SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gençlik Meclisi’nden, İBB Kısırkaya Hayvan Bakımevi’ne ziyaret

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Gençlik Meclisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alan’nı ziyaret etti.

 

 

Alanla ilgili, Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve 30 kişiden oluşan meclis üyesi grubuna Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tarafından alanla ilgili bilgi verildi.

Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve meclis üyelerinden oluşan bir grup İBB Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’na gitti. Burada Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tarafından tesise ilişkin Gençlik Meclisi üyelerine bilgi verildi.

Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’nın Avrupa yakasındaki tüm ilçelere hizmet verecek şekilde yapılandırıldığını belirten Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu tesiste verilen hizmetlerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yerine getirildiği vurguladı. Hizmetlerin toplama, aşılama, kısırlaştırma, işaretleme ve alınan yere bırakma şeklinde yapıldığına dikkat çeken Çakıroğlu, “Kısırkaya Bakımevinde 1650 köpek kapasiteli kapalı kafesler mevcuttur. Merkezimizde kapasite olarak yılda toplam 20 bin köpeğin kısırlaştırılabilmesi mümkündür. Ayrıca, her biri 500 metrekare büyüklüğünde 200 adet bahçeli yaşam ünitesi bulunmaktadır. Bu üniteler her birinde engelli, sokakta yaşayamayacak derecede yaşlı olan köpeklere hayatları boyunca 20’şerli gruplar halinde bakılmak üzere yapılmıştır” dedi.

Ziyareti gerçekleştiren İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş da tedavi, ameliyat ve yavrulu anne bölümünün yerden ısıtmalı olmasının önemli bir özellik olduğuna işaret etti.  Kendileri gibi merkeze gelen ziyaretçiler için gezinti ve piknik alanları gibi sosyal donatıların düşünüldüğü bilgisini aldıklarını da ekleyen Ağırbaş, “Burası çevremizde her gün gördüğümüz ve sahipsiz olduklarını sandığımız için üzüldüğümüz hayvanların tespiti, bakımı, tedavisi ve takibi için çok önemli bir yatırım. Bugün buraya yaptığımız ziyaretten sonra gördük ki aslında sokak hayvanları kimsesiz ve sahipsiz değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bey’in talimatı ile bu tesisimizde sokak hayvanlarımıza en iyi şekilde sahip çıkılıyor. Bundan sonraki süreçte de Gençlik Meclisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesisler bizzat gezilerek gençlere ve halka doğru bilgiler sağlıklı bir şekilde aktarılacaktır.” dedi.

İBB Gençlik Meclisi Bünyesinde de Veterinerlik Komisyonu bulunuyor. Meclisin ayrıca önümüzdeki günlerde lise ve üniversiteler düzeyinde hayvan hakları ve hayvan bakımlarıyla ilgili çalışmalar yapacağı duyuruldu.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]