SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Oyun ve şarkılara elleriyle ses verdiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Konuşan Eller Kulübü, işitme engelli öğrenciler için “Onları değil, engeli görmezden gelin” etkinliği düzenledi. Kulüp üyeleri işitme engelliler için tiyatro gösterisi sahneledi, şarkılara elleriyle ses verdi.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engellliler Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Konuşan Eller Kulübü, işitme engelli öğrenciler için bir tiyatro gösterisi ve konser düzenledi.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Onları Değil Engeli Görmezden Gelin” isimli etkinliğe Mehmet Said Aydoslu İşitme Engelli Okulu öğrencileri ve aileleri katıldı.

Hemşirelik bölümü öğrencilerinin, işitme engelli bir ailenin hastalanan çocuğunun, doktorların işaret dili bilmediği için hayatını kaybetmesi konulu tiyatro oyunu katılımcıları duygulandırdı.

Etkinlikte şarkılar da ellerle ses buldu. Kulüp üyelerinin mini konseri ayakta alkışlanırken; Mehmet Said Aydoslu İşitme Engelli Okulu öğrencilerinin dans gösterisi beğeniyle izlendi.

Yine işaret dili ile gerçekleştirilen düet ise katılımcıları büyüledi. İşitme engelli bir çocuğa işitme cihazının da hediye edildiği etkinlik, verilen kokteyl ile son buldu.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
05 Nisan 2024
Kartal’da, Ramazan Bayramı’na özel temizlik yapıldı

Ramazan Ayı’nın sonlarına doğru yaklaşırken Kartal Belediyesi’nin vatandaşların daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda Ramazan Bayramı’nı kutlamaları için gerçekleştirdiği hazırlıklar da başladı. Kartal Belediyesi Temizlik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım Hizmetleri ekipleri, başta ibadethaneler olmak üzere pek çok farklı noktada temizlik çalışmalarını başlattı. Kartal’da Ramazan ayı nedeniyle halkın güvenli ve temiz bir ortamda […]

Basında Kartal
30 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nden İlçedeki Okullara İçme Suyu İstasyonları

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi iş birliği ile ilçedeki eğitim kurumlarına yönelik önemli bir projeye imza atıldı. “Temiz Su İstasyonları Projesi” adını taşıyan girişimle, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimleri kolaylaştırılarak, ilçedeki okullara modern su istasyonları kuruluyor. Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçekleştirdiği proje, öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]