SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

19 Mayıs Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

19 MAYIS KARTAL’DA COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kartal’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayan Ata’ya saygı yürüyüşü, Kartal Meydanı’nda düzenlenen Funda Arar konseri ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kartal’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ve Kartal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle başlayan kutlamalar, Kartallı Kazım Meydanı’nda düzenlenen “Ata’ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü” ile devam etti. Yürüyüşe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Mahmut Tanal, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç ve ilçe yönetimi, CHP Kartal İlçe Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Milletvekili adayları Oğuz Kaan Salıcı, Metin Ağırman, Birsen Tursun Demirel, Derya Şentürk, Nurettin Sarıbal, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Başkan Danışmanları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği yönetici ve üyeleri, sendika temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı. Başkan Altınok Öz’e vatandaşlar yoğun sevgi gösterileriyle karşılık verdi. Kartallı vatandaşlarla birlikte ‘Ataya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü’ne katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yürüyüş sırasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bizlere bu günleri sunan armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurunuzda saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan on binlerce kişi, dev Türk ve Atatürk bayrağının yanı sıra meşaleler ve “Bütün Ümidim Gençliktedir”, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ve “Savaşa Hayır” yazılı dövizler eşliğinde Kartal Meydanı’na doğru yürüdü. Kortej yürüyüşü, ellerinde ‘Atamızın İzindeyiz,’ ‘Atamızı Saygıyla Anıyoruz’ yazılı pankartlarla ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Kartal Meydanı’nda son buldu.

Kartal Meydanı’ndaki kutlamalar ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Doğa Koleji ritim grubu gösterileriyle halkı coşturdu. Ritim grubuna plaketini CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Metin Ağırman takdim etti. Guruba gösterilerinden dolayı teşekkür eden ve kendilerini tebrik eden Ağırman. ‘Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu ve her sene yapmış olduğu bu güzel şölen için kendisine çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs 1919 bir direnişin, bir uyanışın, bir dirilişin, bir yeniden doğumun günüdür. Bu tarih Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Her 19 Mayıs’da binlerce Mustafa Kemal Atatürk doğmaktadır, söz veriyorum emanetine sahip çıkacağım. bayramımız kutlu olsun’ dedi.

Ritim grubunun ardından konser için sahne alan ünlü sanatçı Funda Arar, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla Kartal Meydanı’nda toplanan on binlerce kişiyi coşturdu. Arar’ın, ‘Haberin Var mı, Yak gel, Senden öğrendim, Arap saçı, Aşkın bana değdi değeli, Ateş düştüğü yeri yakar, Yok mu çaresi dostlar, Çökertmeden çıktım da halilim, Sen uyuyor musun, Böyle bir kara sevda kara toprakta biter ve Kara sevda gibi şarkılara meydanı dolduran on binlerce kişide eşlik etti. Funda Arar konserin sonunda söylediği Onuncu Yıl Marşı’yla geceyi sonlandırdı.

Konserin sonunda sanatçı Funda Arar’a plaketini vermek üzere sahneye gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, önce Kartal halkını ve gençleri selamladı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasında, ‘Kendini genç gören herkesin bayramını kutluyorum. Bizlere bu günleri sunan armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurunuzda saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. Sizlerin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Sizleri seviyorum, Kartal’ı seviyorum.’ dedi. Başkan Altınoz Öz. Funda Arar’a günün anısına Kartal heykelciği takdim etti. Vatandaşlarında yoğun sevgisine mazhar olan Başkan Altınok Öz onları kırmayarak özellikle çocuklar ve gençler olmak üzere vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]