SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Darüşşafaka Eğitim Kurumları İstanbul’da Sınav Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de 152 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. Darüşşafaka, okul giriş sınavlarını anlatmak için İstanbul TİM Show Center’da sınav tanıtım toplantısı düzenledi.

 

 

Kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 152. yılında yeni öğrencilere kapılarını açmak için giriş sınavı hakkında bilgi verdiği sınav tanıtım toplantısını İstanbul TİM’de gerçekleştirdi.

 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, veliler ve mezunların katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, Darüşşafaka’nın 152 yıllık bitmeyen hikayesi anlatıldı ve öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenler ile velilere bilgi verildi. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar, spor ve kültür faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer aldı.

 

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2015 yılı sınavı, 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek.

 

Her çocuğun kaliteli bir eğitimi hak ettiğine inananların en uzun soluklu projesi olan Darüşşafaka 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarına önemli bir kayıpla başlayan öğrencilerini, yıldızlar kadar uzak görünen hayallerine ulaştırıyor.

 

Darüşşafaka’nın başarılı öğrencileri…

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nuriye Varoğlu, geçtiğimiz yıl NASA’nın düzenlediği bilimsel makale yarışması CASSINI – Scientist for a day Essay Contest (Bir Günlük Bilim Adamı Makale Yarışması) Türkiye Finalleri’ni kazanarak, Türkiye’yi temsilen NASA’nın web sayfasında yayınlanmak üzere seçilen beş makaleden birinin sahibi… Resim yapan ve şiir atölyesinde görev alan Nuriye, bir yandan da üniversite sınavına hazırlanıyor. NASA’nın yarışmasına fen bilgisi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle katılan Nuriye, “Astronomiye çok meraklıyım. Planetaryum ve gözlemevini çok sık kullanırım. Tüm gökyüzü olaylarını izlemeye çalışıyorum” diyor.

 

Bu yıl 10. sınıfta olan 16 yaşındaki Hacı Ömer Güven, 8 yıldır Darüşşafaka’ da… Hacı, okuluna öyle çok alışmış ki ayrılmayı düşünemediğini söylüyor: “Buraya o kadar çok bağlandım ki… Çok seviyorum. Mezun olunca ne yapacağım, nasıl ayrılacağım, onu düşünüyorum. Evden daha yakın hissediyorum hatta. Ailem gibi geliyor arkadaşlarım.” Kayserili 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Hacı 2013’te The Mathematical Association of America (MAA) tarafından düzenlenen ve dünya çapında 150.000’den fazla öğrencinin katıldığı American Mathematics Contest 8 adlı matematik yarışmasında, tüm katılımcılar arasında %5’lik dilime girerek şeref listesinde yer aldı. Matematik ve fen alanlarına yatkın olmasının yanı sıra, tarih ve edebiyat gibi sözel dersleri de sevdiğini söylüyor.

 

Darüşşafaka Sınavı’nı 8.’likle kazanan ve bugün 8. sınıf öğrencisi olan Deniz Şengün, “Darüşşafaka’ ya başladığımızda bizden bir spor dalını seçmemiz istendi. Okulun her yerinde dans posterleri asılıydı. İlgimi çekti ve katıldım. İlk olarak Dans Federasyonu’nun düzenlediği Marmara Bölgesi Kupa Yarışması’nda birinci olduk. Bu moralle yurt içinde yarışmalara başladık. Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir’de yarışmalara katıldık ve hep ilk üçte olduk. Yurt dışında Gürcistan ve Rusya’da yarıştık, Gürcistan’da da 3. olduk. Yaşımız tutmadığı için uluslararası yarışmalara katılamıyorduk, bu sene girebileceğiz. Böylelikle uluslararası kupaları da okulumuza kazandırabileceğiz” diye konuşuyor.

 

Darüşşafaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Defne Hadiş, 2001 doğumlu… Darüşşafaka Sınavı’na 2010’da İstanbul’dan katılıyor. Darüşşafaka’ da 4. yılını geride bırakan Defne, özellikle resme olan yeteneğiyle dikkat çekiyor. Şimdiden kendine özgü bir tarzı var. Öyle ki 100’lerce resmin arasından Defne’nin resimleri ayırt ediliyor. Darüşşafaka da Defne’ye bu yeteneğini geliştirmesi için her olanağı sunuyor. İlk kişisel resim sergisini geçtiğimiz mayıs ayında Beyoğlu Eller Sanat Galerisi’nde açan Defne, şimdi de ikinci sergisi için hazırlanıyor. Resmin yanı sıra piyano çalan ve basketbol oynayan Defne, yatılı okul olduğu için annesinin karşı çıkmasına rağmen Darüşşafaka Sınavı’na giriyor ve kazanıyor.”

 

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Doğuş Özdemiroğlu, aynı zamanda Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı’nın gözbebeği oyuncularından… 1996 doğumlu Doğuş, geçtiğimiz sene Darüşşafaka Genç Basketbol Takımı’ndaki başarılı performansı sonucunda Genç B Milli Basketbol Takımı kadrosuna seçildi. Gerek oyunculuğu gerek karakteriyle Türk basketbolunun gelecek vaat eden isimlerinden biri olarak gösterilen Doğuş, Balıkesir’den geldiği Darüşşafaka’da 9. yılını geride bıraktı.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]