SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

M’Expo, ekonomi gazetecileriyle buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’ye 900 milyon Euro’luk dev fuar merkezi

 

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi M’Expo Center, The Marmara Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla ekonomi gazeteci ve yazarlarına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo projesininin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirterek, “M’Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil kongre salonu ve golf sahası da yer alacak” diye konuştu.

 

Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe’de yapımı düşünülen kısa adı M’Expo Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, düzenlenen bir basın toplantısıyla ekonomi gazeteci ve yazarlarına tanıtıldı.

 

“PROJE İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULACAK”

M’Expo Center için hazırlanan film gösterisi ve sunumla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Bir hayali birlikte gerçekleştirelim dedik ve böylece yola çıktık. Bu proje yaklaşık 1.5 sene önce seçim çalışmaları için Maltepe’ye geldiğimde şekillenmeye başlamıştı. Aday adaylığım döneminde mahallelerimize giderek, en önemli sorunları tespit ettik. Bunların başında işsizlik ve uyuşturucu sorunu geliyordu. Yaklaşık 3 aylık çalışma neticesinde, adaylığım netleşince, 22 maddelik bir seçim bildirgesi oluşturduk. Sonra ‘dayatan değil danışan belediyecilik’ anlayışıyla bu projemizi de sizlere gelmeden önce, işadamlarımızın, odalarımızın, meslek kuruluşlarımızın, esnaflarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin onayına sunduk” dedi.

 

“TÜRKİYE KAZANACAK”

Projenin ilk etabını 2017 yılında bitirmeyi planladıklarını da ifade eden Kılıç, “Fuar alanımız 200 bin metrekare kapalı alanı barındıracak. Bu alanda kurulacak M’Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil 4 bin kişilik bir kongre salonu ve golf sahası da yer alacak. Yine fuar alanımızda güneş enerjisi ve yağmur suyundan faydalanmak istiyor ve projemizi buna göre şekillendiriyoruz. Ayrıca M’Expo’yu bir Türkiye projesi olarak düşünüyoruz. Bu anlamda Anadolu Yakası’ndaki tüm belediyelerimizi, işadamlarımızı ilçemize bekliyoruz. Bu proje gerçekleşirse sadece Maltepeli değil, başta Anadolu Yakası olmak üzere tüm Türkiye kazanacak. Proje tamamen bittiğinde, yaklaşık 24 bin insanımız iş bulacak ve işsizliğe de bir çözüm olacak” şeklinde konuştu.

 

YATIRIM MALİYETİ 900 MİLYON EURO

Bir soru üzerine projenin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

“Projemize yurtdışından büyük bir ilgi var. Bu kapsamda öncelikle Almanya’ya gittim, fuarcılıkta oldukça önemli noktada olan Münih fuarı yetkilileriyle görüşmeler yaptım. Hatta Münih Fuarı yetkilileri buraya gelerek toprak analizi yaptı, sahayı dolaştılar, fikirlerini sundular. En nihayetinde çözüm partneri olacaklarını söylediler. Bu oldukça önemli bir gelişme. Yine Hollanda’dan bir şirket, projenin yüzde 50’sine ortak olabileceğini belirtti. Ayrıca Japon Büyükelçiliği aracılığıyla, uluslararası teknoloji devi Sony de bizimle irtibata geçerek projeyi tüm aşamalarında takip etmek istediklerini bildirdi. Yine İngiltere’den bir fuar merkeziyle de görüşmelerimiz sürüyor. Ülkemizden de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, projemize destek veriyor. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ile de bir araya gelerek projemizi anlattık. Onlarda aldığımız güçle, bir kez daha kamuoyuyla sizlerin önünde paylaşalım istedik. Yine şunu da belirtmek isterim ki 45-50 kişilik bir danışma kurulu oluşturuyoruz. Bu kurul, fuarla ilgili tüm kararları alacak, ayrıca bir şirket kurarak projede üstümüze düşen neyse yapacağız.”

 

YEŞİLE DEĞER VEREN ÇEVRECİ FUAR

 

Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe’de yapımı düşünülen kısa adı M’EXPO Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M’EXPO Center’ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. 2017 yılında ilk etabı tamamlanması planlanan proje, 100 bin metrekarelik kapalı alan hizmete girecek. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek.

Yılda yaklaşık 200’den fazla fuara ev sahipliği yapmasını öngörülen M’EXPO Center,  Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]