SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İffet Polat, Kadın Adayları Basınla Buluşturdu

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Polat, kadın adayları basınla buluşturdu
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat öncülüğünde organize edilen ‘Kadın aday basın buluşması’ verimli geçti.
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Başkan İffet Polat öncülüğünde düzenlediği ‘Kadın aday basın buluşması’ 29 Mayıs Cuma günü İl Başkanlık Binasında gerçekleşti. Çok verimli geçen toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin,
AK Parti’li kadın milletvekili adayları basın buluşmasında bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Kadının seçme ve seçilme hakkının batı dünyasındaki macerası Demokrasi tarihine göre yeni sayılır. Biz de ise kadınların siyasi mücadelesi cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında ortaya çıkmış, Nezihe Muhiddin’in Kadınlar fırkası CHP’den önce kurulmuş ama sonuç alınamamış bir siyasi kadın hareketidir. Feminist etkileşim ile bir kadın partisi o günde, bugün de pratikler ve demokrasi ruhu açısından çok elverişli olmamakla beraber kadınların katılımcı demokrasi de söz sahibi olma adına atlanmaması gereken bir girişim olarak anılmalıdır.
Türkiye 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle, bir çok Avrupa ülkesinden evvel kadınları demokrasi mücadelesinin içine dahil etmiştir. 1935 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde 18 Kadın Meclise girmiştir. Bu milletvekillerinin 16 tanesi yurt dışında dönemin şartlarına göre yüksek tahsilli ve eğitimli kadınlarken, Atatürk’ün girişimiyle Ankara Milletvekili Satı Kadın köylü kadınların temsilcisi ve ortaokul mezunu çiftçi kadın Bursa Milletvekili Şekibe İnsel’de bu seçkin kadın adayların arasına dahil edilmişlerdir. Atatürk’ün ölümünden sonraki seçimlerde meclise giren kadın sayısı 3’e düşürülmüştür” dedi.

“GELDİĞİMİZ NOKTADA BU YASAKLAR TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKE OLARAK YERİNİ ALMIŞTIR”
İlk baştan beri Türkiye’nin modernleşme çabası kadınların üzerinden idealize edilerek asri modern bir kadın imajı inşa edilmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Polat, “Bu çabayı gardırop devrimi olarak tanımlayan Necip Fazıl kendi kültür ve değerlerine yabancılaşan hatta düşmanlaşan bir anlayışın Türkiye insanına nasıl cephe aldığını ve suni düşmanlıklar geliştirdiğini çok güzel izah eder. Bu dönemden itibaren Anadolu’nun değerlerini taşıyan, inançlı ve inancını yansıtan kadın milletvekillerine Türkiye Büyük Millet Meclisi kapıları kapanmış, bu kabulsüzlük uzun yıllar bir tabu olarak siyasi hayatımıza damgasını vurmuştur. Kadının özgürleşmesi, sosyal, ekonomik, siyasi hayata katılması mevzubahis edildiğinde Anadolu kökenli, kılık kıyafeti asri olmayan kadın ne kadar eğitimli ve deneyimli olsa bile adeta görmezden gelinerek, görüldüğünde de tahkir edilerek, küçümsenerek muamele görmüş, ”kamusal alan” safsataları ile dışlanmış ve horlanmıştır. Bu kadın kendisine had bildirilmesi gereken kamu düzenini tehdit eden, rejim için büyük tehlike olarak gösterilen bir hedef haline getirilmiştir. Militan Demokrasi’nin tüm unsurları hoyratça bu kadınları ve geldikleri toplumsal katmanları baskılamak için güç birliği yapmıştır.
Geldiğimiz noktada bu yasaklar Türkiye’nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır. Gururla söylüyoruz bu kara zulmü bitiren Türkiye’de başörtüsü yasakları başta olmak üzere tüm inanç grupları, tüm etnik ayrıma uğrayan kitleler üzerindeki yasakları bitiren AK Parti hükümetidir. Artık kadın ve erkek milletvekillerimiz milleti millet yapan tüm değerlere saygılı, ayrımcılığı değil bilakis kaynaşmayı ve tüm milleti temsil edecek bilinç ve kararlılığa sahip kişilerdir. Artık yasaksız bir Türkiye ve seçim ortamı söz konusudur.” diye konuştu.
AK PARTİ BAŞARISININ SIRRI ADANMIŞ BİR KADIN KOLLARI TEŞKİLATININ VARLIĞIDIR
Başkan Polat, “Adaylarımız başarı hikâyeleri olan bütün unsurları ile Türke, Kürde, Çerkeze, Araba, Aleviye, Sunniye, kadına, erkeğe, gence, yaşlıya hitap eden Türkiye insanına yeni şeyler söyleyecek olan Yeni Türkiye Vizyonunu 4 yıl boyunca kararlılık ile savunabilecek ve en önemlisi bu vizyonu hayata geçirebilecek bilgi ve deneyime sahip müstesna kadınlardır.
Biz seçilmiş olmanın hem kadın hem erkek için ciddi sorumluluk olduğunu kabul ediyoruz. Bizden hizmet bekleyen milyonların varlığı bu sorumluluğu ağırlaştırırken, onların dua ve övgüleri bizi daha çok çalışmaya, üretmeye ve azmetmeye teşvik ediyor.

İstanbul AK Parti Kadın Kolları teşkilatı olarak bütün adaylarımızı mecliste görebilmek için geceyi gündüze katarak çalışıyoruz. AK Parti başarısının sırrı adanmış bir Kadın Kolları teşkilatının varlığıdır. Teşkilatımız geçmişte Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve şu anda Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun desteğini ve övgülerini alarak yola devam etmektedir.
Biz bugün istedik ki bu öncü kadınları basınımızla bir araya getirelim, çok iyi tanıdıklarınız, siyasi hayatta ön planda olanlar olduğu gibi sessiz ve derinden çalışıp insanlarımızın hayatına dokunmuş, onları onarmış bu millete kendi alanlarında hizmet etmiş, inançlı kadınların özgürlüğü için mücadele etmiş çok değerli pek tanınmayan adaylarımız da var. Hepsinin ortak paydası artık AK Parti çatısı altında millet için koşmak, yorulmak ve ter akıtmak. Biz onlara bu yeni alanda üstün başarılar diliyoruz. Sadece Türkiye kadınları için değil tüm mazlum ve mustazaf milletlerin kadınları, anaları için de çalışacaklarına dair inancımızı ifade etmek istiyoruz.
Bu akşam kadınlarımızın mücadelesini objektif habercilik anlayışı çerçevesinden halkımız ile buluşturan siz basın mensuplarımızı ağırlayalım ve teşekkür edelim. Önyargılardan ve hesaplardan uzak milletimizin doğru habere ulaşması konusunda çaba gösteren sizlere teşekkür ediyor. Hepinize davetimize katıldığınız, bizimle olduğunuz için tekrar teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” şeklinde konuştu.
“HİÇBİR DÖNEM MAKAM MEVKİ İÇİN SİYASET YAPMADIK”
Kadın aday basın buluşmasında önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, “Kadın adaylarımızı kendilerini mütevazi bir şekilde anlattılar. Her birinin çok değerli ve çok anlamlı özgeçmişleri var. Bu birikimleri hep beraber mecliste Türkiye toplumundaki kadınlar için, erkekler için, çocukları için ve gelecek nesiller için hep birlikte çalışarak projelere dönüştüreceğiz. Bizim, AK Parti’nin ve AK Parti’li kadınların en büyük özelliği mütevazı olmaları, doğrucu olmaları, çalışkan olmaları dürüst olmaları ve özverili olmalarıdır.
Hiçbir dönem makam mevki için siyaset yapmadık. Ne başörtülü, nede başı açık arkadaşlarımız. Biz, Türkiye’nin idealini gerçekleştirmek için siyaset yaptık. Türkiye’nin kalkınması ve demokrasi için siyaset yaptık. Biz bu davanın küçük bir nüvesi olmaktan her zaman gurur duyduk. Bugün biz milletvekili olacağız, yarın bir başka arkadaşlarımız. Bizim ismimiz önemli değil, davamız önemli. Miiletvekili hakkeden çok değerli arkadaşlarımız, mahalle başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz var. Bu sıralama, nasipse bir dahaki sefer diğer arkadaşlarımız olur” diye konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio