SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İki yıl içinde uçan arabalarla işe gideceğiz

Yayınlanma:
ABONE OL

Pazarlama Zirvesi 2014 başladı:

İki yıl içinde uçan arabalarla işe gideceğiz

 

 
MCT Danışmanlık’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Pazarlama Zirvesi, dünyaca ünlü konuklarını ağırlamaya başladı. Bu yıl “Change The Game” konseptiyle 15’inci yılını kutlayan Pazarlama Zirvesi, dünyanın en iyi pazarlama düşünürlerini 3-4 Aralık tarihlerinde İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda buluşturuyor. Slovakyalı mühendis Stefan Klein uçan arabanın iki yıl içinde satışta olacağını müjdelerken, Peter Fisk Türkiye’nin dünyadaki oyun değiştirici rolüne vurgu yaptı.

 

3-4 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da 15’incisi düzenlenen Pazarlama Zirvesi’nin bu yılki teması “Change The Game”. Avea’nın Stratejik İş Ortağı, HSBC’nin Ana Finans Sponsoru ve Ford’un Ana Otomotiv Sponsoru olduğu Pazarlama Zirvesi’nin bu yılki konuşmacıları herkesi “oyunu değiştirmeye” davet ediyor. Konferans Başkanı Peter Fisk’in açılış konuşmasıyla başlayan Pazarlama Zirvesi, uçan arabanın mucidi Stefan Klein, Y kuşağı uzmanı Joeri Van den Bergh, tutumlu pazarlama uzmanı Navi Radjou ve MCT CEO’su Tanyer Sönmezer gibi isimleri ağırlıyor.

 

 
Türkiye tarihte çok önemli bir oyun değiştirici oldu

Açılış konuşmasında pazarlamanın kurallarının yeniden yazıldığını anlatan Peter Fisk, şirketlere oyunu nasıl değiştireceklerine dair tüyolar verdi:

“Markanızı ürün merkezli olmaktan müşteri merkezli olmaya taşımalısınız. Geleneksel yöntemlerin ötesine geçmelisiniz. Şirketler, nakit akışını geleceği daha iyi kurmak için kullanabilmeli. Oyunu nasıl değiştireceğimize bakmalıyız. Dijital evrim yaşanıyor. Geleceği ABD’deki büyük şirketler yaratmıyor. Geleceği dünyanın farklı yerlerinde küçük ve heyecanlı şirketler yaratıyor. Türkiye tarih boyunca oyun değiştirici oldu. Bizans’tan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar farklı dönemlerde Türkiye, oyun değiştirici oldu. Eğer Türkiye’nin bugünkü oyun değiştirenlerini belirlemek için www.gamechangersturkey.com adresinden oy kullanabilirsiniz.

Pazarlama Zirvesi’nin bu yılki en önemli sürprizlerinden biri de zirvede bu yıl ilk kez Türk inovasyon fikirlerinin en iyileri seçilecek. Zirvenin ikinci gününde yapılacak olan “Game Changers Turkey Ödül Töreni” ile yerel düzeyde fark yaratan işletme ve markalar, katılımcılarla buluşacak.

 

 
İki yıl içinde uçan arabalar piyasada olacak

Son 20 yılını uçan araba hayaline adayan ve bu hayali hayata geçiren Slovakyalı mucit Stefan Klein, Brisa sponsorluğunda katıldığı zirvede oyunu nasıl değiştirdiğini anlattı:

“Trafikte öndeki arabanın üstünden uçmayı hayal ederdim. Uçan arabayı yaparken bu dürtüden ilham aldım. Rüyam her zaman uçmaktı. Aeromobil’de uçak ve otomobili birleştirdim. Havacılık ve otomotiv endüstrisindeki bilgimi birleştirdim. Ekibimle beraber spor araba görünümlü hafif uçak yarattık. Havalimanı olmadan bu araç sayesinde ulaşımı sağlayabiliriz. Otopilot uygulaması olduğu için deneyimsiz pilotların da kullanabileceği bir araç. Bir sene sonra buraya bu uçakla geleceğim. Uçan arabayı iki yıl içinde pazarda satışa çıkarmayı planlıyoruz. Ancak fiyatı şimdiden kestirmek zor”
Stefan Klein’in 2 kişi kapasiteli uçan aracı havada 700, karada ise 500 kilometreye kadar yol gidebiliyor. 100 beygir gücündeki uçan araç, karada saatte 160, havada saatte 200 kilometre hıza ulaşıyor.

 

 

1970’lerin oyun değiştiren ürünü Gırgır, o dönemde 2,5 milyon sattı

Sahneye 70’lerin kostümüyle çıkarak herkesi şaşırtan Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer, Türkiye’de oyunu değiştiren markaları hikayesini anlattı:

Türkiye’de oyunu değiştiren ve pazarı yönlendiren çok önemli markalar var. Permatik, Ford Transit, Gırgır, Oralet gibi ürünler Türkiye tarihinin oyun değiştiren markalarıdır. Gırgır 1970’lerde yeni bir ürünü mevcut uygulamaya getirerek oyunu değiştirdi ve 2,5 milyon sattı. Zeki Müren 60’ların oyun değiştiricisiydi. Hepsinin ortak özelliği önce ihtiyaç doğuyor, bu ihtiyaç sonra fikre, fikir çözüme, çözüm de ve ürüne faydaya dönüşüyor.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]