SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Artan kadın katliamına karşı AVM’ler de harekete geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için “AdamAkıllı” kampanyası Gaziantep’de başladı.

 

1 yılda 17 kadının erkek şiddetiyle hayatını kaybettiği Gaziantep’te Prime Development, Gaziantep Belediyesi işbirliğiyle erkeklerin eğitimine başladı.
Müşterilerinin ve çalışanlarının yüzde 80’inin kadınlardan oluştuğunu belirten PD CEO’su Artuğ Çetin, “Biz ciromuzun büyük bölümünü kadınlardan elde ediyoruz. Bu kampanya bizim kadınlara olan vefa borcumuz” dedi.

 

2007 yılından bu yana ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Gaziantep, İskenderun ve Antakya’da Alışveriş Merkezleri bulunan Prime Development, “AdamAkıllı” adlı kampanya kapsamında “erkek çalışanlarının aile içi şiddete karşı eğitimini” başlattı.
Kampanyayı, 2014 yılının şubat ayından bugüne kadar, yani son 1 yılda toplam 17 kadının aile içi şiddetle hayatını kaybettiği, 3 kadının yaralandığı ve 1 kadının da tecavüze uğradığı Gaziantep’ten başlatan Prime Development’ın CEO’su Artuğ Çetin, amaçlarının Gaziantep Belediyesi ile elele vererek bu rakamı sıfırlamak olduğumu söyledi.
Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de kampanya ile ilgili “Toplumda Özgecanla birlikte bir zihniyet dönüşümü yaşanıyor. Özellikle Özel sektörün bu konuda elini taşının altına koymasını çok kıymetli buluyorum. Eğer erkeklere kadının insan hakkını özümsetemezsek, sorunların büyüdüğünü görüyoruz. Erkekleri mutlaka işin içine katmamız gerekiyor” dedi.
Fatma Şahin, Gaziantep’ten başlayan bu projenin devlet eliyle tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması için hükümetle görüşeceğini de sözlerine ekledi.
PD CEO’su Çetin ise “Yüzde yüz Alman sermayesi olan şirketimizde çalışanların yüzde 75’i kadın. Müşterilerimizin yüzde 80’i de kadın. Biz kadınlara olan vefa borcumuzu bu kampanyayla da ödeyemeyiz. Birleşmiş Milletler Global Compact Sözleşmesi’nin ilkelerinden biri olan, kadınların güvenlik ve şiddet görmeme prensibini Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Çetin, faaliyette bulundukları tüm kentlerde kadına yönelik şiddete karşı duran “gönüllü erkekler” grubu oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
Aynı zamanda Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Altuğ Çetin, bu kampanyanın tüm AVM sektöründe kartopu gibi yayılması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
Gaziantep Belediyesi’nin de destek verdiği aile içi şiddete karşı erkek eğitimi programında öncelikle belediye psikologları eğitilecek. Ardından Primemall Gaziantep’te çalışan 112 erkek, beş gün süreyle haftada 4 saat eğitim programına katılacak.
Eğitim programı, Almanya Aile Bakanlığı’na bağlı Hannover Belediyesi Aile ve Gençlik Dairesi uzmanlarından ve Hannover Erkekler Bürosu eğitmeni Gül Anna Minci gerçekleştirecek.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal’da […]