SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN “ÖZGÜRLÜĞÜM”

Yayınlanma:
ABONE OL

Cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşayan 0-6 yaş çocukların, temel ihtiyaçlarının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi ve annelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının ve davranış biçimlerinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek “Özgürlüğüm” Projesinin Basın Tanıtım Toplantısı 19.01.2015 tarihinde Şişli Bade Otel’inde yapıldı.

 

 

 

Toplantıda ilk olarak konuşan TOÇEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun “Özgürlüğüm3 Projesi üzerinde yaklaşık üç yıldır çalıştıklarını belirtti. TOÇEV’in yirmi yıllık bir vakıf olduğunu ve çocuğun olduğu her yere artı değer katmaya çalıştığını vurgulayan Uygun “Bugüne kadar 15 adet ulusal projeye imza attık. Bu projeyi planlamaya başlamamız da bir gazetecinin bize ‘Neden cezaevlerindeki çocuklar üzerine eğil miyorsunuz?’ sorusuyla oldu. Gerçekten de çocuklar orada doğuyor ve orada büyüyorlar. Biz de cezaevlerini dolaştık ve gerçekten böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Cezaevindeki 0-6 yaş çocukların büyümeleri için yeterli sağlıklı bir ortamda olamadığını, mama, bez gibi ihtiyaçlarının eksikliğini fark ettik. En önemlisi de çocuklar için bir yuva olmasıydı. Çocuğun en azından gün içinde orada hayatını geçiriyor olmasıydı. Projemizin bir önemli özelliği de anne eğitimi. Annenin öfke kontrolü, kişisel gelişimi ve çocukla doğru diyalog kurması adına eğitim vermeyi planlıyoruz. Aynı zamanda orada yaşayan memur arkadaşlarımıza da dönük eğitim vereceğiz. Onların çocuklarla veya anneleriyle yaşadıkları problemleri nasıl yenebileceğini, onlarla nasıl doğru iletişim kurabileceğini ve çocuk gelişimiyle ilgili nasıl faydalı olabileceğini eğitimlerle göstermek istiyoruz. Adalet Bakanlığı ortağımız. İngiltere’den Worldview International Foundation digger ortağımız. Projemiz 15 aylık olarak planlandı. Adalet Bakanlığı’nın çocuk sayısına ve ihtiyaca göre belirlediği 6 cezaevinde çalışmalar yapacağız. Gebze, Kocaeli, Bursa, İzmir, Denizli ve Eskişehir. Proje bu ay içinde başlayacak. Ekip olarak çok heyecanlıyız. Faydalı olacağımıza inanıyoruz. Gerçekten gönülden çok istiyoruz. 20 yıllık birikimimizi aktaracağız” dedi.

 

 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı ise, kendisini projenin en çok eğitim kısmının cezbettiğini ifade etti. Arı “Hem personelimin hem de anne tutuklu-hükümlülerin eğitimi konusundaki çalışmalarınız bize katkı sağlayacaktır. Bu işin ekonomik yanı bir şekilde çözülüyor. Adalet Bakanlığımız bu konuda sıkıntı yaratmayacak şekilde ödeneklerimizi gönderiyor. Ama eğitim konusundaki katkılarından dolayı TOÇEV’e şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Projenin ortaklarından Wordview International Foundation’dan Proje Direktörü Dr. Bremley W. B. Lyngdoh ise tüm ortaklara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konunun çok önemli olduğunu vurgulayan Lyngdoh “Çünkü cezaevlerindeki çocuklarla çalışacağız. Gençler ilerideki liderler olacak. Bu yüzden onların ihtiyacını şimdiden karşılamak ülkelerin geleceğini etkileyecek. Eğer şimdi cezaevinde annesiyle birlikte kalan çocuklara bir şey yapmazsak ileride çok önemli sorunlarla karşılaşabiliriz. Adalet Bakanlığı’nın TOÇEV’le işbirliği yapmasından çok mutluyum” dedi.

 

 

Adalet Bakanlığı, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Worldview Impact Foundation (WIF) tarafından gerçekleştirilen proje, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında hibe desteği alıyor. Proje kapsamında, cezaevlerinde anneleri ile birlikte yaşayan çocuklara, mama, bebek bezi, oyuncak, oyun parkı gibi temel ihtiyaçların sağlanması hedefleniyor. Ayrıca çocukların hayatlarındaki olumsuzlukların azaltılabilmesi de ana hedefler arasında yer alıyor.

 

 

Bu nedenle ilk olarak çocuğu ile birlikte kalan annelerin, çocuklarını büyütürken yaşadıkları zorluklarla mücadele etmeleri ve çocuklarıyla doğru iletişim kurmaları sağlanıyor. Ayrıca anneler, kişisel farkındalık, özgüven, öfke yönetimi ve kişisel gelişim konularında da destekleniyor.

 

 

Cezaevinde kalan çocuklar için önemli bir unsur da ceza infaz memurları. Bu sebeple cezaevi çalışanları ile yapılacak çalışmalarla, mahkûmlarla yaşadıkları zorluklar konusunda çözümcül yaklaşımlar üretmeleri, maruz kaldıkları stresle baş etme yollarının anlatılması amaçlanıyor.

 

 

Toplam 15 ay sürecek projede, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen, çocuğu ile kalan anne sayısının fazla olduğu; Gebze, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, İzmir ve Denizli illerindeki cezaevlerinde çalışmalar sürdürülecek.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]