SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Servis işini,kim servis ediyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ’un yaptığı basın açıklaması 

 

Okullara yazı göndererek ahkâm kesme modasına; İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasından sonra, İBB-Ulaşım Daire Başkanlığı/Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü de dâhil oldu. Anlaşılan o ki, birileri emek vermeden elde ettiği çıkarlarını korumak için çok önemli kurumları kullanıyor, alın teri döken servisçilerimizi de okullarımızı da istismar ediyor.

 
Merak ettim, araştırdım. İBB-Ulaşım Daire Başkanlığı/Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün görevleri nelerdir: “Ruhsat ve Güzergâh izin belgesi vermek, zaman ve ücret tarifelerini belirlemek, denetim yapmak, eğitim hizmetlerini yürütmek, indirme ve bekleme cepleri yapılacak yerleri belirlemek, duraklara giriş-çıkışların ulaşım ve trafik açısından gerekli etüdünü yapmak, gerektiğinde yönetmelik ve yönerge hazırlamak, uygulamasını sağlamak ve denetlemek… ” gibi teknik konular sıralanmış. Bu görevler arasında, okullara yapılan bağışlarla ilgili bir görev ve yetkisi yok. Okul servis taşımacılığı yapanları okul yöneticilerinden koruma(!) görevi yok.

 
Okullarımıza yazı yazan Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerine soruyorum. Sizin göreviniz sadece bir grubun çıkarlarını korumak mıdır? Okullar adına bu işleri takip eden yok diye yasal düzenlemelerle okul yöneticilerinin elini kolunu bağlayarak ne yapmak istiyorsunuz? Kim olduğunu bilmediğimiz bir firma üç beş veli ile anlaşacak, okul idaresine selam bile vermeyecek, okulların bahçelerini kullanacak ve bu firmayı okul idaresi denetlemekle sorumlu olacak. İlköğretim öğrencilerini taşıyan servislerde hostes zorunlu olacak ancak ücreti ayrıca talep edilecek. Sözleşmelerin gizli ayrıntıları ile veliler yanıltılırken sizler ne yapıyorsunuz merak ediyorum? Beyler, siz kamu görevi yapıyorsunuz, taraf olmayı, birilerinin çıkarlarını korumayı bırakın ve işinizi yapın.

 
Daha önce de yazdım, siz istediğiniz kadar müdahale etmeye çalışın, yazı yazın, bu iş tamamen ticari bir iştir ve kendi dinamikleriyle şekillenir. Emir ve yasaklarla çözülecek kadar basit bir işleyişse bu, okullara “bağış almayın” diyeceğinize servisçilerinize “bağış vermeyin” deyin bitsin bu tartışma o zaman? Bu işleyişin yasal ve ahlaki bir zeminde yürümesine yardımcı olmayarak yaptığınız, zor şartlar altındaki okulların bir imkânını yok etmektir. Yok ettiğiniz o imkanın nereye hangi ahlaksız yollarla gittiğini biz çok iyi biliyoruz.

 
Bütün bu tartışma içinde asıl sorgulanması gereken, okullarına sahip çıkmayan bakanlığımızdır. Diğer kurumlar kendi işleyişiyle ilgili yönetmelik yazarak, okullarımıza anlamsız uygulamalar dayatırken bakanlığımız seyirci kalıyor. “Servislerin işleyişi ile ilgili düzenlemeleri siz yaparsınız, güzergâh belirlersiniz ancak benim öğrencimi taşıyacak servisi ben kendi kriterlerimle belirlerim, okulumun bahçesi ile ilgili yetkiyi ben kullanırım. Ben, öğrencimin güvenliğini ve okulumun işleyişini sizin yapacağınız düzenlemelere bırakmam. ” Diyecek bir anlayış bu kargaşayı önleyecektir.

 
Bir şeyler gözümüzün önünde ters gidiyor, Normal olan hizmet alanın öncelikleridir, onun memnuniyetidir. Kriterleri hizmet alan belirler, talep eder, kontrol eder ve yaptırım uygular. Ancak okul servisleri konusunda hizmet veren her şeyi belirliyor, yazı yazıyor, emir veriyor, yaptırımdan bahsediyor ve bizim yetkililerimiz seyrediyor. Daha önceki yazımda da gelen talepleri, kendi önceliklerinizle ve kendi mevzuatınızla değerlendirin, okullarımıza siz ne söyleyecekseniz söyleyin demiştim. Buradan il milli eğitim müdürlüğü yetkililerine soruyorum, siz postacı mısınız?
Talat YAVUZ Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]