SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Konutta Zam Furyası Geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Müteahhitlerin ihalelerdeki rekabeti Emlak Konut’a daha fazla gelir olarak yansırken, mevcut konut fiyatlarının artışı için zemin hazırladı.

 

Geçtiğimiz hafta içinde Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen ihalelere katılan müteahhitler, rekabetin dozunu kaçırınca metrekare fiyatlarında doğal olmayan bir şişkinlik ve fiyat artışı yaşandı. Söz konusu ihalelerdeki metrekare fiyatlarının mevcut projelerdeki fiyatların çok üzerinde gerçekleşmesi; enflasyon, demir, çimento gibi temel girdilerdeki fiyat artışlarını zorlukla dizginleyen inşaat firmalarının öteledikleri zamları tekrardan gündeme alacaklarını işaret ediyor.

 

İhale sonucu Emlak Konut ve daire alanlara yaradı

 

Emlak Konut’un İstinye ve Başakşehir’deki ihalelerine katılan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Gerçekleşen her iki ihalede ortaya çıkan metrekare fiyatları, İstanbul’da mevcut projelerdeki fiyatların çok üzerinde çıktı. Ortaya çıkan rakamlar, Emlak Konut’un orta ve alt gelir grubunu konut sahibi yapabilmesi için iyi bir kaynak olarak görülebilir. Bu gelişmesinin diğer bir sonucu ise bugüne kadar çok uygun fiyattan daire almış olanların yüksek prim elde edeceğidir. Ancak bunlar işin iyi tarafı.

 

Diğer yandan daha yolun başındaki bir projede oluşan bu yüksek fiyatlar, bitmek üzere olan veya satışı tamamlanmamış projelerdeki metrekare fiyatlarının artışına da vesile olacaktır. Satışları devam eden proje sahibi firmalar –fiyatlarımız çok düşük kaldı. Bunları artıralım- diye düşünüp zam yapmaya başlayacaktır” yorumunda bulundu.

 

Eski Projelere Prim Teşviki Oldu

 

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ihalede metrekare fiyatlarının 6.000- 6.500 TL seviyesinde oluştuğunu hatırlatan Nazmi Durbakayım, aynı hinterland içinde yer alan projelerdeki metrekare fiyatlarının ise maksimum 3.000-3.500 TL seviyelerinde olduğunu vurguladı.

 

“Söz konusu ihalelerdeki sonuçlara göre gerçekleşen yüksek fiyatlar, halihazırda devam eden mevcut projelerdeki fiyatların çok uygun olduğunu ve yüksek prim potansiyeline sahip olduğunu işaret ediyor “ diyen Nazmi Durbakayım “İhalelerdeki yüksek fiyatların verdiği diğer önemli mesaj ise mevcut proje fiyatlarının her an artabileceği ve zam yapılacağıdır” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]