SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal Belediyesi üzerine

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal Belediyesi üzerine

Altınok Öz başkana, ekibi ve görevlendirdiği kadrosu layıkıyla uyum sağlarsa, Kartal halkı, insan hayatı bakımından çok önemli değerlere sahip olacak.

Fakat başkanın ekibinde işi ciddiye almayanlar da tahmin ediyorum kısa zaman da görev değişikliğine uğrarlar.

Bu dönem Belediyeden Kartal halkı belki çok büyük yatırımlar göremeyecek fakat insan hayatı için önemli gelişmelere imza atılacak gibi görünüyor.

Yani toplum hayatı açısından korunması ve kollanması gereken bir takım değerlere bu belediye yönetimi tarafından toplum menfaati açısından sahip çıkılmaktadır.

Bu icraatın göstergesi olarak, halkı iyi dinleyerek halkın ihtiyacını doğru tespit ederek yapılması yöntemi uygulandığı gözlenmektedir. Altınok Öz başkanda bu doğrultuda işlerini yürütüyor görünüyor. Yani ortaya konulan her hangi bir proje eğrisiyle doğrusuyla değerlendirilerek halk için gerçekten faydalımı değil mi yönüne bakılıyor.

Şöyle bir bakalım hangi adımlar beğeni toplamış hangi adımlar eleştiri almış!..

Ada sosyal tesis girişimi genel olarak doğru bir adım, maliyeti bütçeyi zorlamazsa Kartal halkı için güzel bir kazanım.

Kartalspor Kulübünün doğru yönetildiği konusunda kimse aksini iddia edemez. Takımın başarısı da inkar edilemez.

Aydos tepesini kent ormanı yapma girişimi doğru bir adım, zira halkın ihtiyacı olan alanlar belediye kontrolünde halkın hizmetine sunulacak.

BİT lerin (Belediye İktisadi Teşekkülü) kar esasına uygun şekilde yönetilmesi, Karyapsan, Kartursaş vs. Üretimde kapasite yükseltildiği yönünde açıklamalar yapılıyor bu şirketlerde.

Mesela Kartursaş üzerinden zararına yürütülen Kentim Kartal bülteninin yayınına son vermesi güzel bir adım, bu adımın devamında sadık kalınması kaydiyle…

Nevşehir’de satın alınan otel hakkında çok bir şey belirtemeyeceğim. Çünkü kar – zarar anlamında Kartal halkına ne sağlar diyebilmek için henüz erken.

Çok sıcak bir gelişme daha Tekel arazisine Büyükşehir Belediyesinin özel bir üniversiteye satışı konusunda Tek Gıda -İş sendikasının yürütmeyi durdurma başvurusu olumlu karşılanmış olması, yani o arazinin doğal yapısına dokunulmadan değerlendirilmesi hatta başkan Öz’ün o arazi hakkında eğitim- kültür – sanat üzerine bir proje geliştireceğini açıklaması da doğru bir adımdır.

Özetle Başkan Öz, halka rağmen zorla hiç bir şey yapılmayacağını taahhüt etmesi ve uygulaması yakın zaman dilimi içinde olumlu karşılanmaktadır.

Genelde de halkın tamamına her konuda eşit mesafede yaklaşıyor.

Ancak aykırı çıkışlara da pirim vermemesi de dikkatlerden kaçmayan bir noktadır.

Nikah salonu konusu, hala konuşuluyor!..
 
 

 

Kartal’da nikâh salonunda yaşanan gerginliklerle ilgili konuşulanlar hala devam ediyor.

Kimisi dini konuşmaya tahammül edilmedi, kimisi orası cami değil, hutbe yeri değil iki saat fetva veremezsin. Hoca isen git camiye gibi konuşmalar, kim neresinden tutarsa konuşuyor.

Yahu ortada var olan bir gerçek var. Bu işin aslı nedir? Diyenler için biz haberi oldukça tarafsız bir şekilde yayınladık.

Her iki tarafın açıklamasına da yer verdik.

http://www.kartalgazetesi.com/2878-kartal-belediyesi-nikah-salonunda-skandal-gerginlik

Yetmezse o an yaşananların görüntüsünü video olarak internet sitemize koyduk. Anlayan anlıyor ama anlamayanlar için ben açıklayayım.

O nikahta yaşananları 29 ekim Cumhuriyet Bayramı akşam resepsiyon esnasında Nikah salonu müdürü Tahsin Melikoğlu ile değerlendirdik.

Ben tekrar sordum. Ya Tahsin bey, o nikahta sizin müdahale etmenizi gerektiren durum neydi?

Zaman aşımı yaşandı mı? Herhangi bir karışıklık olumsuzluk?

Ne oldu da o şekilde müdahale ettiniz?

Tahsin bey: “ -hayır zamanda bir problem yok. sadece –bunlar hocalardan korkarlar, cümlesini duyduğum an, bir olumsuzluk olabilir kaygısıyla ben müdahale ettim.

Peki herhangi bir olumsuzluk ne olabilir ki? Adam kendi yakınlarına hoş geldiniz ve nikah da keramet var diyor. Devlete millete şahsınıza karşı olumsuz bir şey mi var söylediklerinde?

Varsayalım ki olumsuz bir şey söyledi.

Devletin hakimi var savcısı var size ne oluyor?

O kadar davetlinin karşısında yaşlı insanları, nikah sahiplerini kolundan tutup sahneden indiriyorsunuz, o salon sizin babanızın malı mı ? Tahsin bey’in şahsına ait bir nikah salonu mu?

Tahsin bey: “haklısınız Kenan bey işin doğrusu ben fevri davrandım, belki ben orada olmasam hiç böyle bir şey yaşanmayacaktı, ben fevri davrandığımı kabul ediyorum” dedi.

Evet, hatayı kabul etmek de bir erdemdir. Bu sözleri söyleyen Tahsin bey böyle düşünüyorken (ses kaydıyla sabittir) hariçten gazel okuyanlara söylenecek bir şey kalıyor.

Adil olun, doğru konuşun, her şeyi herkesi yalan yanlış bilgilerle savunmayın. O mekanlar halka açık hizmet için var olan mekanlardır. O kurumların sorumluları da ayrımcılık yapamaz halk arasında her görüşten insanlar dilediği gibi faydalanabilirler.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]