SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

DİSK’ ten sert uyarı

Yayınlanma:
ABONE OL

DİSK/ Genel –İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası işçileri ASGARİ ÜCRETİN 1.800 TL NET OLMASINI İSTEDİLER.Kartal Belediyesi önünde toplanan yaklaşık iki bin işçi daha sonra,ellerinde pankartlarla yürüyüşe geçtiler.Ankara Caddesini takiben Rıhtım Caddesine yürüyen işçilerin taşıdıkları KARA RENKLİ TABUT özellikle dikkat çekti. Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği, Kartal Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kartal Kent Konseyi, Kartal Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü, Kartal Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri ve vatandaşların destek verdiği yürüyüş Atatürk Anıtı önünde noktalandı.

 

 
BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Disk/ Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül’ün yapmış olduğu BASIN açıklaması.
Değerli basın emekçileri,
Bugün Türkiye’nin dört bir yanında
a DİSK üyeleri sokaklarda. Her ilde basın açıklamaları yapılıyor. “Askeri ücret 1800 ne! Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün!” kampanyası çerçevesinde hazırlanan bildiriler dağıtılıyor.
Kampanyamızı daha da büyüterek toplumla buluşturuyoruz.
Değerli basın emekçileri,
Bu ay içersinde yapılan Askeri Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesinden hükümet hedeflediği zam oranını açıkladı. Hükümet programında yüzde 3+3 olarak açıklanan zam oranı ile işçilere günlük 1 lira civarında bir zam uygun görüldü. Hükümet açlık sınırının altında bir askeri ücrette ısrar ederek, yeniden bir sosyal cinayete imza atacağını şimdiden ilan etti. Yıllardır “orta oyunu” olarak nitelendirdiğimiz Askeri Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının senaryosunu ve oyununun sonunu artık herkes biliyor” ifadesini kullandı.
Şengül, şöyle devam etti: “ Biz DİSK olarak askeri ücretle ilgili dört ayrı hesap yaptık. Ve hepsinde yaklaşık olarak aynı sonuca ulaştık: Askeri ücret net olarak en az 1800 lira olmalıdır.
Birinci hesabımız şu:
Şimdi bu ülkeyi yönetenler hep milli gelirle övünüyor. Kişi başına milli gelir aylık 1800 lirayı aşmış. Peki nerede bu gelir? Dört kişilik haneye bir kişilik milli gelir bile düşmüyorsa burada büyük bir hırsızlık var! Bu nedenle biz diyoruz ki askeri ücret en az 1800 lira olmalıdır!
İkinci hesabımız şu:
Bu hükümet büyüme rakamlarıyla çok övünüyor. Ekonomi büyürken biz alın teri döküyoruz, çalışırken biz ölüyoruz, biz sakatlanıyoruz,biz hastalanıyoruz. Madem Türkiye ekonomisi büyüyor, bizim aşımız, bizim ekmeğimiz neden büyümüyor? Büyümeden payımızı alsaydık şimdi askeri ücret yaklaşık 1800 lira olacaktı. 1800 liranın altında ücret işte bu nedenle kabul edilemez!
Gelelim üçüncü hesabımıza:
4 kişilik bir hanede yoksulluk sınırı 3500-4000 lira civarındadır. Aslında askeri ücret bu rakamlar arasında olmalıdır. Öte yandan bir evde iki kişi çalışması halinde 1800 liradan aşağısı kabul edilemez. Yani çocuklarımızı yoksulluğa mahkûm etmemek için 1800 lira şarttır!
Askeri Ücretlinin cenaze namazı kılındı

unnamed (1)
Bu arada Asgari ücretlinin sembolik olarak cenaze namazı kılındı.

Haber-Foto:Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]