SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atatürk ile ilgili en kapsamlı eser yayınlandı !

Yayınlanma:
ABONE OL

Koçak Yayın Grubu tarafından koleksiyonerlere özel, uzun ve titiz bir çalışmanın sonucu olarak hazırlanan, Osmanlıca, İngilizce, Fransızca yüzlerce yerli, yabancı gazete ve derginin 100 binden fazla sayfasının taranmasıyla ortaya çıkan Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938), özel deri kutusunda, dönemin gazetelerinin 8 tıpkıbasım levhası ve 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesiyle birlikte Koçak Koleksiyon markası altında ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.

Koleksiyonerlere özel sadece “1000 adet” özel baskı

 

Sadece 1000 adet basılan ve Atatürk’ün hayatı ve yaptıklarıyla ilgili günü gününe okunan, yaşandığı dönemin bakış açısını yansıtan bu özel çalışma, Atatürk ile ilgili merak edilenleri gün yüzüne çıkartıyor.

 

 

Editörlüğünü İsmail Şen ve Şefik Memiş’ in ,akademik danışmanlığını Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin ve değerli Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Arif Kolay’ın yaptığı eser, Koçak Yayın Grubu’ nun Koçak Koleksiyon markasıyla ilk defa koleksiyoner baskı olarak yayımlanıyor.

 

 

Altın varaklı baskı ve özel deri saklama kutusuyla…

 

Bu eşsiz eser 1912-1938 yılları arasında Atatürk’ ün yerli ve yabancı basında çıkmış haberleri hakkında hazırlanmış “ilk” ve “tek” en kapsamlı kaynak olma özelliği taşıyor.

 

 

Basında Mustafa Kemal Atatürk (1912-1938), tam 432 sayfa, altın varaklı, deri ciltli ve özel olarak hazırlanmış deri kutusunda, 40×47 cm ebatlarında, isme özel numaralandırılmış sertifikasıyla beraber sunuluyor. Ayrıca dönemin gazetelerinin 8 adet tıpkıbasım levhası ile beraber 1 adet tam boy tıpkıbasım dönem gazetesi de bu eşsiz eserin tamamlayıcıları olarak göze çarpıyor.

 

 

Benzerleri arasında Atatürk’ün “tüm” hayatını ele alan “ilk” ve “tek” eser

 

Bu çalışmada, sadece basında yer alan haberler verilmemiş, aynı zamanda bu haberlerin olay örgüsü bağlamında geçmişi ve geleceğiyle ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Kuşkusuz benzer çalışmalarla en önemli farkı da Atatürk’ün yaşadığı belirli bir dönemle sınırlı kalınmayıp, tüm hayatının ele alınmasıdır.

 

 

Eserin bir özelliği de  Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını bugünün değil, dönemin hatta olayın gerçekleştiği günün bakış açısıyla yansıtmasıdır. Böylece daha yansız ve objektif bir değerlendirme imkânını bugünün okuyucusuna vermektedir. Bu kitapla ayrıca, bugüne kadar görülmeyen; ama o dönemin basınında yer alan Atatürk fotoğrafları da gün yüzüne çıkarılmıştır.

 

 

Koçak Koleksiyon markasının son ve en değerli yapıtlarından biri olan Basında Mustafa Kemal Atatürk ile Türk tarihinin en bilinen kahramanıyla ilgili, bilinmeyen kaynakların bir seçkisi kütüphanelerin tozlu raflarından kurtuldu ve gün yüzüne çıktı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]