SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünün çocuk yıldızları neredeler ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünün şöhretli çocuk yıldızları , dönemin aranılan isimleri şimdi neredeler ve ne yapıyorlar ? Ne işlerle meşgüller,nerede yaşıyorlar ?

 

sezercikl

 

 

 

SEZER İNANOĞLU (SEZERCİK)
Çocukluğunda Sezercik adı ile tanınan Sezer İnanoğlu, dönemin ünlü film yapımcılarından Berker İnanoğlu’nun oğlu. Türkiye, Sezer İnanoğlu ismini ilk olarak 1971 yılında ”Sezercik Yavrum Benim” adlı filmle tanıdı. O yıllarda 4 yaşında olan İnanoğlu, rol aldığı birçok filmde kendine has sevimliliğiyle Türk izleyicisine kendisini sevdirmiş. Ne yazık ki, filmlerde iyilik ve dürüstlüğün küçük savaşçısı olan Sezercik gerçek yaşamında uyuşturucu ile tanışıp, silah kaçakçılığı gibi işlere bulaştı.

 

ayşecik

 

 

ZEYNEP DEĞİRMENCİOĞLU (AYŞECİK)
Henüz 2 yaşındayken “Papatya” adlı filmde oynayan daha sonra “Duvaklı Göl”, “Funda” gibi filmlerde, çocuk yıldız olarak görünen Değirmincioğlu, asıl ününü “Ayşecik” filmleriyle yaptı. Değirmencioğlu, dönemin Fenerbahçeli futbolcusu ve daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Serkan Acar ile evlendikten sonra 1974 yılında rol aldığıMacera Yolu filminin ardından sinemayı bıraktı. Günümüzde emlakçılık yapan ve İstanbul’da bir emlak ofisi bulunan Zeynep Değirmencioğlu iki çocuk annesidir.

 

 

ÖMERCİK

ÖMER YILDIZ (ÖMERCİK)
1970′lerin bir diğer ünlü çocuk yıldızı da, Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez, Ayşecik adı ile tanınan Zeynep Değirmencioğlu’nun kuzeniydi. Henüz 3,5 yaşındayken, Ses Dergisi’nin Çocuk Yıldız Yarışması’nda ikinci olarak girdiği Yeşilçam’da kısa sürede büyük ün kazanmış, 13 yılda 65 filmde rol almıştı. Ancak Ömer Dönmez, 19′yaşına geldiğinde, film başına 20 bin lira aldığı o şaaşalı günlerini geride bırakmıştı. Sinema uğruna, ortaokul 2. sınıfta okumayı bırakmıştı. Kazandıkları da har vurup, harman savrulunca, kendisini yaşamın zor koşullarında buluvermişti.
Babasının Üsküdar- Selimiye-Duvardibi hattında çalışan dolmuşunda şoförlüğe başladı. Hayatı 1978′in kötü bir gününde, Murat marka arabasının kelebek camını onarırken karardı. Üstteki bir vidayı altına eğilip kontrol ederken, elindeki tornavida düşüp, sol gözüne saplandı.
Hastaneye kaldırıldı, ameliyat edildi ancak gözü kurtarılamadı.
Ömercik’in hayatını karartan tek şey, kaybettiği gözü olmadı. Onu asıl, filmlerde kendisini sürekli okşayıp, seven “Size anne diyebilir miyim?” sorusuna hep “Evet” yanıtı veren dönemin yıldızlarının vefasızlığı yıktı. Zeynep Değirmencioğlu ile, Filiz Akın dışında hiç kimse arayıp sormadı.

 

 

KAHRAMAN KIRAL

 

 

KAHRAMAN KIRAL
1964 doğumlu Kahraman Kıral’ın en büyük performansı başrollerini Tarık Akan ve Halit Akçatepe ile paylaştığı 1973 yapımı “Canım Kardeşim” adlı drama filmiydi.Son defa 1976 yılında bir filmde rol alan Kahraman Kıral günümüzde Fatih Kıral isimli bir şirketin ortağıdır ve mobilyacılık işi ile meşguldür.
Haber: Halil Yılmaz

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Magazin
19 Nisan 2024
Torreira’dan Devrim Özkan pozlarıyla yürekleri hoplattı! Pozları beğeni yağmuruna tutuldu

Ünlü oyuncu Devrim Özkan, sosyal medyada paylaştığı pozları ile yürekleri hoplattı. Torreira ile ilişkisini sonlandıran Devrim Özkan’ın pozları beğeni yağmuruna tutuldu. İşte detaylar… Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Lucas Torreira ile ünlü oyuncu Devrim Özkan’ın aşkı bir süre önce son bulmuştu. Ünlü çiftin ayrılığı magazin gündemine bomba gibi düşmüş ve bir süre gündemde kalmaya devam etmişti. Torreira […]