SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

SOHAYKO’dan Ataşehir ve Kadıköy Barınaklarına tepki

Yayınlanma:
ABONE OL

SOHAYKO’dan Ataşehir ve Kadıköy Barınakların’a tepki.

 Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği başkanı E.Yasin YILMAZ yaptığı yazılı basın açıklamasında Derneğimiz’e çok yakın bir bölgede bulunan Ataşehir ve Kadıköy Geçici Rehabilitasyon

Merkezin’de ciddi güvenlik sorunları  olduğunu dile getirdi.

 YILMAZ bu geçici bakım evlerinde çalışan gönüllü arkadaşların bir çok sorunu olduğunu biliyoruz ancak bizi en çok etkileyen sorunların başında nisan ayında Ataşehir ve Kadıköy geçici bakım evlerinden çalılan pitbull ırkı köpekler olduğunu dile getirdi.

YILMAZ 12.04.2015 tarihinde Kadiköy Karantina bölümünden iki pitbull cinsi köpek ve dört ördek,20.04.2015 tarihinde Ataşehir Balkon bölümünden iki pitbull cinsi köpek 28.04.2015 tarihinde Ataşehir Balkon bölümünden bir Rottweiler cinsi köpek çalındığını üzülerek öğrendiklerini belirtti..

Çalınan bu köpekler Büyük bir ihtimalle dövüştürülmek için çalındığını düşünüyoruz diye Sözlerine devam eden yılmaz bu geçici bakım evlerinde çalışan gönüllü arkadaşlar Çalınma olaylarına ilk şahit olduğu tarih 12.04.2015  barınağın dereye bakan tarafındaki boş olan kafeslerden birinin çatısını kırmak suretiyle içeriye girilmiş ve köpekler çalınmış.

Gönüllü arkadaşların Defalarca ikaz etmesine  , barınak yetkililerinin konunun aciliyetini iletmelerine rağmen belediyenin ilgili bölümü kırılan çatıyı onarmaması hırsızlara davetiye çıkartmıştır. Hırsızların farklı zamanlarda da gelerek onarılmamış çatı sebebiyle hırsızlık olaylarının  daha da artacağından endişe duyduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıllar içinde’de Kadıköy belediyesinin görsellik olması amaçlı bu merkeze keçiler getirildiğini bunların da çalındığını belirten yılmaz son hırsızlık  olayları  gerçekleşmeden önce Kadiköy barınağında güvenlik önlemi almak ve caydırıcı olması adına kamera sistemi kurulmuştu. Ancak kameraların gece görüş özelliği olmadığından hava karardığında içeri giren kişi veya kişiler hiçbir şekilde tespit edilememiş durumda en kısa zamanda bu kameraların gece görüş özelliği olan kameralar ile değiştirilmesi gerekmektedir.

Tüm barınak yetkililerinin ve gönüllülerinin her çalınma olayında polis tarafından tutanak tutulmasını istemesine rağmen bir türlü gerçekleştirilememiştir.

Gönüllü arkadaşlar bu hırsızlık olayları ile ilgili tutanak tutturmak istediklerinde barınağın kamu alanına dahil olması ve bu kısmın zabıtanın görev alanında olması sebebiyle polise tutanak tutturulamamıştır.Peki o barınaktan bir bilgisayar bir başka eşya çalınması durumunda yine bu barınak kamu alanına dahil olması ve bu kısmın zabıtanın görev alanında olması sebebiyle çalınan eşyalar ile ilgili tutanak tutulmayacakmıdır ? Yoksa bunun altında başka bir şeyler mi aramak gerekir ?

Çok tehlikeli olduğu söylenen pitbull ırkı köpekler nasıl olurda geçici bakım evlerinden çalınırlar ? Belediyeler bu hayvanları uyutup çalındı mı veya el altında satılıp’ta çalındı mı diyorlar ? Buda farklı bir bakış açısı..

 Sonuç olarak bu barınaklardaki  tüm hayvan severlerin emeğinin boşa çıkmaması ve barınakta yaşamaya çalışan sokak hayvanlarımızın güvenliği için belediyelerimizden bu konuya çok hızlı bir şekilde çözüm bulmasını istiyoruz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]