SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeşilay’dan bağımlılıkla mücadele seferberliği

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile Yeşilay, çalışmalarını ülke çapında topyekûn bağımlılıkla mücadele seferberliğine dönüştürdü. Yeşilay bu amaçla Türkiye’nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de 11 formatörü, Sağlıklı Yaşam, Uyuşturucu Madde, Alkol, Tütün ve Teknoloji Bağımlılığı alanında eğitime tabi tutuyor.

 

 

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile birlikte ülkemizde topyekûn bağımlılıkla mücadele seferberliği başlattıklarını açıkladı.

 

 

Program kapsamında 20 milyon öğrenciye temas edecek olan formatörlerin eğitimine başladıklarını belirten Karaman, “Türkiye’nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de 11 formatörü, Sağlıklı Yaşam, Madde, Alkol, Tütün ve Teknoloji Bağımlılığı alanında eğitime tabi tutuyoruz. Eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görevli rehber öğretmenler ve branş öğretmenlerine öncelik tanıyoruz. Katılımcılar ağırlıklı olarak rehber öğretmenlerden oluşuyor ve çoğunluğu gönüllü” dedi.

 

 

Çocuk ve gençleri bağımlılık tehlikesine karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan bu projenin gerekliliğine işaret eden Karaman, şunları söyledi: “Ülke çapında bağımlılıkların önlenmesi için büyük bir adım attık. Bağımlılıklar dokunmadan her çocuğa bizim dokunmamız gerektiği fikriyle hareket ediyoruz. Bu programda öğretmenlere bağımlı olma riski taşıyan genci tanıma, karşı stratejiler geliştirme ve gençliği tehlikeli süreçlere girmeden kendini koruyabilme yeteneği kazandırmayı hedefliyoruz. Kamuoyunda bağımlılıklara karşı bilhassa okullarda kaliteli bir eğitimin verilmediği algısı mevcut ki doğru bu zaten. Yeşilay olarak bizler bu algıyı TBM projemizle yıkacak ve her öğrenciye bağımlılıklar dokunmadan bizler dokunacağız.” dedi.

 

 

“Gençleri korumak hayati yükümlülüğümüz”!

Gerek dünyada gerekse ülkemizde çocukların ve gençlerin bağımlılık konusunda ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çeken Karaman, şunları kaydetti: “Genç bir nüfusumuz var; bizim de bunu korumak gibi hayati bir yükümlülüğümüz… Kimsenin onları özgürlük, mutluluk vaatleriyle kandırmalarına, bağımlılığa bulaştırmalarına müsaade etmemeliyiz. Onlara hayatın kendileri için ve kendilerinin milletimiz ve memleketimiz için ne kadar kıymetli olduklarını anlatmak hepimizin görevi. Ölmeden hayatın, hastalanmadan ve bağımlı hale gelmeden sağlığın, kaybetmeden gençliğimizin ve insanımızın kıymetini bilelim.”

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio