SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Barış Simgeleriyle Ödül Kazandılar

Yayınlanma:
ABONE OL

TED Rönesans Koleji öğrencileri Azra Şimşek ve Busenur Simon, dünyada 350 bin çocuğun katıldığı ‘Uluslararası Barış Posteri Yarışması’nın Türkiye-İstanbul Anadolu Yakası birincisi ve beşincisi oldu

 

 
TED Rönesans Koleji öğrencileri Azra Şimşek ve Busenur Simon, ‘Uluslararası Barış Posteri Yarışması’nın Türkiye bölümünde, İstanbul Anadolu Yakası birincisi ve beşincisi oldu. Yarışmada finale kalan eserler UNESCO tarafından kartpostal olarak basılarak tüm dünyada paylaşılacak.

 

 

Dünya çocuklarının ‘dünya barışı’nın önemini hissetmelerini ve duygularını, görüşlerini özgürce paylaşmalarını sağlamak amacıyla 25 yıldır devam eden ve bugüne kadar 100 farklı ülkeden milyonlarca çocuğun katıldığı yarışma, her yıl barışla özdeşleşen bir alt tema ile gerçekleştiriliyor.

 

 

Geçtiğimiz yıl ‘barış, anlayış ve sevgi’ temasıyla düzenlenen ve dünyanın farklı bölgelerinden 350 bin çocuğun katıldığı ‘Uluslararası Barış Posteri Yarışması’ Türkiye elemeleri il il gerçekleşirken, İstanbullu çocuklar iki Avrupa bölgesi ve Anadolu bölgesi olmak üzere toplam 3 bölgede yarıştı.

 

 

TED Rönesans Koleji 6. Sınıf öğrencilerinden Azra Şimşek, yarışmaya kalp içinde anne-bebek figüründen yetişen ağaç ve ülke bayrakları ile yayılan “barış”ı anlatan eseriyle İstanbul Anadolu Yakası Bölge Birincisi oldu. TED Rönesans Koleji öğrencisi Busenur Simon ise barışın simgesi güvercin ve dünya çocuklarını resmettiği eseriyle İstanbul Anadolu Yakası Bölge Beşincisi oldu.

 

 

‘Uluslararası Barış Posteri Yarışması’nda Türkiye İstanbul Anadolu Yakası olarak dereceye giren posterler, Nisan ayında Lions Merkezi’nde sergilenecek.

 

 

ESERLER BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE SERGİLENECEK

Sanat ve medya dünyasından, gençlik gelişimi ve çeşitli insani kuruluşların üyelerinden oluşan bir jüri tarafından yarışmaya katılan eserler, yaratıcılık, sanatsal beceri ve temayı ifade etmesine göre değerlendiriliyor.

 

 

Yarışmaya katılan ülkeler arasından 24 uluslararası finalist belirleniyor. Final değerlendirmede bir kişiye büyük ödül, 23 kişiye mansiyon ödülü veriliyor. Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin düzenlediği yarışmada dereceye giren posterler Birleşmiş Milletler’de sergileniyor. Ödüllü eserler dünya çapında birçok sergi ve organizasyonda kullanılıyor, internet ve medya aracılığı ile tüm dünya ile paylaşılıyor.

 

 

GURUR KAYNAĞI

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan ve öğrencilerine hayat boyu sürecek başarının yolunu açmayı hedefleyen Kolej, öğrencilerinin gelişiminde yaratıcılığın ve sanatın büyük katkısı olduğuna inanıyor. Öğrencilerini bu yönde her zaman destekleyen TED Rönesans Koleji, barış temalı “Uluslararası Barış Posteri Yarışması”nda Türkiye Anadolu Yakası Bölge birincisi ve beşincisi olan öğrencileri ile gurur duyuyor.

 

 

TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü ve Pedagog İpek Ak, öğrencilerinin başarılarından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Çocukları kendilerini keşfetme süreçlerinde çok seçenekli ortamlarla karşılaştırmak lazım. Sanat da bu alanları besleyen çok önemli bir unsurdur” diye konuştu.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]