SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Saadet Üsküdar Gençlik: “Papa Gelmesin

Yayınlanma:
ABONE OL

Gençlik Kolları Başkanı Refik Doğangür,, Ataşehir ve Kadıköy Gençlik kollarının da destek verdiği basın açıklamasına Papa Franciscus’un Türkiye ziyareti sebebiyle Üsküdar Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü’nün de katıldığı basın açıklamasında Doğangür şunları söyledi:

 

 

“Bugünlerde Büyük Ortadoğu Projesinin ve günümüzdeki Haçlı zihniyetinin dini lideri olan Papa Franciscus ülkemizi ziyaret ediyor. Papa’yı Türkiye’ye davet eden kim?  Papa niye geliyor? Papa’nın amacını bilen var mı? Bütün bu soruların cevabı milli bütünlüğümüzü zedeleyecek niteliktedir.

 

 

 

Katolik âleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan papaların seyahat takvimlerinde Türkiye hep ilk yıllarda gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Papa’nın belli dönemlerde ülkemize yaptığı ziyaretler tamamen Hristiyan dünyasını ilgilendiren ve bizi etkileyecek faaliyetlere yöneliktir.

 

 

Papa her gelişinde kasım ayının son haftasını seçmek suretiyle Ortodoks Patriğinin ekümenikliğini tescillemektedir. 30 Kasım tarihi, İstanbul’daki patrikhanenin kuruluş tarihidir. Bu tarihte Aziz Andreas Yortusu gerçekleşmektedir. Aynı zamanda bu tarih Ortodoks Hristiyanlarının kutsal günüdür.

 

 

Papa ziyaret programı dâhilinde müze statüsündeki Ayasofya Camii’ni ziyaret ederek burada kendi ritüellerine göre ibadet etmektedir. Müslümanlara ibadete kapalı olan bu alan Papa’ya mahsus olarak kilise vazifesi görmektedir. Bu kabul edilemez bir durumdur.

 

 

Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret ayrıca tarihsel bir öneme daha sahiptir.  960 yıl önce karşılıklı ‘aforoz’ kararı alan Katolik ve Ortodoks kiliseleri, İstanbul’da ortak deklarasyonla ‘birlik’ mesajı verecek. Papa, Hristiyan kiliselerinin birleşmesi projesi doğrultusunda nokta ziyaretler yapılıyor ve bu ziyarete bu bağlamda çok önem veriliyor. Papa’yı bu ziyaret için ülkemize mektupla çağıranlar ise İslam Birliği için kılını dahi kıpırdatmıyor.

 

 

1095 yılında Papa II. Urbanus, İslam ve Müslümanlar hakkında nasıl düşünüyorsa, 2014 yılında Papa Franciscus’da aynı şekilde düşünmektedir.

 

 

Papa’ya “kutsiyetpenahları” şeklinde hitap etmek diplomatik olarak da siyaseten de skandaldır. Batılı hiçbir kurum ve devlet hiçbir Müslüman dini lideri kesinlikle bu şekilde meşru saymamakta ve kaale almamaktadır. Diplomaside mütekabiliyet esasına göre muamele gerekirken Papa’yı Vatikan Devlet Başkanı ve Hristiyan dini lideri olarak ağırlıyoruz.

 

 

Bizler Saadet Partililer olarak diplomasi kurallarını ve inancımızın gereğini uyguluyoruz. “Papa gelmesin” derken de Papa’yı değil Papa’yı getirenleri muhatap alıyoruz. Hükümeti bu yanlış ve batıl davranışından dolayı ziyaretten önce de uyardık şimdi de uyarıyoruz:

 

 

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!

 

 

İslam ülkelerinde kaos, savaş, gözyaşı ve kan varken bunları meydana getiren Haçlı İttifakında yer almaktan ve bu Haçlıların hem siyasi hem de dini liderlerinin peşinde koşmaktan da artık vazgeçin! Özünüze, tarihinize, kimliğinize ve inancına dönün!”

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]