SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

OPET Temiz Tuvalet Kampanyası ile ‘Oyunu Değiştirdi’

Yayınlanma:
ABONE OL

Temiz Tuvalet Kampanyası ile 14 yıldır temizliğin önemine dikkat çekerek Türkiye’de ortak bir hijyen bilinci yaratan OPET’in ödüllerine bir yenisi daha eklendi. Gamechangers (Oyunu Değiştirenler) Ödülleri kapsamında OPET, ‘İlham Ver’ kategorisinde ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile ‘hijyen’ anlayışına yeni bir bakış açısı getirerek diğer markalara da bu konuda ilham verdiği için ödüle layık bulundu.

 

Türkiye’nin en yenilikçi ve fark yaratan markalarının belirlendiği Gamechangers (Oyunu Değiştirenler) Ödül Töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda Pazarlama Zirvesi kapsamında gerçekleştirildi. Amerika, Slovenya ve Arjantin’den sonra Türkiye’de ilk kez verilen ödüller, 10 farklı kategoride sahiplerini buldu. Ödül organizasyonu kapsamında 51 proje ‘Oyunu Değiştiren’ olabilmek için başvuruda bulundu, 25’i değerlendirmeye alındı ve10 kategoride yarıştı. Jüri değerlendirmesi sonucu OPET, İlham Ver (Inspire) kategorisinde hem sektörde, hem Türkiye’de ‘temizlik ve hijyen’ anlayışına yeni bir bakış açısı getirerek diğer akaryakıt markalarına da bu konuda ilham verdiği için ödüle layık bulundu.

 

Ödülü OPET adına Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Güler, jüri üyesi Levent Erdem’in elinden aldı. Güler “2000 yılından bu yana yürüttüğümüz en uzun soluklu toplumsal projelerden olan Temiz Tuvalet Kampanyası’nın bu ödüle layık bulunmasından gurur duyuyoruz. Sektörümüzde dokuz yıldır kesintisiz ‘Müşteri Memnuniyeti En Yüksek marka’ ve ‘Love Mark- Aşkla Bağlanılan Marka’ seçilmemizde en önemli faktörlerden birinin Temiz Tuvalet Kampanyası olduğunu söyleyebiliriz. Çok temel bir slogan; ‘temiz bulmak istiyorsak temiz bırakalım’. Bu ödülü bizim gibi bu anlayışa sahip tüm müşterilerimiz adına alıyorum” diye konuştu.

 

OPET Temiz Tuvalet Kampanyası ile 2004 yılında IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) Golden World Awards yarışmasında “Sosyal Sorumluluk Projeleri” kategorisinde birinci seçilmişti. Aynı yıl TÜHİD (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) 3. Altın Pusula Ödülleri’nde “Sosyal Sorumluluk Projeleri” kategorisinde ve Nokta Dergisi “Doruktakiler” anketinde “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” kategorisinde birinci oldu. Proje, 11.Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ise ‘Sağlık, Güvenlik ve Çevre’ Programı kategorisinde bronz ödül almıştı. Temiz Tuvalet Kampanyası, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun bu yıl ilk kez düzenlediği “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”nde “Etkililik Ödülü”ne layık bulundu.

 

72 ilde 5500 saat eğitim verildi
OPET, bugün Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri haline gelen “Temiz Tuvalet Kampanyası” ile tuvalet temizliği ve hijyen konularını ülke gündemine taşıyabilmeyi ve kalıcı bir toplumsal bilincin oluşabilmesi amaç edinmiştir. Projenin temel hedefi, tüm Türkiye’de tuvalet temizliğinin önemine dikkat çekerek ortak bir hijyen bilinci yaratmak. OPET, 2000 yılında bu doğrultudaki ilk adımını istasyonlarındaki tuvaletlerin dönüştürülmesi ile attı. Bu kapsamda öncelikle OPET akaryakıt istasyonlarına belli standartlar belirlendi. İstasyonlardaki personele eğitimler verirken, istasyonların tuvaletleri hijyenik bir ortama kavuşturuldu. Proje, tüm yurda yayılarak OPET istasyonlarında, sadece standart kurumsal görüntü ve hizmet kalitesi ile değil, temizlik ve hijyene verilen önemle de farklılık vurgulanarak, kalıcı hale getirildi. Geliştirilen eğitim, uygulama ve denetim modülü ile bu standartların sürdürülebilir olması hedeflendi.

 

Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği yapılarak, okullarda öğrenci ve öğretmenlere eğitim verildi. Birçok şehirde okullarda, hastanelerde ve kamu kuruluşlarında seminerler düzenlenip, 27 milyonun üzerinde basılı malzeme, çocuklara çizgi filmler, kitapçıklar dağıtıldı. OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk liderliğindeki OPET Eğitim Ekibi, 14 yılda Türkiye genelinde 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat etti. Toplamda 5500 saat eğitimle 8 milyonu aşkın kişi, doğru ve temiz tuvalet kullanımı konusunda bilgilendirildi.

 

“Temizlik Rayında Projesi” ile ise OPET’in her geçen gün çapı genişleyen Temiz Tuvalet Kampanyası’ndaki tüm deneyimleri TCDD’ye aktarıldı. Öte yandan OPET, Türk Standartları Enstitüsü’nün talebi üzerine, halka ve müşterilere açık tuvaletlerin standartlarını yeniden belirledi. Yeni standartlar, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı uygulamayla işyeri ve restoran tuvaletleri de dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılındı.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]