SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “En Yeşilaycı Özel Ödülü”

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeşilay’ın ‘En’leri Zümrüdüanka Ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “En Yeşilaycı Özel Ödülü”
Yeşilay Haftası kapsamında düzenlenen “Yeşilay’ın En’leri Zümrüdüanka Ödül Töreni”, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Kral Aliya Izetbegovic’in oğlu Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Başkanı Bakir Izeybegovic’e “En Yeşilaycı Özel Ödülü” verildi.

 

Yeşilay tarafından “bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı” misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara verilen “Zümrüdüanka Ödülleri” Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

 

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Törende; kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 7 dalda 22 kişi ve kuruma “En Yeşilaycı” unvanıyla ödülleri takdim edildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, Zümrüdüanka Ödülleri’ne layık görülen sporcu, sanatçı, medya mensupları, akademisyen, siyasetçi ve kurum temsilcilerini tebrik etti. Sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele konusunda çok özel bir hassasiyete sahibi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyanın gündeminde olan bir konu olduğuna dikkati çekti. Kendisine takdim edilen En Yeşilaycı ödülünün aldığı diğer ödüllerden daha anlamlı olduğunu ifade eden Erdoğan, değerlerine bağlı, bağımlılıktan uzak, sağlıklı, tarihini, kültürünü bilen nesiller için çalışan Yeşilay’a her zaman destek olacağını dile getirdi.

 
Karaman: “Büyük adımlar attık”

 
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise göreve geldikleri tarihten bu yana çok önemli ve büyük adımlar attıklarını söyledi. Kötülüğün ve bağımlılığın engellenmesi için bağımlılığı teşvik edici güç ve odaklarla bilimsel metotlarla mücadele etmeye gayret gösterdiklerini belirten Karaman, “Gerek toplumsal beklentiler gerek Yeşilay markasına yalnızca önleyici faaliyetlerde değil; rehabilitasyon sürecinde olma gereğini de misyonumuza ekledik” dedi.

 

Karaman, 2015 yılı hedeflerini ise; 120 Şubesi, 30 ülke Yeşilay’ı, 500 formatörü, 28.000 eğiticisi, yaklaşık 150 çalışanı, 100.000 gönüllüsü olan ve 20 milyon öğrenciye eğitim ulaştıran, 75 milyon vatandaşta bağımlılık bilinci oluşturan, dünya markası güçlü bir Yeşilay olarak açıkladı. Yeşilay En’leri Zümrüdüanka Ödül töreninde topluma örnek olan kişi ve kurumları En Yeşilaycı unvanıyla ödüllendirdiklerini söyleyen Karaman konuşmasına şu şekilde devam etti: “ 95 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilayımızın, bu yıl ikincisini düzenlediği Zümrüdüanka Ödül törenindeki asıl amacı hassasiyet sahibi olan kültür, sanat, spor, akademisyen, siyasetçileri daha da ön plana çıkarmak, medyada asıl bu isimlerin gençlere rol model olacağını duyurmaktır.”

 

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı’ya “En Yeşilaycı Özel Ödülü” verildi.
Ödüller sahiplerini buldu

 
Ödüller kapsamında “En Yeşilaycı Sanatçı Ödülü” Mustafa Ceceli ve Açelya Akkoyun’a, “En Yeşilaycı Sporcu Ödülü” Çağan Atakan Arslan ve Tolga Murat Balıkçı’ya, “En Yeşilaycı Spor Kulübü Ödülü” Gümüşhane Torul Gençlik Voleybol Kulübü’ne, “En Yeşilaycı Siyaset Adamı Ödülü” Bülent Akarcalı, Murtaza Yetiş ve Ahmet Feyzi İnceöz’e verildi.

 

Tolga Murat Balıkçı, ödülünü aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gidene Üzülmeyin, Var Olanı Güçlendirin” isimli kitabını hediye etti. “En Yeşilaycı Akademisyen Ödülü”‘nün Prof. Dr. Hakan Coşkunol ve Doç. Dr. Toker Ergüder’e verildiği törende, “En Yeşilaycı Sosyal Sorumluluk Ödülü”nü TRT, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) ve Darüşşafaka Doğuş Basketbol’un Oyunda Kal projesi, “En Yeşilaycı Medya Ödülü”nü Hakan Hatipoğlu, Kalust Şalcıoğlu ve Ayşe Şule Bilgiç aldı. “En Yeşilaycı Üniversite” ödülünü ise Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer aldı.

 

TRT adına ödülü TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren alırken törene katılamadığı için görüntülü mesaj yollayan Hakan Hatipoğlu’nun yerine ödülü, eşi Gizem Hatipoğlu’na verildi. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrıca 1972 yılında Yeşilay Gençlik Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu İstanbul Liselerarası münazara yarışmasında İstanbul İmam Hatip Okulu’nu turnuva birincisi yaptığı ve kupa aldığını gösteren tablo takdim edildi.

 

Yeşilay’a 3 Yıldızlı Yetkinlik Belgesi verildi

 

Bu özel gecede Yeşilay’a da bir ödül takdim edildi. Yeşilay, Mükemmeliyet Merkezi yolculuğunda Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın EFQM modelini kurumunda gerçekleştirerek “3 Yıldızlı EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi” ile onurlandırıldı. Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’ın, Genel Başkan Prof. Dr. M. İhsan Karaman’a takdim ettiği belge; mükemmel kuruluşlardan beklenen yönetim yaklaşımları ve iş yapma yöntemleri konusunda iyi uygulama örneklerinin olduğu ve örneklerin arttırılması hususunda kararlı olduğunu göstermektedir.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]