SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

M’expo’ya destek çığ gibi büyüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepeli işadamlarından fuar projesine tam destek

 
Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’expo) için düzenlenen imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, eski Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ve Maltepeli işadamları da, fuar projesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

 

 

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepespor Kulübü Yönetim Kurulu onuruna düzenlenen; “Maltepe için buluşuyoruz, Maltepe’yi konuşuyoruz” konulu toplantıda bir araya geldiler. Parga Balık Restoran’da düzenlenen akşam yemeğine, eski Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Maltepespor Kulübü Başkanı İlhan Özüpekoğlu, Maltepespor Yönetim Kurulu Üyesi Arif Tevetoğlu, Maltepespor Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

 
“MALTEPESPOR DEĞER HALİNE GETİRİLMELİ”

 
Toplantıda bir konuşma yapan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, ilçenin gelişmesi için bir değer üretmenin önemine işaret ederek, “Maltepespor bu ilçenin çok önemli bir değeri. İlçemizin en önemli sorunları arasında işsizlik yatıyor. İşsizlik de uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkları tetikliyor. Bunların engellenmesinde sporun çok önemli işlevi var. Bu anlamda, Maltepespor’un desteklenip geliştirilmesi lazım. Maltepe Belediye Başkanımız ile de görüştük, profesyonel bir spor merkezi kuracağız. Maltepespor’u öyle bir değer haline getirelim ki, diğer 18 amatör takımımız da buralara kadar gelerek, bu kulübü kendilerine örnek alsın” dedi.

 
M’EXPO’YU İŞADAMLARINA ANLATTI

 
Çakmak’tan sonra söz alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, belediyenin çalışmaları başta olmak üzere, halk buluşmalarından, siyasi parti ve belediye başkan adaylarıyla yapılan buluşmalardan, kreşler ve Cumhuriyet Konakları projelerinden, evde sağlık hizmetleri, uyuşturucuyla mücadele merkezi ve okul önlerine konuşlandırılan zabıta birimleriyle, kentsel dönüşümden bahsederek şöyle konuştu:

 
“Kaymakamımızın da dediği gibi Türkiye’nin olduğu gibi ilçemizin de en önemli sorunu işsizlik. Bu anlamda bizim projemiz hazır. Adı da Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’expo. 900 milyon avroya mal olacak bu merkez, yaklaşık 1 milyon metrekare alanda yapılacak. 2015 yılı içerisinde yapımına başlamayı planladığımız merkezi, üç aşamada tamamlanmayı hedefliyoruz. 2017 yılında ilk etabı tamamlanacak projeyle, 100 bin metrekarelik kapalı bir alanı hizmete sokmayı öngörüyoruz. Daha sonra kapasite sırasıyla 150 bin ve 200 bin metrekare kapalı alana kadar yükseltilecek.”

 
“SİZLERİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

 
M’expo’nun, Maltepe’nin yeşil ve mavisini yok etmeyecek, aksine tam anlamıyla Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek yeşil fuar ve kongre alanı olacağını da ifade eden Başkan Ali Kılıç, “Projenin en dikkat çeken özelliği, çevreci şekilde inşa edilecek olması. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak. Örneğin, işadamları buraya gelerek golf oynayabilecek, dolayısıyla hemen gitmeyecekler ve ülkemize bu noktada para kazandıracaklar.

 

 

Bu proje bittiğinde 24 bin insanımız iş bulacak ve Maltepe’nin işsizlik sorununa böylece çözüm bulacağız. Maltepe Belediyesi olarak bu projenin fikir babası biz olacağız, ancak finans kaynağını yatırımcılar aracılığı ile temin edeceğiz. Yüzde 10 veya 15’i belediyemize, diğer yüzde 85- 90’ı halka, işverenlere veya bu alanda yatırım yapmak isteyen firmalara ait olacak. Sony gibi uluslararası kuruluşlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu destek verdi. İstanbul Ticaret odasıyla görüşmelerimiz oldu. Hatta Hollandalı bir şirket proje bedelinin yüzde 50’sini üstlenebileceğini belirtti” diyerek, işadamların desteğinin önemine vurgu yaptı.
Konuşmalar sonrası işadamları M’expo’ya destek için düzenlenen imza kampanyasına, attıkları imzalarla destek verdiler. (12.03.2015)

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]