SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin savunma sanayi ihracatı hedefi 25 milyar dolar

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, CNR Expo Center’da devam eden 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda “Türkiye Savunma Sanayinin 2023 Konumlandırması” başlıklı oturumda konuştu.

 

 

 

Demir, 2023 yılı için Türkiye’nin savunma sektöründe çok iddialı hedefleri bulunduğunu belirterek, “Savunma sanayinde ihracatımızı 1 buçuk milyar dolardan 25 milyar dolara çıkarmayı, dünyadaki ilk 100 önemli firma arasına en az beş Türk firmasını sokmayı ve bu alanda da en az üç tane dünya markası oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

 

 

Hedeflerimiz çok büyük

 

“Bu hedefler büyük görünüyor olabilir” diyen Demir, “Evet, çok çalışmamız gerekiyor ama savunma sektöründe ürünlerin fiyatlandırması oldukça yüksek. Ayrıca bir ürünün beğenilmesi, satışlarda dolayısıyla rakamsal hacimde çok ciddi bir zincirleme etkisi oluşturur” değerlendirmesini yaptı. Demir, yerli savunma ürünlerinin uluslararası pazarda ilgi görmesi açısından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok önemli bir referans kaynağı olduğunu söyledi.

 

 

 

Savunma Sanayi lokomotif sektör

 

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında savunma sanayi uygulamalarının lokomotif rol oynadığını dile getiren Prof. Dr. İsmail Demir, bu konuda Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak makinist konumunda olduklarını söyledi. Ancak Demir, ülkedeki genel teknolojik altyapının büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Üretim, teknoloji ve sanayi altyapınız veya ekosisteminiz güçlü olmadıkça savunma sanayiini destekleyemezsiniz. Sonuçta savunma sanayii de bu sektörlerden gelen ürünleri kullanacaktır” dedi. Bu nedenle bu gelişmeyi tetikleyecek sektörel kümelenmeyi hedeflediklerini belirten İsmail Demir, Ankara’nın Kazan ilçesinde Ankara Havacılık ve Uzay İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaya çalıştıklarını ve bu projede de son aşamalara geldiklerini duyurdu. Demir, hem yerli sanayicilerimizin hem de dost ve müttefik ülkelerin buraya ilgi göstereceğini tahmin ettiklerini söyledi.

 

 

 

Projelerin rakamsal hacmi 350 milyon TL

 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projelerine ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. İsmail Demir, müsteşarlık olarak bugüne dek 25 ila 27 milyar dolara ulaşan projeler yürüttüklerini, sadece 2013 yılındaki projelerin rakamsal hacminin 350 milyon TL olduğunu söyledi. Demir, hali hazırda yaklaşık 350 projenin yürütüldüğünü, 60 adet Ar-Ge projesinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

MÜSİAD Fuarı Hakkında

 

 

MÜSİAD Uluslararası Fuarı, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da düzenlenmektedir. Etkinlik, fuar katılımcı işadamları ile yatırımcıları bir araya getirerek, ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunmaktadır. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize edilmektedir.

 

 

1993 yılında İzmir Enternasyonal Fuar alanında başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarı, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1 milyon 800 bin üzerinde ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmiştir.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]