 400 yazma, 565 salname, 334 takvim ve 49 atlas bulunan Atatürk Kitaplığı’nın gelecek nesillere aktarılması için de kollar sıvandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen İKSV Tasarım Bienali İstanbul için önemli bir yeri olan Atatürk Kitaplığı için hazırlanan bir projeye ev sahipliği yapıyor.

 

 

Mimarlar Alexis Şanal ve Ali Taptık tarafından hayata geçirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile ERSA Mobilya tarafından desteklenen proje kapsamında, Atatürk Kitaplığı’nın geleceği üzerine tartışmak ve çözüm yolları üretmek amacıyla bir diyalog süreci başlatılacak.

 

 

Bu diyalog için sanatçılar, mimarlar ve kütüphanecilerin bir araya geleceğini anlatan ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, “Yaklaşık 2 buçuk yıl kadar sürmesini beklediğimiz proje kapsamında farklı disiplinler bir araya gelerek, Atatürk Kitaplığı’nın gelecek nesillere de aktarılması için neler yapılabileceğini konuşacak. 6 Aralık’ta Tasarım Bienali’nin ana mekanı Galata Rum Okulu’nda sanatçı, düşünür, mimar, planlamacı gibi birçok disiplinden uzmanların katılacağı “Kütüphane: Geçmiş, Gelecek ve Şimdi!” başlıklı konferansta, kütüphane kültürü ve tarihi, kamusal alanda sanat çalışmaları tartışılacak. Ayrıca kütüphanelerin geleceği konusunda da yapılabilecekler tartışılacak. Bunun yanında Brisbane, Amsterdam ve Oslo kütüphanelerinden gelen uzmanlar da bize kendi deneyimlerini aktaracak” dedi.

 

 

Proje kapsamında 15 Kasım’da İstanbul’daki diğer kütüphanelerin gezildiği “Kütüphane Kültür Yürüyüşü” düzenlendiğini belirten Ata, ERSA Mobilya olarak bu projede yer almanın kendilerini oldukça gururlandırdığını ifade etti.

 

 

Ata, paralel katılımcı oldukları Tasarım Bienali kapsamında hayata geçirilen bu projeyle tarihi kütüphanenin yenilenmesinin de sağlanacağını belirterek şunları söyledi:

 

 

“Atatürk Kitaplığı yalnızca İstanbul için değil ülke için de önemli bir tarih. Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden olan mekanın gelecek nesillere taşınması ve bu kapsamda hazırlanan projede katkımız olması bizi çok mutlu ediyor. Yenileme süreci sonunda tarihi koruyacak bu projede ERSA’nın da izi olacak.”

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]