MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Belediye, Eğitim, Flaş, Genel, Maltepe, Toplum » Alman öğrenciler Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti

Alman öğrenciler Maltepe Belediyesi’ni ziyaret etti



Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kardeş okul projesi kapsamında Almanya’dan Maltepe’ye gelen öğrenciler, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı ziyaret etti. Meclis salonunda öğrencilerle bir araya gelen Kılıç, deneyimlerini aktardı.

Kültürel etkileşim ve mesleki temelde eğitimin geliştirilmesi amacıyla Maltepe’ye gelen Almanya’nın Frankfurt August Bebel Schule okulu öğrencileri, kardeş okulları Küçükyalı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la görüştü. Belediye Meclis Salonu’nda öğrencilerle biraraya gelen Kılıç, Almanya’dan Türkiye’ye kadar yaşadıklarını ve deneyimlerini paylaştı. Münih’te uzun yıllar sosyal demokratlarla aktif çalışmalar yaptığını ifade eden Kılıç, Almanya’da eğitimden, sosyal politikalara kadar pek çok alana dair bilgi sahibi olduğunu belirtti.

alman-ogrencı 1“MALTEPE AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK”

Maltepe’yi Avrupa standartlarında bir kent haline dönüştürmeyi hedeflediğini ifade eden Kılıç, “Münih eski Anakent Başkanı Christian Ude’nin danışmanlığıyla birlikte önemli projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda Maltepe’ye Uluslararası Kongre, Yaşam ve Fuar Merkezi yapacağız. M’Expo sayesinde gençlerimize istihdam imkanı yaratacak, dünya genelinde farklı kültürlerden pek çok insanı ilçemizde misafir edeceğiz” dedi. Buluşmada, Maltepe ile ortak çalışmalara imza atmak istediklerini belirten August Bebel Schule yetkilileri, Başkan Kılıç’ı Frankfurt’a davet etti.

Galeri
📆 12 Mayıs 2015 Salı 09:59   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR