SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ABUBEKİR TAŞYÜREK’TEN SOMUT CEVAPLAR

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Mart ayı toplantılarının 3. birleşimindeki 97. madde üzerinde söz alan ve zaman zaman sataşarak konuşmalarını sürdüren CHP’li meclis üyelerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, elindeki somut bilgilerle cevap verdi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı toplantılarının 3. Birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıda, “3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi”nin güzergahının planlara işlenmesini içeren rapor görüşüldü. Taşyürek, İstanbul ve ülke için önemli proje üzerinde aylardır ciddi şekilde çalışıldığını anlattı.

 
Meclis, İstanbul Boğazı Metro ve Karayolu Geçişi Projesi” güzergahının 1/5000 ölçekli planlara işlenmesini oy çokluğuyla onayladı. Mart ayı toplantılarının 3. Birleşimindeki 97. Madde üzerinde söz alan ve zaman zaman sataşarak konuşmalarını sürdüren CHP’li meclis üyelerine İBB AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek cevap verdi.

 
Taşyürek, “Değerli arkadaşlar bugünkü toplantıda alacağımız kararların İstanbul ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Malumunuz olduğu üzere gündemimizin 97. Maddesini oluşturan İstanbul için çok önemli 1/5000 ölçekli planlarla ilgili teknik bir konuyu görüşmekteyiz. Muhalefet partisinin gurup başkanı değerli Ertuğrul Gülsever beyin görüşlerini dinledim. Bundan sonra ki süreçte kendisi veya gurubundaki arkadaşlarının yapacağı eleştirileri dikkate alacağımızı baştan söylemek isterim.

 

Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda olduğu gibi, yapıcı bütün eleştiri ve değerlendirmeleri her zaman dikkate aldığımızı, kapımızı her zaman onlara açık, görüşlerine itibar edip dinlediğimizi ve dinlemeye de devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

 
HEDEF 5 YIL

 
Söğütlüçeşme-İncirli arasında 31,5 kilometrelik raylı sistem olarak tasarlanan projenin, 16,5 kilometresinin 3 katlı tünel olacağını belirten Taşyürek, bu tünelin 6,5 kilometresinin de Küçüksu-Gayrettepe arasında Boğaz’ın altından geçecek. 3,5 milyar dolara mal olması planlanan yatırımın yap-işlet-devret modeliyle yapılacak.

 

Haziranda ihaleye çıkacak projenin 5 yılda hizmete alınmasının hedeflendiğini kaydetti. Taşyürek, proje Türkiye’nin dünyadaki saygın konumunu pekiştireceğini, İstanbul’a yapılan yatırımların Türkiye ve dünya için de çok önemli olduğunu ve takip edildiğini ifade etti.

 
Proje için 6 ayrı güzergahtan en uygun olanının seçildiğini ifade eden Taşyürek, “Yasal hiçbir sıkıntısı olmayan projenin maliyet hesapları da çok iyi yapıldı. Yap-işlet-devret şeklinde yapılacak projede devletimizin kasasından bir kuruş harcanmayacak ve vatandaşlarımıza hiçbir ek yük getirilmeyecektir.

 

Metrolarla ve Marmaray ile entegre olacak proje, TEM’in trafik yükünü hafifletecek ve İstanbul’un ulaşım sorununa ciddi rahatlık sunacaktır. Proje çevre dostu ve akaryakıt tüketiminde tasarruf yapacak bir projedir. Kamulaştırma söz konusu olmayacak. Görüntü ve siluet kirliliği oluşturmayacak. Şu anda ana arterleri hatları birbiriyle buluşturacak bir proje” şeklinde konuştu.

 
MUHALEFETTEN İTİRAZ

 
Proje İBB Meclisi’nde tartışmalara neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, plana itiraz etmediklerini, ancak planın yeterince irdelenmediğini belirterek, teklifin tekrar görüşülmek üzere komisyona iade edilmesini istedi. Gülsever, “CHP olarak, eğer bunu geriye çekerseniz, üzerinde tartışır, konuşuruz, akademik çevrelerle ne yapmamız gerektiğini saptarız. Maliyet hesaplarını doğru yapıp, daha aza mal olacak bir plan orta çıkarırsak Türkiye’ye ihanet mi etmiş oluruz diye sordu.

 
AK Parti’li üyelerin itirazlarına tepki gösteren Gülsever, “’Biz bunları tartışmak istemiyoruz, kimseye sormak istemiyoruz, bize böyle talimat verildi’ derseniz, buna karşı çıkarız dedi.

 
TAŞYÜREK: “BİZ KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ”

 
CHP’ye yanıt vermek üzere kürsüye çıkan AK Parti Gurup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, “Söğütlüçeşme-İncirli arasında 31,5 kilometrelik raylı sistem olarak tasarlanan projenin 16,5 kilometresinin 3 katlı tünel olarak tasarlandığını, bu tünelin 6,5 kilometresinin de Küçüksu-Gayrettepe arasında Boğaz’ın altından geçtiğini anlattı.

 

Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İBB’nin aylardır ciddi bir proje yürüttüklerini ifade eden Taşyürek, “Mevcut güzergah, 6 alternatif arasından en optimum olarak belirlendi.

 

Dün uyanıp, bugün bu projeyi yapmış değiliz”
Bu arada Taşyürek, CHP’li Gülsever’in sözlerine “Hiçbir yerden talimat almayız, önce siz bir aynaya bakın” diye yanıt verdi.

 
TAŞYÜREK, “PROJENİN YASAL HİÇ BİR SIKINTISI YOKTUR”

 
Bakanlık ve İBB Bürokratları ile bilim adamları aylarca bu proje üzerinde çalıştı ve 6 ayrı güzergahtan en uygun olanı seçildi. Yasal hiçbir sıkıntısı olmayan projenin maliyet hesapları da çok iyi yapıldı. Yap-işlet-devret şeklinde yapılacak projede devletimizin kasasından bir kuruş harcanmayacak ve vatandaşlarımıza hiçbir ek yük getirilmeyecektir.

 

Metrolarla ve Marmaray ile entegre olacak proje, silueti etkilemeyen, görüntü kirliliği oluşturmayacak ve karbondioksit salınımını engelleyen çevre dostu bir projedir. Mega proje, TEM’in trafik yükünü de hafifletecek ve İstanbul’un ulaşım sorununa ciddi bir rahatlık sunacaktır”
Projenin 15.000’lik planların ardından daha küçük ölçekli plan olarak kabul edilen 11.000 ölçekli planlara da işleneceğini hatırlatan Taşyürek, “Süreç bitmiş değil. Hiçbir zaman bildiğimizi yaparız noktasında değiliz dedi.

 

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]