SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

EĞİTİMDE UMUT, YENİ NESİL MÜDÜRLER

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim yöneticiliğinde uzun yıllar süren kargaşa ve belirsizlik dönemi çok radikal bir değişiklikle son buldu. Çıkarılan her yönetmelik mahkemelik olunca yeni dönem kanunlarla düzenlendi.

Okul müdür yardımcılığında bile “hükümet memuru” dediğimiz düzene geçilmiş oldu. Bu, hükümetle gelip hükümetle giden yönetici demekti.

Yönetici atamalarında her dönem avantajını koruyanlar, yeni düzene ayak uydurmakta zorlanıyor. Uzun yıllar idarecilik yapmış arkadaşların şimdi yaşadığı zorlukları görünce, keşke daha önceki hükümetlerin kullandığı avantajın yarısının bu dönemde kullanılmasına razı gelinseydi diyorum.

Artık, eğitim yönetiminde yepyeni bir dönem var. Bugünkü yöneticiler belli bir dönem için atandıklarını biliyorlar. Başarmaktan başka çarelerinin olmadığını da biliyorlar. Bunun için dört elle işe sarılmış durumdalar. Bütün zorluklara rağmen umutsuzluğa kapılmadan, mazeret üretmeksizin çalışıyorlar. Daha dış kapıdan girerken, okula bir elin dokunduğunu anlayabiliyoruz. Bahçe kapısında konuştuğumuz veliler, ziyaret ettiğimiz öğretmenler umutlu.

Ziyaretlerimizde, bizim için çok anlamlı manzaralar gözlüyoruz. Koltuğuna otururken utangaç tavırlar sergileyen arkadaşların yüzlerindeki ifadeden, daha önce o koltuklarda oturanların yaptıklarını yapmama asaletini görüyorsunuz. Tabiki herkesi suçlamıyorum, eski idareciler arasında çok değerli ve başarılı olanları olduğu gibi şimdikiler arasında da verimsiz olanlar olacaktır.

Yeni dönem çok çalışma, kendini geliştirme, açık ve şeffaf yönetim dönemidir. Bütün önyargılara rağmen herkesi kucaklama dönemidir. Nöbet tutmayanı, sakal bırakıp sivil giyineni kucaklama ve onun şini en verimli şekilde yapmasını sağlama dönemidir. Okulunda, ülkemiz genelinde ihtiyacımız olan;“farklı düşüneni rahat ettirmeden kimseye rahat yok” anlayışının küçük bir uygulamasını gösterme zamanıdır.

Büyüklenmeden büyük olabilmek, okulunun tamamını makam odası gibi görmek, okulun nabzını bahçe duvarının dışındaki velisiyle tutmak, öğrencilerini ev ortamlarıyla tanıyabilmek, yetiştirdiği öğrencilere önce insana saygı duymayı öğretmek yeni dönemin performans kriterleridir.

Bizim gündemimizde bu güzellikler varken, bazıları bakanlık onaylı proje kapsamında okullara açılan yetim stantlarını hedef alıp idarecileri tehdit edebiliyor. Nöbet eyleminin hangi amaçla bu dönemde planlandığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Her şeye rağmen biz okullarımıza değer katmaya ve yükü omuzlamaya devam edeceğiz. Yöneticilerimizle yeni dönemi el birliği ile kuracağız.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio