SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Maltepe Meydanı 4 etap halinde yenilenecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe Meydan Projesi”nin 4 etap halinde gerçekleştirileceğini belirterek, projelerinin hazır olduğunu söyledi.

 

Bağlarbaşı mahallesi esnaflarıyla, sabah kahvaltısında bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, meydan projesi, altyapı sorunları, altgeçit, otopark ve trafik sorunlarının tartışılıp konuşulduğu toplantıda belediyenin kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet ettiğini söyledi. “M’Expo Projesi” ile ilgili bilgi veren Kılıç, “Uluslararası Kongre, Fuar ve Yaşam Merkezi M’Expo projesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Topbaş’la paylaştım. Anadolu yakasının üvey evlat muamelesi gördüğünü ve fuarın gerekli olduğunu belirttim. Seçimler yaklaşıyor, hangi siyasi partiye gönül vermişseniz verin M’Expo’ya destek yoksa, oy da yok deyin. Projeyle ilgili gerekli destekleri sağladık ve ayrıca 500 bin imza toplamak için de harekete geçtik. Ben giderim ama siz kalırsınız. Fuar olunca 1 liraya satılan mal, 5 liraya satılacak. Maltepeli kazanacak, esnaf kazanacak. Sadece kentsel dönüşümle, bina dikmekle olmaz bu iş” dedi.

 

“MALTEPE MEYDANI PROJEMİZ HAZIR”

Maltepe’deki esnafın çok ciddi sıkıntıları olduğunu kaydeden Başkan Kılıç, şunları söyledi:

“Müşteri sirkülasyonu olmadığı için özellikle Maltepe Meydanı’nda yer alan esnaflar, kiralarını dahi zor ödüyor. Dışarıdan müşteri çekebilmek ve Maltepe’yi bir cazibe merkezi haline getirmek için bir projemiz var. Özellikle biliyorsunuz cami ve emniyetin meydandan olmasında dolayı çok ciddi kalabalık oluyor, zaten trafik sorunu var. İnsanlar burada durmak istemiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ‘Meydan Projesi’ni de görüştüm. En az 4 sene sürecek büyük bir proje bu.  Maltepe Meydanı ile ilgili projemiz şu an hazır. Biz projeyi 4 etap halinde gerçekleştirmek istiyoruz. İlk 2 etap bizler için çok önemli. Birinci etapta Maltepe Merkez Cami’nin yanındaki bazı alanlar boşaltılarak, yeşil alana çevrilecek. İkinci etapta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu alandan İş Bankası’nın olduğu kısma kadar olan alan düzenlenecek. Üçüncü etapta minibüs caddesinin üst kısmı, dördüncü etaptaysa Beşçeşmeler’e kadar olan kısım düzenlenecek. Ayrıca Maltepe trafiği yer altına alınacağı gibi yer altı otoparkları da yapılacak. Metro ile Maltepe Meydanı arası çalışacak hafif raylı bir sistem kurarak, insanlarımızın buraya gelmesini sağlayacağız. Ayrıca Organik Pazar olan alanda, tiyatro ve sinema salonlarının da bulunacağı bir kültür merkezi inşa etmeyi düşünüyoruz.”

 

BEŞÇEŞMELER DEĞİŞECEK

Bu kapsamda Beşçeşmeler Meydanı’ndaki masaları kaldırdıklarını da ifade eden Kılıç, “Beşçeşmeler Meydanı gerçekten şu anda atıl durumda. Resmi davetlilerin konuk edileceği bir mekân değil. Ancak buranın tarihi bir dokusu var. Hem o dokuyu yaşatıp, hem butik otellerle, çeşitli mutfakları içeren lokantalarla, kütüphane ve kültür merkezleriyle burayı bir cazibe merkezi haline getirebiliriz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca buradaki binaları giydirmeyi düşünüyoruz. Öğrendiğim kadarıyla buradaki esnafların da sokak ve caddelerle ilgili sorunları var. Buradaki esnaf ve mahalle sakinlerimizin de fikirlerini alarak, teknik durumu da tespit edip proje yaparak, bu durumu konuşalım. Belediyede bununla ilgili bir toplantı düzenleyebiliriz” diye konuştu.

Başkan Kılıç daha sonra, Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde 6 Aralık’ta işten çıkarılan 98 işçinin halen hastane bahçesinde sürdürdüğü greve desteğini sürdürerek, yanlarına uğradı ve sorunları hakkında bilgi aldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio