SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanbeyli’ye 100 Yıllık Müjdeyle Geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanbeyli’ye 100 Yıllık Müjdeyle Geldi
Sultanbeyli’nin 100 yıldır uğraştığı mülkiyet sorunu tarihe karıştı. Kent Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve binlerce Sultanbeylili’nin katılımıyla tapu devir töreni düzenlendi.
Sultanbeyli en büyük sorunundan kurtuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tapu devir töreni düzenlendi. Devir töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli’deki tapuların önemli bölümünün Sultanbeyli Belediye Başkanlığı’na saat 16.30 itibarıyla devredildiğini belirterek, “Bu tapular, inşallah şimdi hak sahiplerine aktarılacak. Bu süreçte Maliye Bakanlığımız her türlü kolaylığı gösteriyor, göstermeye devam edecek” dedi.
Sultanbeyli’nin yapılanmaya başladığı zamanı bildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yerleşimler kurulmaya başladığından bu yana senetle, sözleşmeyle yürütülen ve pek çok sıkıntıya yol açan işlemlerin artık tapu üzerinden sağlıklı şekilde yapılabileceğini belirtti.
Erdoğan, 2011’de bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkardıklarını, Meclis’ten çıkan son torba kanunla tapu sorunu olan arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrine imkan sağlandığını hatırlatarak, tapu sorununun çözümünü ilçenin yaşadığı en büyük atılım olarak ifade etti.
Sultanbeyli’nin 10 Ağustos seçimlerinde kendisini rekor bir oyla desteklediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Sultanbeyli, 10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 70 rekor bir oyla şahsımı destekledi. Ben bu kadirşinaslığınıza, ahde vefanıza, özellikle bu kardeşinize sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sizlerin vermiş olduğu bu destek, bu itibar, bu güven karşılığını bulacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim kılsın. 10 Ağustos’ta sadece bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı seçmekle kalmadınız, aynı zamanda Türkiye’de bir dönemi kapatıp, bir dönemi açtınız. Türkiye, Cumhurbaşkanını artık doğrudan seçiyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, kim ne derse desin, artık ülkemiz için kaçınılmaz hale geldi.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da Nissibi Köprüsü’nün açılışını yaptığını anımsatarak, Sincik’in 10 Ağustos seçimlerinde kendisine yüzde 96 oy verdiğini kaydetti.
Sultanbeyli’nin 12 yıl içinde gerek yerelde gerek genelde çok büyük hizmetler aldığını ancak bunların yeterli olmadığını dile getiren Erdoğan, “Şimdi bu tapudan sonra bu süreç hızlanarak devam edecek. Çünkü Sultanbeyli daha modern bir şehir olsun istiyoruz. 7 Haziran bu bakımdan da önemli” dedi.
“Bize Bunu Yediremezsiniz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enteresan ittifaklar kurulduğunu, tüm geçmişlerini, bugüne kadar savundukları tüm değerleri, ifade ettikleri tüm ilkeleri bir kenara bırakan bazı partilerin eski Türkiye talebinin etrafında toplandığını dile getirerek, katılımcılara şöyle seslendi:
“Sultanbeyli, eski Türkiye’yi iyi bilir, değil mi? Sultanbeyli, eski Türkiye’de buradaki erkeklerin başlarındaki takkelerden, kadınların başörtülerinden dolayı medya vasıtasıyla nasıl tahkir edildiğini iyi bilir, değil mi? Sultanbeyli, 28 Şubat’ta kendisinin nasıl hedef haline getirildiğini iyi bilir, değil mi? Sultanbeyli, eski Türkiye’nin insanlıktan nasibini almamış yaratıklarının her fırsatta kendisine nasıl saldırdığını iyi bilir, değil mi? İşte bu eski Türkiye özlemcileri, bu defa yelpazeyi çok daha genişletmiş şekilde yine karşımıza dikildiler. Ana muhalefet partisi, 1930’ların, 1940’ların tek parti CHP’sinin, İnönü devri milli şef uygulamalarının hasretiyle yanıp tutuşuyor. Bunun için ne diyor? ‘İmam hatipleri kapatacağım’ diyor. Kayseri’ye gidiyor, orada ne diyor? ‘Hayır ben öyle bir şey demedim’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 1 8’in ne anlama geldiğini biz iyi biliriz. 28 Şubat’ta niye kapattınız imam hatiplerin orta kısımlarını? Ben imam hatip mezunuyum, bize bunu yediremezsiniz. Elhamdülillah 4 çocuğumun dördü de imam hatip mezunu. Bize bunu yediremezsiniz. 2 kızım, 2 oğlum… Çektiğim çileyi ben bilirim. Almadılar üniversitelere… Kapılardan onları nasıl döndürdüklerinin ezasını, cefasını biz biliriz. Biz dertliyiz, dertli. Onların böyle bir derdi var mı? Artık mecburen kızlarımı da oğullarımı da yurt dışına gönderdim. Türkiye’de, ‘öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya’ dediler. Ama gittiler ABD’de, İngiltere’de başörtülü okudular. Hale bak ya. Bana oraların devlet başkanları ne diyordu biliyor musunuz? ‘Sizin ülkeniz Müslüman değil mi?’ diyordu ya.”
“İmansız Olan Bir Milletin Batması Haktır”
İmam hatiplerin orta kısımlarının açıldığına, katsayının kaldırıldığına, başörtüsü sorunun kalmadığına işaret eden Erdoğan, “Nereden nereye… Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Elhamdülillah sabrettik, buraya geldik. Men sabara zafera. Hamdolsun zafer geldi. Önemli başarılarla dolu üniversitelere girecek ve ondan sonra da inşallah milli manevi değerlerle mücehhez bir nesil yetiştireceksiniz. Bunu bekliyoruz. Bir şey daha söylüyor, zorunlu din derslerini kaldıracakmış. Ya neyi kaldırıyorsun? Ya zorunlu din dersini niye kaldırıyorsun? İmansız olan bir milletin batması haktır. Sen sahip olursan, inşallah bu vatan batmayacaktır. Olaya böyle bakıyoruz. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/ İmansız olan paslı yürek sinede yüktür. İman, din bunlar bırakılır mı? Ama bunların böyle bir şeyden nasibi yok. Sultanbeyli bunlara gereken cevabı 7 Haziran’da verecek, ben bunu biliyorum” şeklinde konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’de Sultanbeyli’nin sorunlarının çözüldüğünü ifade ederek, tapu sürecinde sona nasıl gelindiği hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de Sultanbeyli’nin tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemizin en büyük problemi olan tapu devir töreninde bizlerle olması, sevincimizi paylaşması, bizleri ziyadesiyle onurlandırmıştır. Kendini ve kentini geliştiren belediyecilik ilkesiyle, ülkemizin gelişmiş kentleri arasında, Sultanbeyli’mizin yer almasını istiyoruz. Sultanbeyli, tarihi çok eski dönemlere dayanan Anadolu kültürüne sahip genç bir ilçedir. İlçemiz, şehircilik anlamında yeni hizmetlere kavuşan, eksiklerini hızla geride bırakan ve insan odaklı hizmet anlayışını kendine rehber edinen, Anadolu’nun bir özetidir” dedi.
Çıktıkları hizmet yolunda ilçeyi çağın ihtiyaçlarına göre dizayn ettiklerini kaydeden Başkan Keskin, “İnsan onuruna yaraşır hizmetlerle ilçemizi donatıyoruz. Eğitimden kültüre, sanattan spora, sağlıktan altyapı, üstyapı çalışmalarına kadar, sosyal ve kültürel alanda, insanlarımızın daha kaliteli hayat standartlarına ulaşmasını sağlayacak, projelere imza atıyoruz. İşte, tapu devir töreni bunlardan biridir ve en önemlisidir. Bugün 100 yıllık mülkiyet problemi ortadan kalkmıştır. Bu Sultanbeyli’nin bayramıdır. Kutlu olsun” dedi.
Bugüne kadar tapu sorunundan dolayı yapılamayan ne kadar hizmet varsa artık hayata geçeceğine dikkat çeken Başkan Keskin, “Artık bizler, çocuklarımıza, miras olarak sorunlu bir arazi değil, tapulu bir mülk ve sağlıklı bir geleceğin yanı sıra düzenli ve yaşanılabilir bir şehir bırakacağız. Mülkiyet sorunun çözülmesiyle, yatırımcısından hizmet sektörüne kadar bütün ekonomik ve sosyal alanlarda Sultanbeyli’de büyük bir atılımın önü açılmış olacaktır. Artık bundan sonra ilçemizde depreme dayanıklı, güvenilir kültürümüzü yansıtan, estetik yapılar inşa ederek, şehrimizin güzelliğine katkı sunacağız. Buradan hareketle tapu sorunumuzun çözümünde en büyük destekçimiz olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Beyefendiye, Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce Beyefendiye, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek Beyefendiye, kıymetli katkılarından dolayı Bakanımız Erdoğan Bayraktar Beye, Bakanımız Afkan Alâ Beye, Hükümetimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Beye, konuyu takip eden Rize Milletvekilimiz Nusret Bayraktar beye, ilçe koordinatörümüz Metin Külünk Beye, milletvekillerimize, müsteşarlarımıza, tüm bürokratlarımıza ve özellikle başından beri sürecin içinde olan İrfan Uzun Beye ve Fatma Varank Hanımefendiye, İlçe Başkanımız Ali Sevinç beye, çalışma arkadaşlarımıza ve ilçemin güzel insanlarına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilçemize bu sevinci yaşattığı için şahsım, çalışanlarımız ve Sultanbeyli’mizin güzel insanları adına saygıyla şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]