SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Nazım Hikmet 113 Yaşında !

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyon ile Türk ve Dünya şiirinin büyük ustası, Memleket Şairi Nâzım Hikmet, 113. Yaş gününde Sarıyer’de iki etkinlikle anılıyor.

 

 

Memleketinden ayrıldığı Tarabya’da Nazım’a Karanfiller

 

Günün ilk etkinliği yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında düzenlenecek. Nazım Hikmet’in denize açıldığı Tarabya rıhtımında toplanacak olan sevenleri ve vatandaşlar aynı noktadan kalkacak tekne ile boğazda büyük ustayı anacak, denize karanfiller bırakacaklar.
Günün ikinci etkinliği Maslak TIM Show Center’da gerçekleştirilecek.

 

Can Dündar imzalı Nazım Hikmet Ran belgeseli


Etkinlik, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış belge, fotoğraf ve filmlerin de yer alarak hazırlanan ve Can Dündar imzası taşıyan Nâzım Hikmet belgeseli ile başlayacak. Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye’de çekilen, şairin yaşamına tanıklık eden elliden fazla isimle görüşüldüğü 105 dakikalık belgeselin 15 dakikalık kısa bir gösterimi izleyenlere sunulacak.

 

 

ÇELLİSTANBUL ile müzik ziyafeti

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist’ten oluşan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti gecede sahne alacaklar. Uluslararası birçok alanda sahne alan ekip aynı zamanda Moskova’da Nazım Hikmet’in 50. Ölüm yıldönümünde mezarında çalmış olmanın gururunu taşımaktadır.

 

 

Enver Aysever’den Aykırı Kumpanya


Televizyoncu ve yazar Enver Aysever tek kişilik “Aykırı Kumpanya” isimli gösterisiyle gecede sahne alacak. Aysever’in Katıldığı panel, söyleşilerden esinlenerek hayata geçirdiği, içinde Nâzım Hikmet’in, Attilâ İlhan’ın, Rıfat Ilgaz’ın da yer aldığı; müziğin, hicvin ve çocukluk anılarının bulunduğu gösterisinden bir bölüm oynayacak.

 

 
Ustanın şiirleri müzik eşliğinde

Birbirinden önemli isimlerin yer aldığı gecede büyük Usta Nazım Hikmet’in şiirleri müzik eşliğinde Altan Erkekli ve Işık Yenersu tarafından seslendirilecek.

 

“Karıma Son Mektup” dans eşliğinde sahnede

Hülya Aksular tarafından sahneye konan Sibel Sürel’in dansıyla performans sahnelediği ve tenör Ali Murat Erengül’ün seslendirdiği Karıma Son Mektup dans gösterisi izleyiciyle buluşacak.

 

 

Levent Ülgen’den “Yolcu” oyunu
Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz’in yıllar önce rejisörlüğünü yaptığı Yolcu oyununda rol alan ve bu rolün kariyerinde bir dönüm noktası olduğu Levent Ülgen sevilen oyundan bir bölüm ile izleyicilerin karşısında olacak.

 

 

Gecenin finalinde sahne Leman Sam’ın
Büyük usta Nazım Hikmet’in müzik, belgesel, tiyatro, şiirleri ve dans gösterileri ile anılacağı gecenin finalinde sahne usta sanatçı Leman Sam’ın olacak. Leman Sam ustanın şiirlerinden bestelenen şarkıların da yer aldığı repertuvarı ile izleyicilere konser verecek.

 

 

Nazım’a Karanfiller

Tarih       : 15 Ocak 2015 Perşembe

 

Saat        : 11.00

 

Yer          : Tarabya Oteli önü / Sarıyer

 

 

Nazım Hikmet Anma Programı

 

Tarih       : 15 Ocak 2015 Perşembe

 

Saat        : 20.00

 

Yer          : TİM Maslak Show Center

Büyükdere Cad. Derbent Mevki Darüşşafaka Kampüsü Yanı / Sarıyer

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]