SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cuma Ergünç son yolculuğuna uğurlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

21/ŞUBAT/2015 cumartesi günü yakalandığı amansız hastalığa yenilerek hayata veda eden Kartal Belediyesinin CHP ‘ li Meclis üyesi Cuma Ergünç düzenlenen törenlerle göz Yaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

 
Yapılan törenlere Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kartal CHP İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayları, CHP ve AK Parti meclis üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisinden birçok siyasetçi ve Kartal halkı katıldı.


CUMA-ERGUNC-TOREN-1

Cuma Ergünç düzenlenen 3 ayrı tören ile ebediyete uğurlandı. İlk olarak saat 10:00’da Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe binası önünde bir tören düzenlendi. Törene partililer yoğun ilgi gösterirken Ergünç’ün ailesi gözyaşlarını tutamadı.
ERDAL KISKANÇ TÖRENDE YAPTIĞI KONUŞMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ;
“Çok değerli partililer acımız çok büyüktür.Cuma babayı uğurluyoruz. son yolculuğuna… Cuma abimiz, partimiz içinde çok büyük emeği olan partimizde mahalle temsilciliği, ilçe yöneticiliği ve belediye meclis üyeliği yapmış büyüğümüzü yolcu etmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu erken gidiş hiç yakışmadı olmadı Cuma baba olmadı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine ve tüm partililere baş sağlığı diliyorum.”dedi
KARAYALÇIN KONUŞMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ;
“Ergünç ailesinin değerli mensupları, sevgili cumhuriyet halk partililer ilçe başkanımız belediye başkanımız değerli hemşerilerim. Genç yaşlarda başlayarak CHP için, Kartal halkı için hizmet vermiş olan çok değerli bir kardeşimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Ben kendisi ile çalışma olanağını bulamamıştım, ama ilçe başkanından, ilçe yöneticilerinden, il yöneticilerinden Cuma kardeşimizin CHP için, halkımız için, vermiş olduğu hizmetleri öğrendim. Derin bir üzüntü içindeyim mahalle delegeliğinden, ilçe yöneticiliğinden vermiş olduğu hizmetlerin ardından delege meclisi üyesi olarak bu kez Kartalımıza, Kartal halkımıza hizmet verme aşamasında iken kendisini yitirdik.

CUMA-ERGUNC-TOREN-2
Kendisine CHP il Başkanı olarak halkımız için partimiz için vermiş olduğu hizmetler nedeni ile huzurlarınızdan gıyabi olarak şükranlarımı sunuyorum.
Cuma kardeşime Allahtan rahmet diliyorum, başta eşi ve kızı olmak üzere ailesi ve tüm partililere baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Kartal Belediye Başkanımıza da baş sağlığı dileklerimi huzurlarınızda ifade ediyorum.”dedi.
İlçe başkanlığında yapılan törenden sonra, partililer kortej eşliginde Kartal Belediyesi’ne doğru cenaze aracıyla birlikte yürüdü. Belediye önünde Cumhuriyet Halk Partililer ve belediye çalışanları yoğun bir kalabalıkla Cuma Ergünç’ü uğurladı.
OP.DR.ALTINOK ÖZ KONUŞMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ
“Değerli partili arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım, hepimizin başı sağolsun. Cuma’nın hep birlikte özgeçmişini dinledik. Ona birkaç ilave yapmak istiyorum. O kadar büyük devrimci kimliği, yılmaz bir kimliği vardı ki pes etmedi, sonuna kadar mücadele etti. Hastayken komisyon raporlarını hasta yatağındayken titizlikle incelemesine tanık oldum. Belediyeye büyük katkıları olabilecekken birkaç toplantının dışında hastalığı nedeniyle aramızda olamadı. Ama varlığıyla özgeçmişiyle bize bıraktığı izle hem meclis üyesi arkadaşlarımıza hem de partili arkadaşlarımıza bundan sonrada örnek olacağını düşünüyorum. Sonuçta Cuma arkadaşımız aramızdan ayrıldı ama kimliğiyle, kişiliğiyle, gönlümüzde ki varlığıyla bizlere rehber olmaya devam edecektir. Belediye ailesi olarak ailesine ve bütün Kartal’a başsağlığı diliyor ve Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi

CUMA-ERGUNC-TOREN-3
CUMA ERGÜNÇ KİMDİR
1961yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Cuma Ergünç, ilk ve orta öğretimini Batman’da tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a geldi. Eğitimine Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde devam ederek bu okuldan 1977 yılında mezun oldu.
Askerlik görevini bitirdikten sonra 1982 yılında Tekel’de başlayan işçilik yaşamında, işçilerin sendikal hak ve özgürlük mücadelelerinde öncü konumu ile verilen her mücadelede ön saflarda yer aldı.
Tekel yedek parça fabrikasında işyeri sendika temsilciliği ve sendika baş temsilciliği yapan Cuma Ergünç, daha sonra tekel İstanbul sigara fabrikasında da işyeri sendika temsilciliği yaptı. Tek Gıda-İş sendikasında 10 yıl kesintisiz olarak sürdürdüğü şube YÖNETIM kurulu üyeliği süresince özellikle, 1989 yılının Mart, Nisan, Mayıs aylarını kapsayan veTürkiye işçi sınıfı mücadele tarihine bahar eylemleri olarak geçen büyük işçi eylemlerinde, Anadolu yakasının öncü ve önder kadrolar arasında yer aldı.
Bahar eylemlerinin hemen sonrasında 1990 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Cevizli Mahalle Temsilcisi olarak aktif siyaset yaşamına giren Cuma Ergünç,1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti- Cumhuriyet Halk Partisi birleşmesi sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Yardımcısı olarak bu görevini 1999 yerel seçimlerine kadar büyük bir özveri ve başarıyla devam ettirdi.
2004 yılında büyük hizmetler ve mücadeleler verdiği Tekel’den emekli olan Cuma Ergünç, 2014 yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis üyesi seçilen Cuma Ergünç, evli ve bir kız çocuk babasıydı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]