SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye, bağımlılıkla mücadele için bir kez daha harekete geçiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeşilay, “Yeşilay Haftası” dolayısıyla bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etmek konusunda otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçirecek.  

Yeşilay, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftasını vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini daha da artırmayı hedefliyor. Yeşilay Haftası, bu yıl “Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95 Yıl” konsepti ve “Bu hayat Benim, Gelecek Hepimizin” sloganıyla kutlanacak. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerle, bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etmek konusunda otoriteler ve toplum harekete geçirilecek.

 

Beşiktaş Meydan Etkinliği
Yeşilay Haftası süresince Beşiktaş Meydanı’nda dev bir çadır ziyaretçileri bekliyor. İçerisinde maskotlarla çocuk etkinliklerinin, bağımlılık eğitimlerinin, ritim grubunun, fotoğraf ve karikatür sergisinin olduğu çadırda ziyaretçiler bir hafta boyunca hem eğlenecek hem bilgilenecek.

Bisiklet Turu

Yeşilay’ın geleneksel hale getirdiği bisiklet turu 1 Mart Pazar günü Tarihi Yarımada’da düzenlenecek. Bisiklet turu öncesi Sepetçiler Kasrı’nda kahvaltı programına katılacak olan bisikletliler bağımsız bir yaşam için pedal çevirecek.

Sağlıklı Adımlar Yürüyüşü

3 Mart Salı günü Dolmabahçe Sarayı önünden “Gelecek Hepimizin” sloganıyla Beşiktaş Meydanı’na kadar İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla Sağlıklı Adımlar Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yeşilay yeşil sahalarda
Yeşilay Haftası nedeniyle Süper Lig’de oynanacak maçlarda pankartlar açılacak, teatral  gösteriler yapılacak. Gaziantep, Manisa,  Bursa, Ankara, Trabzon ve İstanbul’da oynanacak olan maçlarda Beşiktaş’tan Kasımpaşa Spora kadar bir çok takım taşıyacakları dövizlerle sporseverlerin dikkatini bağımlılıklara çekecekler.

Zümrüdüanka Ödülleri

Yeşilay “bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı” misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendiriyor. Geçen sene ilkini gerçekleştirdiği ödül töreni bu yıl itibariyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanının bizzat katılımıyla gerçekleşecek. Kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 7 dalda 22 kişi ve kuruma “En Yeşilaycı” unvanıyla bu özel gecede ödülleri takdim edilecek.

Yeşilay Haftası Mustafa Sandal Konseri

7 Mart’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Mustafa Sandal Konseri ile coşkulu bir Yeşilay Haftası finali yapılacak. Ücretsiz yapılacak konsere tüm halkımız davetli.

Yeşilay Dergisi Raflarda

90 yıllık bir geçmişe sahip olan Yeşilay Dergisi, Mart ayından itibaren raflardaki yerini de alıyor. Üstelik “Yeşilay Çocuk” dergisiyle birlikte… Derginin ilk sayısında Yeşilcan karakteriyle çocuklar her türlü olumsuz tekliflere ve kendilerine uzatılan maddelere “Hayır” demenin önemini öğrenecek; bulmacalar, geziler, keşifler ile eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşayacaklar

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]