SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

81 İl’den 81 Ortopedik Engelli İstanbul’da Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

81 İl’den 81 Ortopedik Engelli İstanbul’da Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin 81 ilinden 81 ortopedik engelli bireyleri 4 gün boyunca İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda misafir etti, çeşitli aktivitelerle İstanbul’u tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin işbirliğinde hayata geçen “81 İlden 81 Misafirim Var Projesi” kapsamında Türkiye’nin 81 ilinden 81 omurilik felçli, İstanbul’da buluştu. Engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak için gerçekleştirilen proje; sosyal bütünleşmenin ve bir beraberlik kültürünün oluşması amaçlandı.

İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek; “İstanbul’da Yaşayan Her Engelliye Ulaşma Hedefindeyiz”
“81 İlden 81 Misafirim Var Projesi” Proje tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü (İSEM) Yeliz Yıldız Kökenek, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, İBB İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ve özel sektörden pek çok temsilci katıldı. İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, toplantıda yapmış olduğu konuşmada İBB Engelliler Müdürlüğü olarak bütün engel gruplarına hizmet ettiklerini belirtti. İstanbul’da yaşayan her engelli bireye ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Kökenek; “İstihdamdan eğitime, sağlıktan erişilebilirliğe sosyal yaşamı çok yönlü destekleyen hizmetleri engelli bireylere ulaştırıyoruz”, dedi.

TOFD Başkanı Ramazan Baş; “Sayın Kadir Topbaş’a Öncü Çalışmalarından Dolayı Çok Teşekkür ederiz.”
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da yapmış olduğu konuşmada; “81 İlden 81 Misafirim Var Projesi’yle bugün Türkiye’yi burada bir arada görmek nasip oldu. Bu organizasyonlarla bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm üretmek için çalışıyoruz. Günümüzde engelliliğe dair çok büyük değişimler yaşandı. Öncelikle bu değişime en çok katkı sağlayan ve bu dönüşüme öncülük eden Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ederiz”, açıklamalarını yaptı.
Proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden İstanbul’a gelen 81 misafir ilk gün İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda Açık Hava Sanat Atölyesi çalışmasına katıldı. Ebru, takı tasarımı ve resim gibi görsel sanatlar uygulamalarına katıldılar.

Futbol Tutkusuyla Dolu 81 Misafir, Galatasaray Spor Kulübündeydi.
“81 İlden 81 Misafirim Var Projesi kapsamında 81 misafir tarafından Galatasaray Spor Kulübünü ziyaret etti. Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı antrenmanını büyük bir heyecanla izleyen 81 misafir, antrenman sonunda Galatasaraylı Futbolcularla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.
4 gün boyunca İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda konaklayan 81 misafir, 4 günlük program dahilinde sağlık seminerlerini takip etti, İstanbul Akvaryum tesislerini ve Miniatürk’ü gezme fırsatını buldu, 81 misafir onuruna düzenlenen özel boğaz turu düzenlendi.
İSEM Gösteri Sanatları Grupları ile İSEM profesyonel müzik grupları her gün düzenlenen eğlence programlarında sahne aldı. Oriantring, badminton, bocce, masa tenisi gibi spor aktivitelerinin de gerçekleştirildiği projede, geceleri açık hava sinema gösterimi yapıldı.

İstanbul’da Olmak Çok Güzel, İstanbul’u Tanımak Çok Güzel
Geçirdiği bir trafik kazası sonucu omurilik felçli olan Onur Yiğit, etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “81 İlden 81 Misafirim Var, projesine Çanakkale’den katılıyorum. Burada olmaktan, İstanbul’u gezmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” Antalya’dan misafir olan Serkan Erenol ise; “ilk defa bulunduğum ilçeden mahallemden uzun süreli dışarı çıktım. İstanbul’dayım ve İstanbul’u gezmek çok güzel”, dedi. Etkinliğe Trabzon’dan katılan Hava Özlem Öldür de; “Benim gibi olan arkadaşlarla bir arada olmak, sohbet etmek, beraber vakit geçirmek, İstanbul’u tanımak çok güzel. Bu olanakları bize sağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne çok teşekkür ediyorum”, sözleriyle duygularını ifade etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio