SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kurban kesim alanı gençlere açılacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Mahalle Buluşmaları kapsamında Yalı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, projelerinden bahsederek, “Cevizli’de, Carrefour’un arkasında yer alan kurban kesim alanını tamamen kapatıp, orada gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapmak istiyoruz.

 

Büyükbakkalköy civarında da daha modern bir kurban kesim alanı kurmak istiyoruz” dedi.

 

İmar, altyapı sorunları, Marmaray ve buna bağlı altgeçit çalışmaları, kentsel dönüşüm, çevre sorunları, sokak hayvanlarıyla ilgili problemler, spor alanları ve trafik problemlerinin tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Maltepe’nin sorunlarını çözmek için el ele kol kola birlikte yürümek durumundayız. Geçen bir rapor istedim. Göreve geldiğim günden bu yana 14 bin 500 insanla görüşmüşüm. Takdir edersiniz ki hepinize yetebilmek çok zor. Şunu özellikle rica ediyorum sorunlarınız neyse bizlere her noktada çekinmeden aktarın, özel görüşmelere çok da gerek yok. Mühim olan sorunun çözülmesidir. Başkan’a dokunmakla sorunlar çözülmüyor” diye konuştu.

 

“MALTEPE’Yİ BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ”

Bir ülkede kaldırımların yüksek olmasının medeniyetin düşüklüğüne işaret ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, şunları söyledi:

“Kaldırımların yüksek olduğundan şikâyet ettiniz. Peki, neden yüksek? Çünkü siz arabanızı oralara park ederek yaşlıların, engellilerin geçişlerini engelliyorsunuz da ondan. Maltepe kalkınacaksa, bu sorunları büyük bir duyarlılıkla çözüme kavuşturarak kalkınacak. Maltepe Belediyesi’nden ruhsat alan ama Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Nihat Erim İlkokulu için, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle bir araya gelerek ilçemize bağlanması noktasında girişimde bulunacağız. Kentsel dönüşüm konusunda sizden 25’er kişilik danışma kurulları istemiştik. Mahallenizde binaların kaç katlı olacağına, nasıl olacağına, ne şekilde yapılacağına siz karar vereceksiniz. Ayrıca yeni spor alanları ve yeni kültür merkezleri açılması konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. Buradan sizlere bir müjde de vermek isterim ki Cevizli’de, Carrefour’un arkasında yer alan kurban kesim alanını tamamen kapatıp, orada gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunacağı merkezler yapmak istiyoruz. Büyükbakkalköy civarında da daha modern bir kurban kesim alanı kurmak istiyoruz.”

 

“M’EXPO’YA DESTEK YOKSA OY DA YOK”

Marmaray ve buna bağlı alt geçitlerle ilgili firmalarla sorunlar yaşandığından ve çalışmaların durma noktasına geldiğinden bahseden Kılıç, “Ulaşım sorunu gerçekten ciddi bir sorun. TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan kaynaklanan sorunlar var, bu kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bir çözüm bulacağız. Ayrıca Maltepe’de işsizliği çözecek Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projemiz var. Biliyorsunuz burada gençlerin geleceği karanlık, uyuşturucu ve işsizlik had safhada. Bu proje biterse 25 bin insanımız iş bulacak. Önümüzde seçimler var, biz sizlerden imza toplayacağız. 550 bin Maltepeli bu projeye imza koyarsa, bu projenin karşısında kimse duramaz. Seçime doğru billboardlara asılmak üzere ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok’ afişleri astıracağız” şeklinde konuştu.

 

“MUSTAFA KEMAL’İN İDEALLERİ YAŞAMALI”

Son günlerde artan şiddet olaylarından ve kadın cinayetlerinden de bahseden Kılıç, “Anadolu gelenek ve görenekleri bunlar değil. Kadınlarımız her geçen gün cinayete kurban gidiyor. Bunlardan basına yansımayanları da var. Arkadaşlar sevgide, saygıda kimseye kusur etmeyelim. Biz bu toprakların, bu ülkenin kalkınması için bir şeyler yapanları, mücadele edenleri saygıyla anıyoruz. Önemli olan Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal’in ideallerinin yaşamasıdır. Bu açıdan ilçemizde siyasi parti buluşmalarını gerçekleştirerek kardeşliği, sevgiyi, dostluğu ve barışı egemen kılmaya çalışıyoruz” dedi. Kılıç daha sonra bölgedeki işyerlerini denetledi ve esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]